Zack Taylor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zack Taylor
Näyttelijä(t) Walter Emanuel Jones
Ensi-
esiintyminen
Day of the Dumpster (Mighty Morphin Power Rangers)
Viimeinen
esiintyminen
The Power Transfer 2 (Mighty Morphin Power Rangers)
Henkilötiedot
Status Lopettanut
Sukupuoli Mies
Kotipaikka Angel Grove
Suhteet
Vanhemmat Mr. Taylor (isä)
Mrs. Taylor (äiti)
Serkut Curtis

Zachary "Zack" Taylor on kuvitteellinen henkilö Power Rangers -universumissa, joka oli mukana Mighty Morphin Power Rangersin ensimmäisellä ja osittain toisella tuotantokaudella. Hän oli ensimmäinen mustaa asua käyttänyt Power Ranger. Häntä näytteli Walter Emanuel Jones.

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mighty Morphin Power Rangers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun viisas ja hyväntahtoinen tietäjä Zordon havaitsi vuosituhansia sitten vangitsemansa avaruusnoita Rita Repulsan karanneen hän valitsi Zackin yhdessä Kimberly Hartin, Jason Lee Scottin, Billy Cranstonin ja Trini Kwanin kanssa suojelemaan maailmaa. Zordon antoi viisikolle voimakolikot, joiden avulla he pystyivät muuttumaan Power Rangereiksi. Zordon antoi heille myös Dinozordit, jotka yhdistämällä he pystyivät muodostamaan Megazordin ja taistelemaan sen avulla Ritan suurentamia hirviöitä vastaan. Zackistä tuli Musta Power Ranger, joka sai ohjattavakseen Mastodontti Dinozordin.[1][2] Hänen henkilökohtainen aseensa oli voimakirves[3]. Toisella tuotantokaudella rangereiden siirryttyä käyttämään Thunderzordeja Dinozordien sijasta Zack sai uudeksi zordikseen Lion Thunderzordin[4].

Zack oli myös ensimmäinen afroamerikkalainen Power Ranger. Hänessä yhdistyivät taito, voima ja ketteryys. Zack oli energinen, karismaattinen ja hauska nuori mies, joka nautti urheilemisesta. Tanssi oli erityisesti lähellä hänen sydäntään, mutta hän pelasi välillä ystäviensä kanssa myös esimerkiksi lentopalloa[5], koripalloa[6], amerikkalaisesta jalkapalloa[7] ja kävi sukeltamassa[8][9]. Zack oli ihastunut samalla luokalla olleeseen tyttöön Angelaan, johon hän yritti usein tehdä vaikutuksen[10][11][12][13][14] [15][16]. Zack oli yleensä luottavainen ja pyrki ajattelemaan positiivisesti. Zack oli luovuttaa vain kun hän luuli ystäviensä unohtaneen hänen syntymäpäivänsä[17]; kun vihreä ranger katkaisi yhteyden Zordoniin, tartutti viruksen Alpha 5:een, tuhosi komentokeskuksen tietokoneet ja tunkeutui vielä Megazordin ohjaamoon[18]; kun Rita vei loitsulla rangereiden itseluottamuksen[19] ja kun Lord Zedd otti haltuunsa ja jäädytti Pirantishead nimisen hirviönsä avulla heidän Dinozordinsa[4]. Vaikka Zackillä oli hyvä itseluottamus hän pelkäsi käärmeitä[20] ja hyönteisiä, erityisesti hämähäkkejä[21]. Tosin kerran pidettyään taikaesitystä lapsiryhmälle hän pelotti kahdella valekäärmeellä Bulkin ja Skullin pois häiritsemästä. Zackin pelko käärmeitä kohtaan oli luultavasti laantunut ajan myötä[15]. Syynä saattoi olla harhasaarella Ritan hänelle aiheuttama näky, jossa Zackin käärmekammoa testattiin[20].

