999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors
Kehittäjä Chunsoft
Julkaisija Spike, Aksys Games
Ohjaaja Kotaro Uchikoshi
Suunnittelija Kotaro Uchikoshi
Taiteilija Kinu Nishimura
Säveltäjä Shinji Hosoe
Pelisarja Zero Escape
Julkaistu
 • JP joulukuu 2009
 • NA marraskuu 2010
Lajityyppi seikkailupeli, visual novel
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: C (15 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Alkaen 17 vuotta
Alusta Nintendo DS, iOS, PlayStation 4, PlayStation Vita, Windows
Jakelumuoto Nintendo DS pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors on Chunsoftin kehittämä visual novel -tyyppinen seikkailupeli. Se julkaistiin ensin Nintendo DS:lle, ja myöhemmin PlayStation 4:lle, PlayStation Vitalle ja Windowsille. Peli julkaistiin ensimmäisenä Japanissa joulukuussa 2009 ja sen jälkeen Pohjois-Amerikassa marraskuussa 2010. Pelin Nintendo DS -versiota ei ole virallisesti julkaistu Euroopassa. Pelin ohjasi ja käsikirjoitti Kotaro Uchikoshi.

Konsoliversioiden lisäksi julkaistiin myös versio iOS -laitteille ensin Japanissa toukokuussa 2013 ja englanninkielisenä maaliskuussa 2014 nimellä 999: The Novel. Tästä versiosta on poistettu pulmanratkontahuoneet, joten se keskittyy ainoastaan tarinaan, joka esitetään enemmän sarjakuvan tavoin.

Vuonna 2012 pelille julkaistiin jatko-osa Virtue's Last Reward PlayStation Vitalle ja Nintendo 3DS:lle, ja vuonna 2016 ilmestyi sarjan kolmas osa Zero Time Dilemma. Yhdessä kolme peliä muodostavat Zero Escape -pelisarjan.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monien muiden visual novel -tyyppisten pelien tapaan 999 painottuu suuresti tarinaan ja hahmoihin. Itse pelaaminen koostuu pulmien selvittämisestä. Monessa tilanteessa hahmot on lukittu huoneeseen josta olisi tarkoitus löytää tie ulos. Pulmat ratkotaan tutkimalla huoneita ja niissä olevia esineitä ja vihjeitä kosketusnäytön avulla. Keskustelukohtauksissa pelaaja voi aina välillä valita vaihtoehtoja siitä, miten hän haluaa edetä. Pelaajan tekemät valinnat vaikuttavat tarinaan ja sen lopputulokseen. Pelissä on useita eri loppuratkaisuja.

Tarina ja hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

21-vuotias Junpei herää lukitusta huoneesta, eikä hänellä ole muistikuvaa miten hän on sinne joutunut. Nopean tutkimisen jälkeen hän huomaa olevansa vanhan laivan sisällä. Junpeilla ei ole paljoa aikaa miettimiseen, sillä ikkuna rikkoutuu ja vettä alkaa vuotaa sisään. Huoneen oveen on maalattu numero "5", ja oven vieressä on outo lukkolaite. Junpei myös huomaa, että hänen ranteessaan on outo rannekelloa muistuttava laite, jossa on myös numero 5.

Tutkittuaan huonetta Junpei löytää vihjeitä, joiden avulla hän saa oven auki ja pakenee huoneesta. Samalla hän muistaa viimeiset hetket ennen kuin hän heräsi laivasta: hän saapui eräänä iltana kotiinsa, jossa häntä odotti kaasunaamariin pukeutunut henkilö, joka nukutti hänet kaasukranaatilla.

Paettuaan huoneesta Junpei kohtaa pian kahdeksan muuta henkilöä. Kaikilla muillakin on numerolla varustettu ranneke, eli yhteensä heitä on yhdeksän. Pian laivan kuulutusjärjestelmästä kuuluu puhetta. Henkilö, joka esittelee itsensä nimellä Zero, kertoo olevansa se joka on tuonut yhdeksän henkilöä laivaan. Zero selittää, että yhdeksän ihmistä on valittu vaaralliseen "Nonary Game" -peliin.

Laivassa on numeroilla varustettuja ovia. Yhdestä ovesta voi kulkea kerralla vain 3-5 henkilöä. Jotta ovi aukeaa, siitä kulkevien henkilöiden rannekenumeroiden "digitaalinen juuri" täytyy olla sama kuin ovessa oleva numero. Digitaalinen juuri lasketaan lisäämällä henkilöiden numerot toisiinsa siten, että lopulta vain yksinumeroinen luku on jäljellä. (Esim. 561 -> 5+6+1= 12 -> 1+2=3, eli henkilöiden 5,6 ja 1 digitaalinen juuri on 3.)

Zero kertoo, että pelin lopullinen tavoite on löytää numerolla 9 varustettu ovi, joka johtaa vapauteen. Osallistujilla on vain 9 tuntia aikaa paeta, ennen kuin laiva uppoaa. Pelin osallistujat päättävät keksiä itselleen koodinimet, jotta Zero ei voisi selvittää heidän oikeita henkilöllisyyksiään. Pelin aikana osallistujat joutuvat jakaantumaan ryhmiin, koska ovista voi kulkea vain rajoitettu määrä henkilöitä. He kohtaavat monenlaisia pulmia ja lukittuja huoneita, joista heidän on selvitettävä tiensä ulos. Ulospääsyä etsiessään myös epäilykset heräävät, ja jotkut jopa uskovat, että Zero saattaa olla yksi heistä.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Ace , vanhempi mies, joka Junpein mielestä muistuttaa leijonaa.
 2. Snake, sokea nuori mies, joka on Cloverin isoveli.
 3. Santa, rääväsuinen valkotukkainen nuori mies.
 4. Clover, nuori tyttö, jolla on vaaleanpunaiset hiukset. Hän on Snaken pikkusisko.
 5. Junpei, pelin päähahmo. Hänellä ei ole koodinimeä, koska muut kuulivat vahingossa hänen oikean etunimensä aiemmin.
 6. June, oikealta nimeltään Akane. Junpein lapsuudenystävä, jota hän ei ole nähnyt pitkään aikaan.
 7. Seven, suurikokoinen mies, joka nähtävästi kärsii pitempiaikaisesta muistinmenetyksestä.
 8. Lotus, nainen joka on pukeutunut tanssijan vaatteisiin.
 9. 9th Man, hermostunut silmälasipäinen mies. Hänellä ei ole koodinimeä.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]