Yoshirō Nakamatsu

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Yoshirō NakaMats)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yoshirō NakaMats

Yoshirō Nakamatsu (jap. 中松 義郎, Nakamatsu Yoshirō, tunnettu myös nimellä NakaMats, s. 26. kesäkuuta 1928), on japanilainen keksijä, jolla omien sanojensa mukaan on maailman ennätysmäärä patentteja.[1]

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NakaMats on ilmoittanut hänellä olevan yli 3 200 patenttia.[1] NakaMats esittää keksineensä 1950-luvulla tietokoneen levykkeen.[1] Saatuaan kielteisen vastauksen useilta japanilaisilta yrityksiltä hän myi lisenssin IBM:lle.[1] IBM:llä on oikeudet yhteensä 14 NakaMatsin patenttiin.lähde?

IBM patentoi magneettisen levykkeen suojan vuonna 1969.[2]

Hänellä on ollut patentti levykeaseman lukupään puhdistukseen tarkoitettuun puhdistuslevykkeeseen (US4490765A, 1983), joka on vanhentunut.[3]

Menetelmä keksintöjen tekoon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NakaMatsilla on erityinen menetelmä, joka hänen mukaansa auttaa tekemään keksintöjä. Hän viettää aikaa ensin rauhallisessa kullalla vuoratussa huoneessa,[4] jossa hänen mukaansa aivot ”tyhjentyvät melusta”. Sitten hän viettää hetken ”dynaamisessa huoneessa”, jossa voi kuunnella musiikkia ja käyttää tietokonetta. Tämä saa hänet luovaan tilaan. Paras vuorokaudenaika keksinnöille on keskiyön ja aamuneljän välillä. NakaMats välttää yli neljän tunnin unia, koska ne laskevat hänen mukaansa aivojen energiaa. Hän myös syö vain yhden aterian päivässä. Monet keksinnöistään NakaMats on tehnyt sukeltaessaan veden alla. Hän uskoo, että aivojen normaalia alempi hapen määrä auttaa ajattelussa. Hän on keksinyt veden alla toimivat muistiinpanovälineet työskentelyä varten.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NakaMatsin sukunimi oli aiemmin Nakamatsu, mutta hän vaihtoi sen kirjoitusasun muotoon "NakaMats", koska hän ajatteli sen kuvaavan helpommin sen lausumisasua ulkomaalaisillelähde?. Hänen äidin isänsä oli keksinnöistä innostunut lääkäri ja hänen äitinsä oli opettaja. NakaMatsilla on kolme lasta.

NakaMatsin tavoitteena on elää 144-vuotiaaksi. Hän uskoo sen olevan mahdollista itse kehittämällään elämäntavalla, johon kuuluu esimerkiksi normaalia niukempi ruokavalio, lihasten harjoitusta sekä tietyt määrät unta ja seksiä. NakaMats ottaa valokuvan jokaisesta ateriastaan ja tapaamastaan ihmisestä.lähde?

NakaMats työskentelee omassa instituutissaan Akasakassalähde?. Hän on kirjoittanut kirjoja ja luennoi ulkomailla luovuudesta. Hän on myös yrittänyt päästä mukaan Japanin politiikkaan, mutta ei ole tullut valituksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Floppy disk history-computer.com. Viitattu 18.10.2020. (englanniksi)
  2. Magnetic record disk cover patents.google.com. Viitattu 18.10.2020. (englanniksi) 
  3. Diskette for cleaning a floppy-disc drive head patents.google.com. Viitattu 18.10.2020. (englanniksi)
  4. Lidz, Franz: Dr. NakaMats, the Man With 3300 Patents to His Name Smithsonian Magazine. joulukuu 2012. Viitattu 21.1.2020.