Zack piti taistelulajeista yhtä paljon kuin tanssimisesta ja hän oli luonut oman taistelutyylin nimeltä Hip-Hop-Kido. Se yhdisteli tanssimaisia liikkeitä nopeiden ja voimakkaiden iskujen kanssa[21]. Taistelutyyli muistutti hyvin paljon capoeiraa tai Daniel O' Neilliä elokuvassa Bangkok Adrenaline. Tekniikka teki Zackistä vahvan vastustajan. Zack oli myös kekseliäs. Muutaman kerran hänen ideansa johtivat voittoon vihollisista, kuten Knasty Knightia vastaan sen onnistuttua käristämään heidän aseensa[17]. Tommy Oliverin liityttyä rangereihin hänestä ja Zackistä tuli läheiset ystävät heidän yhteisten kiinnostusten kohteidensa ansiosta. Zack antoi Tommylle myös neuvoja, kun Tommy oli hermostunut ja halusi luoda romanttisen suhteen Kimberlyyn[12]. Ennen Tommyn liittymistä (tai kun hän ei ollut paikalla nuorisokeskuksella) Zack usein harjoitteli Jasonin kanssa karatea[2][22][14][23]. Tommy ja Zack harjoittelivat usein myös yhdessä. Vaikka Tommy päätti antaa vihreän rangerin voimansa Jasonille Ritan vihreän kynttilän palettua loppuun[24], oli Zack Jasonin lisäksi ainoa, joka pääsi käyttämään vihreän rangerin lohikäärmekilpeä. Se tapahtui Zackin ja Tommyn taisteltua kahdestaan Oysterizer nimistä hirviötä vastaan[16].

Zackin vanhemmat nähtiin ensimmäisellä tuotantokaudella Angel Groven lukion vanhempainillassa[25]. Toisella tuotantokaudella esiteltiin Zackin serkku Curtis[26], joka näyttäytyi sarjassa kauden puoleen väliin asti. Curtis oli hyvin samanlainen Zackin kanssa. Molemmat olivat hyviä puhumaan, pitivät tanssimisesta ja musiikista[27]. Curtis ystävystyi Trinin ihastuksen Richien kanssa. Kaksikko taisteli rullaluistellessaan kerran jopa savisotureita vastaan.[28]

Kun Walter Jones (Zack), Austin St. John (Jason) ja Thuy Trang (Trini) jättivät sarjan toisen tuotantokauden puolivälissä sopimuskiistojen takia heidän hahmonsa kirjoitettiin ulos sarjasta. Zack, Jason ja Trini valittiin osallistumaan Sveitsissä järjestettävään maailmanrauhankokoukseen ja heidän voimansa siirrettiin kolmelle uudelle teinille. Zackin voimat siirrettiin Adam Parkille.[29] Ei tiedetä mitä Zack teki maailmanrauhankokouksen jälkeen, vaikka Jason palasi myöhemmin sarjassa Power Rangers Zeo, elokuvassa Power Rangers turbovaihteella ja sarjan kymmenvuotista taivalta juhlineessa Power Rangers Wild Forcen jaksossa "Forever Red". Zackin näyttelijä Walter Jones toimi tosin hirviöiden ääninäyttelijänä parissa Power Rangers Lost Galaxyn ja Power Rangers Wild Forcen jaksossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "From Power Bow to Hip-Hop-Kido", The Baltimore Sun. Luettu 2012-09-23. Archived from the original on 2012-06-14. 
  2. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Day of the Dumpster"
  3. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Teamwork"
  4. a b Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Mutiny II"
  5. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Power Ranger Punks"
  6. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "The Trouble with Shellshock"
  7. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Football Season"
  8. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Something Fishy"
  9. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Zedd Waves"
  10. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Foul Play in the Sky"
  11. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Life's a Masquerade"
  12. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "The Green Candle I"
  13. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Doomsday I"
  14. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Lions & Blizzards"
  15. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Fowl Play"
  16. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "An Oyster Stew"
  17. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Happy Birthday, Zack"
  18. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Green with Evil I"
  19. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Crystal of Nightmares"
  20. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Island of Illusion I"
  21. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Itsy Bitsy Spider"
  22. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "For Whom the Bell Trolls"
  23. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Missing Green"
  24. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "The Green Candle II"
  25. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Return of an Old Friend I-II"
  26. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Green No More I"
  27. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Orchestral Maneuvers in the Park"
  28. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Beauty and the Beast"
  29. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Power Transfer I-II"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]