50-50 (visailuohjelma)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
50:50 (Fifty-Fifty)
Fifty Fifty ohjelman- logo
Fifty Fifty ohjelman- logo
Tyyli Visailuohjelma
Kestoaika 30–120 minuuttia
Luoja(t) 2waytraffic ja Intellygents
Alkuperämaa Iso-Britannia
Esitetty 4. syyskuuta 1998 –

50:50 on tietokilpailu, jossa voi voittaa suuria rahasummia vastaamalla oikein sarjassa satunnaisiin eritasoisiin monivalintakysymyksiin. Ohjelma on spin-off Haluatko miljonääriksi? -tietokilpailuohjelmasta. Formaatin on luonut 2waytraffic ja sitä esitetään monissa maissa ympäri maailmaa.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä kierroksella parin on vastattava kymmeneen kysymykseen. Kukin kysymys on arvoltaan eri satunnaisen summan, ja kaikki rahat jotka he voittavat menevät heidän jättipottiinsa. Jos missä tahansa kohdassa he vastaavat väärin, jättipotin arvo puolittuu. Pari pelaa yhdessä, mutta heidän on vastattava jokaiseen kysymykseen erikseen, ja voivat siksi muuttaa toistensa vastauksia.

Vain yksi parin pelaaja näkee kysymyksen ja sen kaksi vastausta, ja hänellä on vain kymmenen sekuntia aikaa valita yksi. Juontaja kääntyy toiseen pelaajaan päin ja näyttää hänelle kysymyksen ja vastauksen, jonka ensimmäinen pelaaja valitsi. Pelaaja 2:n on nyt päätettävä, onko samaa mieltä kuin Pelaaja 1 vai valitseeko jonkin toisen vastauksen.