Salon International de l’Auto et accessoires

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Geneven autonäyttely)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Geneven autonäyttely maaliskuussa 2006.

Salon International de l’Auto et accessoires eli Geneven autonäyttely on Sveitsissä, Geneven naapurikaupungissa Le Grand-Saconnex’ssa vuosittain maaliskuun alussa järjestetty tapahtuma. Näyttely on ollut erittäin suosittu, ja se on ollut yksi automaailman tärkeimmistä tapahtumista. Ensimmäisen kerran näyttely järjestettiin vuonna 1905. Näyttely pidetään Palexpo-messukeskuksessa, joka sijaitsee Geneven lentoaseman vieressä. Näyttelytilojen yhteydessä on myös automuseo, Musée International de l’Automobile.

Genevessä on vuosien mittaan esitelty lähes kaikki merkittävät automallit, bensiinikoneista höyrykäyttöisiin saakka. Monet eksoottiset ja niin sanotut superautot ovat vuosi toisensa perään varastaneet show’n. Prototyypit, konseptiautot, uudet teknologiat ja tekniset läpimurrot, kansainväliset yhteistyösopimukset sekä poliittiset ja yhteiskunnalliset kysymykset ovat kaikki tämän kansainvälisen tapahtuman tuntomerkkejä.

Vuoden 2020 näyttely peruttiin koronapandemian takia. Neljän vuoden tauon jälkeen näyttely järjestettiin taas 2024, mutta paikalle saapui vain harvoja näytteilleasettajia. Tapahtuman järjestelytoimikunta ilmoitti, että vuonna 2025 tapahtumaa ei järjestetä, eikä sitä suunnitella järjestettävän myöskään seuraavina vuosina. Sen sijaan järjestäjät suunnittelevat autonäyttelyä Qatarissa. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tekniikan Maailma tekniikanmaailma.fi. Viitattu 3.6.2024.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.