2:37

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
2:37
Ohjaaja Murali K. Thalluri
Käsikirjoittaja Murali K. Thalluri
Tuottaja Murali K. Thalluri
Nick Matthews
Kent Smith
Gary Hamilton
Säveltäjä Mark Tschanz
Kuvaaja Nick Matthews
Leikkaaja Murali K. Thalluri
Nick Matthews
Dale Roberts
Pääosat Teresa Palmer
Joel Mackenzie
Frank Sweet
Gary Sweet
Valmistustiedot
Valmistusmaa Australian lippu Australia
Ensi-ilta Australian lippu 17. elokuuta 2006
Kesto 94 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

2:37 on vuonna 2006 valmistunut australialainen koulumaailmaan sijoittuva draamaelokuva, jonka on ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut ensikertalainen Murali K. Thalluri. Hän oli ehdolla elokuvasta Un Certain Regard -palkinnon saajaksi Cannesin elokuvajuhlilla 2006. Hän oli myös ehdolla parhaasta käsikirjoituksesta, Teresa Palmer parhaasta naispääosasta ja Frank Sweet AFI Young Actor Award -palkinnosta Australian Film Institute Awards -elokuvajuhlilla.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tavallisen australialaisen koulun vessasta löytyy kello 2:37 oppilas, joka on tehnyt itsemurhan. Elokuva palaa sen jälkeen samaisen koulupäivän aamuun, jolloin muutaman koululaisen ongelmat vähitellen paljastuvat. Lopulta selviää, kuka koulun oppilaista ei enää kestänyt.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtäläisyydet Elephant-elokuvaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2:37:ssä on runsaasti yhtäläisyyksiä Gus Van Santin ohjaamaan Elephant-elokuvaan (2003). Molemmat elokuvat kertovat suurista koulumaailmaan liittyvistä ongelmista, kuten koulukiusaamisista. Elokuvat koostuvat pääosin pitkistä steadicam-otoista, joissa seurataan tiettyjä koulun oppilaita. Elokuvissa myös samat kohtaukset toistuvat eri kuvakulmasta kuvattuna. Molemmissa elokuvissa on myös kuvattu paljon taivasta ja puita.

Molemmissa elokuvissa on sama äänisuunnittelija, Leslie Shatz, mistä johtuen elokuvissa on käytetty samoja äänitehosteita. Molemmissa elokuvissa oppilas soittaa klassista musiikkia pianolla. Molemmissa elokuvissa on kohtaus, jossa luokassa keskustellaan homoseksuaalisuudesta, ja elokuvissa on myös poikien välinen suutelukohtaus. Molemmissa elokuvissa tyttö käy oksentamassa vessanpyttyyn.