…Nothing Like the Sun

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
…Nothing Like the Sun
Sting
Studioalbumin …Nothing Like the Sun kansikuva
LP-levyn kansikuva.
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  Air Studios,
Montserrat
 Julkaistu 1987
 Formaatti tupla-LP
 Tuottaja(t) Neil Dorfsman
Sting
 Tyylilaji pop
 Kesto 54.42
 Levy-yhtiö A&M Records
Stingin muut julkaisut
Bring On the Night
1986
…Nothing Like the Sun
1987
The Soul Cages
1991

…Nothing Like the Sun on laulaja-lauluntekijä Stingin tupla-albumi vuodelta 1987. Albumin nimi on lainaus William Shakespearelta ja se esiintyy kappaleella "Sister Moon". Levyn ovat tuottaneet Neil Dorfsman ja Sting. Levy-yhtiö on A&M Recordsin osasto Kanadan Ontarion Scarboroughissa. Tuottajien apulaisina ovat olleet Ken Blair ja Dave O'Donnell. Levy on äänitetty Air-studioilla Montserratissa. Miksauksen ovat tehneet Hugh Padgham ja Dorfsman apulaisinaan Bob Vogt ja Mark McKenna. Muista poiketen kappaleen "We'll Be Together" ovat tuottaneet Bryan Loren ja Sting ja sen on miksannut Paul McKenna apulaisenaan John Hegedes. Masteroinnin on tehnyt Bob Ludwig Masterdisk-studiossa New Yorkissa. Valokuvat on ottanut Brian Aris ja visuaalinen suunnittelu on Richard Frankelin käsialaa. Kiitoksissa mainitaan henkilökohtaisesti Danny Quatrochi, Theresa "Babe" Greene, Kathleen McGee, Miles Copeland, Kim Turner ja Kathryn Schenker.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivu 1

 1. The Lazarus Heart – 4:34
 2. Be Still My Beating Heart – 5:32
 3. Englishman in New York – 4:25

Sivu 2

 1. History Will Teach Us Nothing – 4:58
 2. They Dance Alone (Gueca Solo) – 7:16
 3. Fragile – 3:54

Sivu 3

 1. We'll Be Together – 4:52
 2. Straight To My Heart – 3:54
 3. Rock Steady – 4:27

Sivu 4

 1. Sister Moon – 3:46
 2. Little Wing – 5:04
 3. The Secret Marriage – 2:03

Kaikki kappaleet on tehnyt ja sovittanut Sting lukuun ottamatta kappaletta "Little Wing", jonka on tehnyt Jimi Hendrix. Kappaleiden sanat on painettu erilliselle nelisivuiselle paperiarkille. Sting on kirjoittanut kappaleiden syntyhistorian.

Esimerkiksi kappale "They Dance Alone" on syntynyt vuoden 1986 Amnesty-kiertueen jälkitunnelmissa. Kappale kertoo Augusto Pinochetin sotilasdiktatuurin aikana Chilessä "kadonneista" henkilöistä, joiden omaiset osoittivat mieltään tanssimalla yksin perinteistä kosiotanssi Guecaa.

Kappaleen "History Will Teach Us Nothing" osalta Sting viittaa Buckminster Fullerin kirjaan "Critical Path".

Kappaleen "Fragile" yhteydessä Sting mainitsee amerikkalaisen insinööri Ben Linderin, jonka contrat surmasivat vuonna 1987.

Kappale "Secret Marriage" on saanut vaikutteita Hanns Eislerin melodiasta. Eisler oli Bertolt Brechtin kollega ja molemmat pakenivat natsien vainoa Yhdysvaltoihin.

Jimi Hendrixin kappaleella "Little Wing" on mukana Gil Evans orkestereineen. Sting kertoo tavanneensa Evansin Ronnie Scottin klubilla Lontoossa. Evans oli kertonut pitävänsä bassolinjasta kappaleella "Walking on the Moon". Pari vuotta myöhemmin Sting oli laulanut Evansin 15-miehisen yhtyeen solistina pienessä Sweet Basil -klubissa Greenwich Villagessa. Esitettävinä olivat olleet Tony Williamsin kappale "There Comes a Time" ja Hendrixin kappaleet "Little Wing" ja "Up from the Skies", jotka olivat kuuluneet Evansin ohjelmistoon jo vuosien ajan. Sting kertoo, että The Jimi Hendrix Experience oli eräs ensimmäisistä hänen näkemistään yhtyeistä. Sting oli ollut tuolloin 15-vuotias ja oli juuri ostanut Hendrixin ensimmäisen singlen Hey Joe. Hendrix oli esiintynyt Newcastlessa klubissa nimeltä Go-Go.

Muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Andy Summers – kitara kappaleilla "The Lazarus Heart" ja "Be Still My Beating Heart"
 • Ken Helman – piano kappaleella "The Secret Marriage"

Kappaleella "Little Wing":

Kappaleella "They Dance Alone (Gueca Solo)":

Taustalaulajat:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sting 2LP …Nothing Like the Sun (A&M Records SP 6402, 1987)

Tämä musiikkialbumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.