90’s Show

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
90’s Show
That '90s Show
Tyyli tilannekomedia
Kehittäjä(t)
Pääosissa
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Netflix
Jaksoja 10
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t)
Tuotantoyhtiö(t) Carsey-Werner
Aiheesta muualla
IMDb

90’s Show (engl. That '90s Show) on yhdysvaltalainen tilannekomediatelevisiosarja, joka sijoittuu 1990-luvulle. Sarjassa esiintyy alkuperäisen 70’s Show -televisiosarjan hahmoja ja näyttelijöitä lukuun ottamatta Steven Hydeä ja häntä näytellyttä Danny Mastersonia, jota odottaa oikeudenkäynti raiskaussyytteistä. Sarja keskittyy Eric Formanin ja Donna Pinciotin tyttären Leia Formanin ympärille.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Leia lähtee vanhempiensa kanssa kylään isovanhempiensa Kittyn ja Redin luo Point Placeen, jossa hän tutustuu paikallisiin nuoriin ja päättää jäädä sinne koko kesäksi. Eric on aluksi vastahakoinen, mutta antaa lopulta tyttärelleen luvan jäädä ja palaa kahdestaan Donnan kanssa Chicagoon. Pian selviää, että Leian isovanhempien naapurissa asuvan tytön Gwenin äidillä on suhde Fezin kanssa. Nuorten ystäväporukkaan lukeutuvat myös Michael Kelson ja Jackie Burkhartin poika Jay, jonka kanssa Leia alkaa seurustella, Gwenin veli Nate ja tämän tyttöystävä Nikki sekä aasialainen homoseksuaali Ozzie, jolla on etäsuhde kanadalaiseen poikaan Etienneen.

Leian syntymäpäiville saapuu vierailulle myös Donnan isä Bob Floridasta. Hänen antamansa lahja karaokelaite on sen verran arvokas, että Redin täytyy pistää paremmaksi omalla lahjallaan. Lopulta hän keksii antaa lahjaksi Ericin entisen auton.

Sarjan aikana käy ilmi, että 70 Show'n lopussa keskenään seurustelemaan alkaneiden Fezin ja Jackien suhde kariutui, kun jälkimmäinen jäi kiinni pettämisestä Michaelin kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Debra Jo Rupp  Kitty Forman  
 Kurtwood Smith  Red Forman  
 Callie Haverda  Leia Forman  
 Ashley Aufderheide  Gwen  
 Mace Coronel  Jay Kelso  
 Maxwell Acee Donovan  Nate  
 Reyn Doi  Ozzie  
 Sam Morelos  Nikki[2]  

Erikoisvierailijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Topher Grace  Eric Forman  
 Laura Prepon  Donna Pinciotti  
 Mila Kunis  Jackie Burkhart  
 Ashton Kutcher  Michael Kelso  
 Wilmer Valderrama  Fez  
 Tommy Chong  Leo[3]  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]