Kansainvälinen koulu
Kansainvälinen koulu on koulu, jonka pääasiallinen tarkoitus on tarjota opetusta lapsille, jotka eivät ole koulun sijaintimaan kansalaisia. Näitä lapsia ovat usein esimerkiksi kansainvälisten yritysten ja järjestöjen tilapäisesti maassa olevien työntekijöiden lapset. Myös kielitaitojaan parantamaan pyrkivät kotimaiset oppilaat opiskelevat usein kansainvälisissä kouluissa.
Kansainväliset koulut käyttävät usein opetussuunnitelmia, jotka perustuvat muiden maiden, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan, Ranskan tai Yhdysvaltojen vastaaviin. Ne voivat myös noudattaa kansainvälisiä opetussuunnitelmia kuten International Baccalaureate (IB) tai European Baccalaureate. Suuri osa kansainvälisistä kouluista käyttää englantia opetuskielenään, mutta myös esimerkiksi ranskan- ja saksankielisiä kouluja on paljon.
Kansainväliset koulut ovat usein jonkin organisaation ylläpitämiä yksityiskouluja, mutta etenkin Suomessa on myös valtion omistamia kansainvälisiä kouluja.
Suomen kansainväliset koulut
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]- International School of Helsinki (yksityinen)
- Turun kansainvälinen koulu (kunnallinen)
- Oulun kansainvälinen koulu (kunnallinen)
- Suomalais-venäläinen koulu (valtion oppilaitos)
- Itä-Suomen suomalais-venäläinen koulu (kuntien ja valtion kontrolloiman säätiön omistuksessa) (ru:Школа Восточной Финляндии)
- Helsingin Saksalainen koulu (yksityinen, Suomen ja Saksan valtioiden tukema)
- Helsingin ranskalais-suomalainen koulu (valtion oppilaitos)
- Helsingin englantilainen koulu (yksityinen)
- Haaparannan kielikoulu (valtion oppilaitos, sijaitsee Haaparannalla, Suomen ja Ruotsin valtioiden tukema)
- Vantaan kansainvälinen koulu (kunnallinen, peruskoulu)
- Kokkolan kansainvälinen koulu (Hollihaan Koulu)
- Tampereen kansainvälinen koulu (kunnallinen)