Ye Zheyun

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ye Zheyun, joka tunnetaan myös usein nimellä herra Ye, on kiinalainen liikemies, jota epäillään sekaantumisesta Euroopan jalkapallo-otteluihin liittyviin vedonlyöntihuijauksiin. Hänestä on annettu kansainvälinen pidätysmääräys.

Yen toimet Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuussa 2005 Ye osti Suomen Veikkausliigassa pelaavan AC Allianssin ja toi seuran toimitusjohtajaksi belgialaisen Olivier Surayn, valmentajaksi Thierry Pisterin sekä joukon uusia pelaajia. Allianssi pelasi ensimmäisen ottelunsa uusien omistajien alaisuudessa FC Hakaa vastaan ja hävisi heikolla esityksellä murskanumeroin 8–0, mikä herätti yleisiä epäilyjä tahallaan häviämisestä.

Pian Yen mielenkiinto Allianssia kohtaan laantui, kun vedonlyöntitoimistot eivät enää ottaneet Allianssin otteluja listoilleen. Myöhemmin Suray myönsi poliisikuulusteluissa, että Allianssi hävisi kyseisen avausottelun tahallaan.

Yen toimet Belgiassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yetä, Surayta ja pelaaja-agentti Pietro Allattaa epäillään vastaavanlaisista sopupelihuijauksista myös Belgiassa. Sopupeleistä epäillään kolmea Belgian pääsarjan seuraa: Lierseä, Sint-Truidenia ja La Louvieria.

La Louvieren entinen valmentaja Gilbert Bodart kertoi maaliskuussa tiedotusvälineille, että kiinalaismafia uhkaili häntä ja hänen perhettään, että hänen joukkueensa häviäisi ottelun Club Bruggea vastaan. Belgialaistiedotusvälineiden mukaan La Louvierin puheenjohtajalle Filippo Gaonelle maksettiin 500 000 euroa pelien järjestämisestä. Myös seuran lakimies Laurent Denis on asiasta syytettynä.


Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.