World Rally Car

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Citroen Xsara WRC oli Citroënin tehdaskalustona MM-sarjassa vuosina 2001–2006
Subaru Impreza WRC (2005)

World Rally Championship eli WRC on ralliautojen luokka, jonka kansainvälinen autoliitto FIA kehitti A-ryhmästä vuonna 1997.

WRC-säännöt mahdollistivat normaalia A-ryhmää suurempien muutosten tekemiseen autoihin. WRC-auton tuotantomallia täytyy olla valmistettu vähintään 2 500 kappaletta. Korin pitää säilyä alkuperäisen näköisenä, mutta esimerkiksi puskureiden ja siipien vaihtaminen on sallittua. Auton vähimmäispituus on 4 metriä, ja vähimmäispaino 1 230 kilogrammaa. Aikaisemmasta poiketen autoon saa myös rakentaa nelivedon, vaikka siihen ei olisi sarjatuotantomallina sellaista saatavilla. Moottorilohko pitää olla sarjatuotantomallista, mutta sen saa ahtaa, mikä on myös muutos aiempaan. Maksimitilavuus on 2000 cm³, ja ahtoilman virtausta rajoitetaan 34mm kuristimella, jolla moottorien tehot jäävät noin 340 hevosvoiman tietämille.

Auton vapaamman muokkaamisen tavoitteena oli houkutella lisää autonvalmistajia MM-sarjaan. Monet eurooppalaiset automerkit, joiden henkilöautomalleissa ei tavallisesti ollut nelivetoa ja turboa, saivat nyt muokata autoja vapaammin, ja paluu MM-sarjaan tuli näin helpommaksi. WRC-autojen tulon myötä Mitsubishi voitti mestaruuksia vielä muutaman vuoden ajan A-ryhmän autollaan, mutta vuosituhannen vaihteen jälkeen WRC-autot ovat hallinneet sarjaa.

Vuodeksi 2011 siirryttiin kokonaan uusiin autoihin, kun FIA päätti ottaa käyttöön S2000-autoihin pohjautuvat WRC autot. Autoissa on 1,6 litran turbomoottori ja aikaisempiin WRC autoihn nähden vähennettyä elektroniikkaa. Tarkoituksena oli samalla myös laskea sarjan kustannuksia, jotta saataisiin mukaan uusia autovalmistajia. Heti kaudeksi 2011 mukaan liittyikin uusi WRC-talli, kun Mini palasi rallin MM-sarjaan Countryman-malliin pohjautuvalla WRC-autolla. Vuodeksi 2013 mukaan liittyi Volkswagen uudella Volkswagen Polo R WRC-autolla.

WRC-autot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]