Autodesk 3ds Max

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta 3D Studio Max)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Autodesk 3ds Max
Kehittäjä Autodesk
Viimeisin versio 2017 (19.0) / Huhtikuu 2016
Alusta Windows (2000, XP, Vista, 7, 8, 10)
Ohjelmistotyyppi 3D-mallinnusohjelma
Kotisivu www.autodesk.com/3dsmax

Autodesk 3ds Max (aiemmin 3D Studio ja 3D Studio MAX) on ammattilaiskäyttöön suunnattu 3D-mallintamiseen sekä animointiin tarkoitettu ohjelma. Se toimii Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ja Windows 10-käyttöjärjestelmissä.

Autodesk 3ds Max on yksi laajimmin käytössä olevista 3D-animaatio-ohjelmista. Sen vahvuudet ovat mallinnusominaisuuksissa sekä plugin-arkkitehtuurissa. Versiosta 4 eteenpäin mukana on ollut integroituna myös hahmojen animointiin erikoistunut Character Studio -plugin jonka avulla hahmoille voidaan luoda virtuaaliset luurangot ja näin animoida niitä huomattavasti helpommin kuin aikaisemmin. 3ds Maxia käytetään suurimmaksi osaksi peliteollisuudessa mutta myös elokuvissa, erikoisefekteissä sekä arkkitehtuurisissa esityksissä.

Ohjelmasta on saatavilla myös huomattavasti halvempi opiskelijalisenssi, jota ei saa käyttää kaupalliseen työhön. Tiettyjen koulujen opiskelijat voivat saada ohjelman opiskelijalisenssin ilmaiseksi käyttöönsä Autodeskin opiskelijaportaalista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.