Wolfenstein (vuoden 2009 videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wolfenstein
Kehittäjä Raven Software
id Software
Pi Studios
Endrant Studios
Julkaisija Activision
Jakelija Activision Blizzard
Tuottaja Kevin Cloud
Säveltäjä Bill Brown
Pelisarja Wolfenstein
Pelimoottori id Tech 4 (muokattu)
Havok
Julkaistu
  • NA 18. elokuuta 2009
  • AUS 19. elokuuta 2009
  • EU 21. elokuuta 2009
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Blu-ray, DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Wolfenstein on Activisionin vuonna 2009 julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin elokuussa 2009 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Peli on myös jatko-osa vuonna 2001 ilmestyneelle pelille Return to Castle Wolfenstein.

Peli käyttää moottorinaan Doom 3:ssa ja Quake 4:ssa käytettyä ja palkittua id Tech 4 -pelimoottoria.

Peli sai jatko-osan Wolfenstein: The New Order vuonna 2014.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten aikaisemmissakin Wolfenstein-peleissä, peli sijoittuu fiktiiviseen natsi-Saksaan, ja pelaajan hahmona toimii yhdysvaltalainen kommando William ”B.J” Blazkowicz. Peli sisältää Doom 3:ssa ja Quake 4:ssa käytettyjä efektejä, joka luo intensiivisen pelitunnelman.

Pelissä kuljetaan Isenstadt-nimisessä kaupungissa, jossa pelaajan on suoritettava erilaisia tehtäviä, joita hän saa ystävällisiltä henkilöiltä. Kaupungista löytyy useita turvapaikkoja ja mustasta pörssistä voi ostaa aseisiin parannuksia. Jotta parannuksen voi ostaa, se on ensin avattava tehtäviä suorittamalla.

Aikaisessa vaiheessa peliä pelaaja saa Thule-mitalin, jonka avulla pelaaja voi käyttää Veil-voimia. Näillä voimilla voi helpottaa pelin kulkua, sillä niillä voi paljastaa salaisuuksia tai suojata itseään.

Pelin vihollisina toimivat natsit. Natsien joukot vaihtelevat tavallisista sotilaista eliittisotilaihin ja niitäkin vaarallisempiin vihollisiin. Joskus pelaaja voi saada ystävällisiä sotilaita avukseen.

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moninpelissä pelaaja saa valita kolmesta luokasta: sotilas, lääkintämies ja mekaanikko. Kaikki aseet ovat saatavilla alussa, vain päivitykset pitävät olla avoinna. Moninpeli sisältää kolme moninpelitilaa: Team Deathmatch pelaajan pitää saada tietty määrä tappoja, Tehtävässä on tarkoitus puolustaa tai hyökätä tiettyyn paikkaan ja Ajassa pelaajan on saavutettava tavoite tietyssä ajassa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vuosi 1943, jonkin aikaa Return to Castle Wolfensteinin tapahtumien jälkeen. Peli alkaa natsien taistelulaiva Tirpitziltä, joka valmistautuu ohjusiskuun Lontooseen. Agentti B.J. Blazkowicz on onnistunut soluttautumaan alukselle estämään natsien aikeet. Kun hän paljastuu, hän aiheuttaa aikamoisen sekasorron ja pääsee melkein pakoon, mutta hänet pysäytetään. Natsiupseeri huomaa hänen povitaskussaan jotain hehkuvaa. Upseeri luulee sitä pommiksi ja käskee miestensä tappaa Blazkowiczin, mutta esine on outoja voimia sisältävä mitali, jolla Blazkowicz luo suojakilven, joka tappaa natsit jättäen vain luut jäljelle. Blazkowicz pakenee laivalta ja ohjukset laukeavat, mutta Blazkowicz onnistui sabotoimaan ne ja laiva tuhoutuu. Blazkowicz ottaa yhteyden OSA:an (Office of Secret Actions) ja palaa Lontooseen.

OSA:ssa hänelle kerrotaan mitalista. Mitali kuului kauan sitten eläneelle mystiselle kansalle, joka palvoi jotain nimeltä ”Black Sun” (suom. Musta Aurinko). Muutamia vuosikymmeniä sitten mitalin otti käyttöön Thule-seura, saksalainen yliluonnollinen ryhmä, joka on yhteydessä natseihin. Mitalista on vielä löydetty taianomaisia kristalleja, joita löytyy vain Isenstadt-nimisestä kaupungista Saksasta. OSA on saanut tietää että natsikenraali Victor Zetta on aloittanut ison operaation Isenstadtissa, eikä muuta ei tiedetä. Blazkowicz lähetetään Isenstadtiin ottamaan selvää natsien aikeista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.