ADSL2+

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ADSL2+ taajuudet.

ADSL2+ on laajakaistainen tiedonsiirtotekniikka, jota käytetään etenkin käyttäjien kytkemiseen Internetiin. ADSL2+ -tekniikan lähetysnopeus on 1 Mbps (megabittiä sekunnissa) ja vastaanottonopeus teoriassa jopa 24 Mbps. ADSL2+ Annex M-, J- sekä L -tekniikoilla lähetysnopeus nousee jopa 3,5 Mbps saakka. Uudella laajakaistatekniikalla on voitu toimittaa liittymiä aina 9 kilometriin saakka DSL-keskittimeltä.

Vanhempi ADSL-tekniikka mahdollistaa enintään 8/1 Mbps -yhteyden, ellei useita linjoja yhdistetä rinnakkain. Vanhalla tekniikalla ei ole myöskään voitu toimittaa liittymiä kuin noin 1–5 kilometrin päähän lähimmästä puhelinkeskuksesta. Hieman ADSL:ää uudempi tekniikka on ADSL2, mutta se jää ADSL2+ -tekniikan jalkoihin suurimmillaan 12/1 Mbps -nopeudellaan. Annex J -tekniikalla tosin siinäkin teoreettinen lähetysnopeus nousee 3,5 megabittiin sekunnissa.

Uusin ADSL -tekniikan laajennus on ADSL2+ G.Bond. Tekniikan avulla yhdistetään kahden ADSL2+ Annex M 24/3 Mbps linjan kapasiteetti saumattomasti toimivaksi yhdeksi 48/6 Mbps nopeudella toimivaksi linjaksi, jota jo ainakin Nebula, sekä SuomiCom tarjoavat. Tekniikan käyttö edellyttää kahta puhelinkaapeliparia huoneistoon asti. G.Bond tarjoaa enemmän luotettavuutta, sillä linjat myös varmistavat toisiaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.