Woo Bum-Kon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Woo "Power" Bum-Kon (24. helmikuuta 195528. huhtikuuta 1982) oli eteläkorealainen poliisi, joka suoritti tunnetun historian toiseksi pahimman killing spree -murhan. (engl. killing spree). Hän tappoi 57, mukaan lukien itsensä, ja haavoitti 35 ihmistä Sang-Namdossa, Etelä-Koreassa. Tapauksen johdosta Etelä-Korean sisäministeri Suh Chung Hwa erosi tehtävästään.selvennä

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uiryeongin verilöyly
Paikka Etelä-Korea Gyeongsangnam-do, Etelä-Korea
Ajankohta 27. - 28. huhtikuuta 1982
iltapäivä 27.–aamu, 28. (UTC+9)
Iskutyyppi Killing spree, joukkomurha
Kuolleita 57 (ampuja mukaan lukien)
Haavoittuneita 35
Epäilty/epäillyt Woo Bum-kon
Tekoväline Kivääri, kranaatteja

Woo oli riidellyt naisystävänsä kanssa iltapäivällä 27.4.1982. Raivostuneena hän lähti poliisiasemalle, jossa hän kulutti aikaansa asevarastossa viskiä juoden. Humalluttuaan hän kokosi asearsenaalin, mukaan lukien kranaatteja ja kivääri.

Hän lähti kiertelemään talosta taloon esiintyen virkatehtävässä olevana poliisina. Ihmiset tunsivat olonsa turvalliseksi ja päästivät hänet sisään. Päästyään taloon sisälle hän ampui uhrinsa tai räjäytti kranaatilla. Hän kiersi 5 kylää ja jatkoi murhaamista 8 tuntia.

Lopulta hän sitoi kaksi kranaattia itseensä, otti kolme panttivankia ja räjäytti kranaatit, tappaen itsensä ja viimeiset kolme uhria.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]