Olkiluodontie

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Yhdystie 2176)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Olkiluodontien eteläpää.

Olkiluodontie eli yhdystie 2176 on luoteis-kaakkoissuuntainen yhdystie Eurajoella. Tie kulkee Raumantien – joka on osa valtatietä 8 – ja Olkiluodon Ulkopään väliä. Ulkopäässä, jossa on Olkiluodon ydinvoimalaitos, tie päättyy Satamatien liittymään, josta se jatkuu sisäisenä tienä (vaaditaan kulkulupa) Olkiluodon satamaan. Olkiluodontie kulkee luoteesta kaakkoon katsoen Olkiluodon ja Ilavaisten saaristokylien läpi ja saapuu niiden jälkeen mantereelle. Mantereella Olkiluodontie noudattaa tien koillispuolella virtaavan Lapinjoen kulkua kulkien Hankkilan kylän läpi. Raumantien risteyksessä on pumppuamo, jonka koillispuolella sijaitsee Lapijoen lähiö.

Olkiluodontien varrella Olkiluodon saaren itäosassa on rakennusalan yrityksiä.[1] Raikan räjähdeyksikkö ja Rauvola & Simulan rakennusliikkeet toimivat kummatkin tien varressa.[2] Raumantien risteyksessä on Ydinportti-niminen ravintola.[3]

Vuonna 2013 Olkiluodontiellä ajoi keskimäärin 3 663 ajoneuvoa vuorokaudessa. Eteläpäädyn ohitti keskimäärin 3 510 ajoneuvoa vuorokaudessa ja pohjoispäädyn 3 816 ajoneuvoa.[4] Niille kohdin Olkiluodontietä, jonka varrella on merkittävästi asutusta sekä koulu, on rakennettu kevyen liikenteen väylä. Tien liikennemäärä on lisääntynyt ydinvoimalan vuoksi ja lisääntyy edelleen. Raumantien liittymää on pohdittu rakennettavaksi eritasoliittymänä. Suunnitelma liittyy valtatie 8:n kehitystyöhön valtakunnallisena päätienä. [5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Air-Ix: ”2. Perustiedot. 6. Palvelut.”, Eurajoen kunta – Olkiluodon osayleiskaava. Rauman kaupunki – pohjoisten rantojen osayleiskaavan muutos, s. 5. Rauman kaupunki, 2007. Teoksen verkkoversio (PDF).
  2. Södersved, Jan (päätoimittaja): Kotiseutumme värikuvina – Eurajoki. Aero-Kuva, 2003. ISBN 952-5467-09-0.
  3. Palveluyrityksiä: ravintolapalveluja Eurajoen kunta.
  4. Liikennemääräkartat – Varsinais-Suomi 2013 (PDF) Liikennevirasto. Viitattu 7.8.2014. [vanhentunut linkki]
  5. Air-Ix: ”7. Kaavan vaikutukset. Vaikutukset liikenteeseen.”, Eurajoen kunta – Olkiluodon osayleiskaava. Rauman kaupunki – pohjoisten rantojen osayleiskaavan muutos, s. 35. Rauman kaupunki, 2007. Teoksen verkkoversio (PDF).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]