Ähtärin eläinpuiston rautatie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ähtärin eläinpuiston rautatie
Perustiedot
Rakennettu 1981–1982
Avattu 1982
Lakkautettu 2002
Purettu 2005
Tekniset tiedot
Pituus 1,5 km
Raiteiden lkm yksiraiteinen
Raideleveys 600 mm
Ähtärissä käytetty Aitonevan turveradan Pedershaab-veturi varastoituna Humppilassa vuonna 2007.

Ähtärin eläinpuiston rautatie oli kapearaiteinen rautatie, joka yhdisti toisiinsa Ähtärin eläinpuiston sekä Kotieläinpuiston. Rautatien raideleveys oli 600 millimetriä, ja se avattiin liikenteelle 1980-luvun alussa. Liikennettä hoidettiin muutaman veturin ja vaunun voimin. Liikennepaikkoja noin kahden kilometrin mittaisella radalla oli kolme: Eläinpuistossa, Moksun kotieläinpuistossa ja pysäköintialueella. Ratalinja oli ns. point–to–loop -rata, eli radan toisessa päässä oli pieni kolmiraiteinen ratapiha, ja toisessa päässä oli paluusilmukka.

Radan liikenne ei kuitenkaan ollut kovin kannattavaa, ja 1990-luvun lopulla liikenne väheni. Kesällä 1999 rautatiellä ei liikennöity lainkaan, ja toiminta loppui kokonaan vuonna 2002. Tämän jälkeen rata katkaistiin Seikkailumaan pysäköintialueen kohdalta, ja rata kalustoineen pantiin myyntiin.

Vuonna 2005 närpiöläinen Robert Sand hankki omistukseensa rautatien raidemateriaalin, ja rautatie purettiin lopullisesti. Raidemateriaali siirrettiin maantiekuljetuksena Närpiön Pirttikylään Sandin maatilalle, jonne Sand on rakentamassa yksityistä kapearaiteista rautatietä. Vuonna 2008 Sand hankki omistukseensa myös Ähtärin liikkuvan kaluston. Uusi Robert Sands Järnväg eli RSJ valmistui vielä saman vuoden aikana Närpiöön.

Kalusto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moottorivetureita oli kolme:

Viimeksi mainittua käytettiin varaveturina ja joskus satunnaisesti vaihtotyöhön. Vetureihin asennettiin höyryveturia muistuttava erillinen ulkokuori.

Pedershaab-veturi palautettiin Jokioisten Museorautatielle ja varastoitiin. Veturiin Ähtärissä lisätty ja sen mukana Museorautatien omistukseen tullut höyryveturia matkinut lisäkuori luovutettiin eräälle harrastajalle samaan tarkoitukseen. Veturi on kuorta poistettaessa tullutta muutamaa sähkövikaa ja perushuoltoa vaille ajokuntoinen. Radan vaunut sijoitettiin muutamaksi vuodeksi leikkimökeiksi eläinpuiston alueelle.

Talvella 2010 koko Ähtärin eläinpuiston rautatien alkuperäinen oma kalusto on Robert Sandin hallussa, vain Jokioisten museorautatieltä lainattu Haukkasuon Pedershaab oli pitkään Humppilassa. Nykyisin (2014) veturi on kunnostettu ajokuntoon ja siirretty Aitonevan turvetuotantomuseoon jonne ollaan rakentamassa museorataa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]