Xak: The Tower of Gazzel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Xak: The Tower of Gazzel
Kehittäjä MicroCabin
Julkaisija MicroCabin
Pelisarja Xak
Julkaistu 1991
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta NEC PC-8801, NEC PC-9801, MSX 2
Jakelumuoto levyke
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Xak Precious Package: The Tower of Gazzel (jap. サーク - がぜるのとう -, usein lyhennetty muotoon Xak: The Tower of Gazzel) on MicroCabinin kehittämä ja vuonna 1991 julkaisema tietokoneroolipeli. Ilmestymisjärjestyksessä The Tower of Gazzel on kolmas Xak-sarjan osa, ja se toimii eräänlaisena sivutarinana Xak II: The Rising of the Red Moonin ja Xak III: The Eternal Recurrencen välillä. Peli ei saanut virallista julkaisua Japanin ulkopuolella.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Lyötyään Xak II:n antagonistin, demonikenraali Zamu Gospelin, Latok Kart ja hänen ystävänsä saavat tietää demonien asuttamasta tornista, jonka läheisyydessä vaeltaa Latokia muistuttava mies. Ottaakseen selvää kyseisestä henkilöstä ja pelastaakseen Rune Greedin kaapatun perheen Latok ja Rune ottavat tornin seuraavaksi kohteekseen. Kyseessä on kuitenkin Al Acrilan, Gill Berzesin sekä Zegraya-nimisen demonin suunnittelema juoni, jolla he yrittävät houkutella sodan jumala Duelista polveutuvan kaksikon luokseen; Latokia ja Runea käyttämällä he voisivat herättää kuolleista Gazzelin, muinaisen demonin, jonka voima riittäisi kokonaisen vuoren tuhoamiseen yhdellä iskulla.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tavoitteena on päästä Gazzelin tornin alimpaan kerrokseen ja voittaa demonit Zegraya ja Gazzel. Ohjattavakseen pelaaja saa Latokin, joka taistelee miekallaan matkan varrella kohdattuja vihollisia vastaan joko viiltämällä tai ampumalla taikapisteitä kuluttavia loitsuja. Neljästä eri vaihtoehdosta pelaaja voi myös valita yhden lisähahmon, joka avustaa Latokia taisteluissa tai etenemistä estävissä pulmatilanteissa, jotka eivät ole Latokin ratkaistavissa.

Toisin kuin kahdessa edeltäjässään, The Tower of Gazzelissa ei ole juuri mahdollisuutta kehittää hahmoa: Latokin taso on pelin alkaessa 50, ja se säilyy koko ajan samana huolimatta siitä, kuinka paljon pelaaja taistelee. Kokemuspisteiden lisäksi pelissä ei ole myöskään mitään rahayksikköä, jota voisi vaihtaa uusiin varusteisiin, vaan Latokin Xak II:ssa saamaa miekkaa ja kilpeä käytetään pelin loppuun saakka. The Tower of Gazzelin pääpaino onkin taistelemisen sijaan ongelmanratkonnassa.

Peliympäristönä toimiva Gazzelin torni käsittää kuusi kerrosta, joista kukin edustaa omaa alkuainettaan: pohjakerroksessa vallitseva elementti on pimeys, ja loput viisi kerrosta on omistettu maalle, tulelle, vedelle, ilmalle ja taivaalle. Päästäkseen seuraavan kerrokseen pelaajan on eliminoitava kerrosten välinen este.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]