6 nimmt!

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
6 nimtt!
Tyypillinen pelitilanne
Tyypillinen pelitilanne
Pelaajia 2–10
Ikäsuositus 9+
Pelin kesto 15–30 min
Monimutkaisuus matala
Strategisuus melko matala
Satunnaisuus keskitasoa

6 nimmt! on Wolfgang Kramerin luoma ja Amigon julkaisema korttipeli, joka soveltuu hyvin eri pelaajamäärille. Peliin mahtuu mukaan jopa kymmenen henkeä. Suomessa peliä valmisti Nelostuote (nykyään Tactic Games). Peli sisältää 104 korttia, jotka on numeroitu luvuin 1-104 ja jotka sisältävät pisteitä yhdestä seitsemään. Pelin aluksi kullekin pelaajalle jaetaan 10 korttia ja pelialustalle asetetaan satunnaisesti 4 korttia.

Pelin suomenkielinen laitos sisältää numeroidut kortit 1–100.

Peli etenee niin, että kaikki pelaajat pelaavat kädestään samanaikaisesti yhden kortin pöydälle. Kortit käydään läpi pienimmästä alkaen siten, että kortti lisätään aina siihen pinoon, jonka päällimmäinen kortti on pienempi kuin pelattu kortti, mutta kuitenkin mahdollisimman lähellä pelattua korttia. Jos joku pelaaja pelaa kortin, joka on kaikkia pinojen päällimmäisiä kortteja pienempi, joutuu kyseinen pelaaja poimimaan yhden pöydässä olevista pinoista. Jos taas joku pelaaja pelaa kortin, josta tulee jonkin pinon kuudes kortti, joutuu pelaaja ottamaan pinon viisi edellistä itselleen. Pöydältä nostettuja kortteja ei saa ottaa käteen pelattavaksi, vaan kukin pelaaja sijoittaa ne omaan "sarvipääpakkaansa". Pelin tarkoituksena on välttää miinuspisteitä, joita tulee "sarvipääpakan" korttien sarvipäistä.

Peliä pelataan tarvittaessa useampia kierroksia, kunnes joku pelaajista saa 66 pistettä. Tämän jälkeen pelaajien käsissä olevat kortit pelataan loppuun ja lopussa vähiten pisteitä kerännyt pelaaja on voittaja.