Yökyö-peli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yökyö-peli
Tyyli viihdeohjelma
Kestoaika 50 min / jakso
Luoja(t) Jussi Parviainen
Seppo Ahti
Pääosissa Pekka Karhuvaara
Jukka Puotila
Jussi Parviainen
Ulla Tapaninen
Sanna-Kaisa Palo
Alkuperämaa  Suomi
Verkko MTV
Esitetty 1984 – 1985
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Yökyö-peli on vuosina 1984–1985 esitetty MTV:n tuottama suomalainen viihdeohjelma. Ohjelma lähetettiin lauantai-iltaisin suorana kahdessa osassa, ennen ja jälkeen Kymmenen uutisten, ja sen juontajana toimi Pekka Karhuvaara. Kuhunkin ohjelmaan kutsuttiin julkkisvieras, jolle ei etukäteen kerrottu mitä hänen päänmenokseen oli suunniteltu. Julkkisvieraina nähtiin muun muassa uskoon tullut laulaja-näyttelijä Viktor Klimenko,[1] eduskunnasta pudonnut keskustapoliitikko Johannes Virolainen ja radikaali teatteriohjaaja Jouko Turkka, joka pantiin muun muassa keskustelemaan konservatiivi Raimo Ilaskiven kanssa, laulamaan ja pelaamaan rahapeliautomaattia[2]. Vieraita usein imitoivat heidän edessään Jukka Puotila ja Jussi Parviainen. Muita vakioesiintyjiä olivat Ulla Tapaninen ja Sanna-Kaisa Palo[3].

Helsingin Sanomien televisiokriitikko Jukka Kajava piti syksyllä 1984 Jussi Parviaisen ja Seppo Ahdin käsikirjoittamaa uutta viihdeohjelmaa lupaavana yrityksenä tehdä häikäilemätöntä viihdettä. Hän kehui MTV:n rohkeutta tehdä näin pitkää ja riskialtista suoraa lähetystä mutta varoitteli liiasta teatterialan sisäpiirihuumorin käytöstä.[2] Puolta vuotta myöhemmin Kajava ja Ilse Rautio kirjoittivat Yökyö-pelin muuttuneen yhä enemmän pelkäksi provosoivaksi keskusteluohjelmaksi, kun peliautomaatit ja muut toimimattomat osiot oli vähin äänin siirretty syrjään: ”Yökyö-peli toimii, jos juontaja saa alkeellisenkaan kontaktin vieraaseen. Ja jos vieras ylipäänsä on kiinnostava.”[4]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yökyö-pelissä suoraa puhetta. Helsingin Sanomat, 25.10.1984, s. 13. Näköislehti (maksullinen).
  2. a b Kajava, Jukka: Turkka lammasten vaatteissa. Helsingin Sanomat, 10.9.1984, s. 49. Näköislehti (maksullinen).
  3. Viihteen 50, jakso radio- ja tv-tietokanta Ritva. Viitattu 22.10.2021.
  4. Kajava, Jukka & Rautio, Ilse: Televisioviihteen osaajat ovat harvassa. Helsingin Sanomat, 10.2.1985, s. 32. Näköislehti (maksullinen).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.