Škoda Felicia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Škoda Felicia
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Tšekki
Valmistaja Škoda Auto
Konserni Volkswagen Group
Valmistusvuodet 1994–2001
Muut nimet Škoda Pickup
Korimalli 2-ovinen lava-auto
5-ovinen hatchback
5-ovinen farmari
Luokka B-segmentti
Edeltäjä Škoda Favorit
Škoda Forman
Seuraaja Škoda Fabia
Teknisesti samankaltaisia Volkswagen Caddy (Typ 9U)
Tekniset tiedot
Moottori R4
Iskutilavuus 1,3–1,9 l
Polttoaine bensiini
diesel
Vetotapa etuveto
Vaihteisto 5-vaihteinen manuaali

Škoda Felicia on Škoda Auton vuosina 1994–2001 valmistama pieni automalli, joka korvasi edeltäneet Škoda Favorit- ja Forman-mallit. Auto kehitettiin edeltäjiensä pohjalta, mutta siinä hyödynnettiin myös vuonna 1991 emoyhtiöksi tulleen Volkswagen Groupin tekniikkaa. Felician seuraajaksi tuli Škoda Fabia.

Škoda Pickup

Korimalleina olivat viisiovinen hatchback, farmarimalli Combi ja lava-autoversio Škoda Pickup, jota myytiin myös Volkswagen Caddyna.[1] Lisäksi lava-autosta tehtiin myös Felicia Fun -avoautoversio, jossa on kaksi istuinta lavaosassa ohjaamon takana. Alastaittamisen lisäksi Felician takapenkit oli mahdollista helposti irrottaa kokonaan, jolloin käytössä oli auton kokoon nähden pitkä ja korkea yhtenäinen tavaratila.[2]

Moottorivaihtoehtoina olivat Škodan vanhanaikainen 1,3-litrainen työntötankomoottori sekä Volkswagenilta peräisin olevat 1,6-litrainen SOHC-bensiinimoottori ja 1,9-litrainen diesel. Voimansiirtona oli aina viisivaihteinen manuaalivaihteisto.

Škoda Felicia Fun

Vuonna 1998 Felicia koki kasvojenkohotuksen, jossa sen keulan ilmettä uudistettiin vastaamaan suurempaa Octavia-mallia. Esimerkiksi etusäleikkö ja ajovalot olivat uudet.

Facelift-mallin Škoda Felicia.
Facelift-mallin Škoda Felicia Combi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]