Yoshimitsu

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Yoshimitsu
Yoshimitsu Tekken 6 -pelissä.
Yoshimitsu Tekken 6 -pelissä.
Pelisarja Kaikki
Ensimmäinen peli Tekken (1994)
Ääninäyttelijä
(japani)
Katsuhiro Harada, nyk. Tomokazu Seki
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Yoshimitsu (jap. 吉光, tarkoittaa hyvän onnen valoa) on kuvitteellinen hahmo Tekken- ja Soul Calibur -videopelisarjoissa.

Hahmonpiirteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yoshimitsu on aavesamurai, jonka tehtävänä on varastaa rikkauksia ja aarteita auttaakseen köyhiä ja vähävaraisia. Hänen liikkeensä ovat jokaisessa pelissä nopeita ja arvaamattomia. Yoshimitsu käyttää itsensä mukaan nimettyä katanaa, sekä hän kantaa selässään lippua. Hänen iästään on hyvin vähän tietoa, mutta japanilaisen Tekken 2 -opaskirjan mukaan hän on pelin aikana noin 50-vuotias.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekken-pelisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yoshimitsu teki ensiesiintymisen vuonna 1994 julkaistussa Tekkenissä. Hän, Heihachi Mishima, Nina Williams ja Paul Phoenix ovat ainoita hahmoja jotka ovat esiintyneet kaikissa Tekken-peleissä. Yoshimitsu osallistui Iron Fist -turnaukseen syöttinä, jotta Kunimitsu, sekä muut Dura-Anti Manji -klaanin jäsenet pystyisivät varastamaan turnauksen varat huomaamattomasti. Yoshimitsu saa selville, että sumopainija Ganryu, joka on osallistunut petoksiin sekä muuhun korruptoituneeseen toimintaan, on myös ottanut osaa turnaukseen. Kyseinen halpamainen kunnioituksen puute sumokoodia vastaan saa Yoshimitsun suuttumaan. Hän päihittää Ganryun, varastaa hänen omaisuutensa ja jakaa kaiken köyhille. Kun Kunimitsu karkoitettiin klaanista, ja hänen liittyessään Kazuya Mishiman puolelle, Yoshimitsu hyökkää Mishimoita vastaan. Hän menettää taistelussa toisen kätensä, jolloin tohtori Boskonovitch auttaa Yoshimitsua pakenemaan. Hän asettaa Yoshimitsulle myös mekaanisen proteesikäden.

Tekken 2:ssa Yoshimitsu kuulee että Mishiman perheyhtiö Mishima Zaibatsu on kidnapannut tohtori Boskonovitchin. Tämän seurauksena Yoshimitsu osallistuu toiseen Tekken -turnaukseen tarkoituksenaan pelastaa Boskonovitch. Kunimitsu palaa ja osallistuu uudestaan turnaukseen varastaakseen klaanin Tachi-miekan ja saadakseen siellä johtajan roolin. Yoshimitsu voittaa hänet taistelussa, ja jättää turnauksen saatuaan selville tohtori Boskonovitchin olinpaikan. Yoshimitsu esiintyy myös Tekken 3 -, Tekken 4 -, Tekken 5 -, Tekken 5: Dark Resurrection -, Tekken 6 - ja Tekken 6: Bloodline Rebellion -peleissä kostaakseen ystäviensä puolesta ja muodostakseen yhteyden Zaibatsun- ja Manji-klaanin välille.

Soul Calibur -pelisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yoshimitsun ensiesiintyminen Soul-pelisarjassa on sarjan toisessa osassa, Soul Caliburissa. Yoshimitsun kieltäydyttyä vallanhaluisen lordin tarjouksesta liittoutua, käy ilmi, että hänen kylänsä on tuhottu. Yrittäessään taistella lordin joukkoja vastaan, Yoshimitsu menettää kätensä. Hän lähtee etsimään legendaarista Soul Edge miekkaa, voidakseen kostaa lordi Nobunagalle. Yoshimitsu totesi, että jos hän antaisi periksi vihalleen, hän ei olisi sen parempi kuin Oda Nobunaga tai Nightmare. Kun hän pääsee torniin jossa Soul Edge sijaitsee, hän käsittää että se on lukittu Soulcalibur mukanaan.

Soul Calibur II:ssä Yoshimitsu huomaa, että hänen katanaansa on tullut turmeltunutta energiaa tornista, joten hän päättää poistaa pahan voiman miekastaan. Kun Yoshimitsu on väsynyt korruption poistamisesta, Voldo varastaa miekan. Pelätessään tapahtumia joita voisi seurauta miekan joutumisesta vääriin käsiin, Yoshimitsu lähtee saadakseen katanansa takaisin. Halutessaan tuhota kaikki palaset Soul Edgestä, jotka ovat levinneet ympäri maailmaa, Yoshimitsu muodostaa klaanin ritarillista varkaista. Klaani tunnetaan Manjitou -nimellä, tehtävänään tehdä hyvää ja kerätä kaikki Soul Edgen palaset.

Yoshimitsu esiintyy jälleen Soul Calibur III:ssä varkaana, tehtävänään varastaa kaikki Soul Edgen palaset. Varkaus epäonnistuu, kun Tira, Nightmaren ja Soul Edgen palvelija väijyy varkaita ja vie kaikki Soul Edgen palaset. Yoshimitsu teki jälleen paluun Soul Calibur IV:ssä ja on mitä ilmeisimmin mukana myös vuonna 2012 julkaistavassa Soul Calibur V -pelissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]