Wolfenstein: The New Order

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wolfenstein: The New Order
Kehittäjä MachineGames
Julkaisija Bethesda Softworks
Jakelija Steam, Humble Store, Microsoft Store, PlayStation Now, Epic Games Store, GOG.com ja PlayStation Store
Säveltäjä Mick Gordon
Pelisarja Wolfenstein
Pelimoottori id Tech 5
Julkaistu
  • 20. toukokuuta 2014
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
Jakelumuoto DVD, Blu-ray, digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Wolfenstein: The New Order on MachineGamesin Wolfenstein-pelisarjaan kuuluva ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Bethesda Softworks julkaisi pelin vuonna 2014 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle, Xbox 360:lle ja Xbox Onelle.[1] Peli hyödyntää id Softwaren kehittämää id Tech 5 -pelimoottoria.[1] Pelissä ei ole moninpeliä.

Peli sijoittuu 1960-luvulle vaihtoehtoiseen historiamaailmaan, jossa natsi-Saksa on voittanut toisen maailmansodan.[2] Pelihahmona toimii William Blazkowicz, jonka tehtävä on käydä mahdottomalta tuntuvaan vastahyökkäykseen natsien koko maailmaa järisyttäviä voimia vastaan.[2] Peli sijoittuu Eurooppaan ja pelaajan tulee soluttautua saksalaisten linnakkeisiin ja taistella vihollisia vastaan, jotta pelaajaa voisi päästä käsiksi ”superaseisiin” joita natsit ovat käyttäneet hallitakseen maata.[2]

Toukokuussa 2015 Bethesda julkaisi pelille Wolfenstein: The Old Blood -nimisen irrallisen esiosan. Peli sijoittuu vaihtoehtoisessa historiamaailmassa vuoteen 1946. The Old Blood sijoittuu Wolfenstein-linnaan ja baijerilaiseen kylään.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli alkaa esinäytöksellä vuodesta 1946. Vaikka liittoutuneilla oli sodassa etulyöntiasema natsi-Saksaa vastaan, Saksa on päässyt niskan päälle, kiitos natsitiedemies Wilhelm ”Deathshead” Strassen (suom. Kuolemanpää) keksimien kehittyneiden sotakoneiden. Liittoutuneet tekevät viimeisen epätoivoisen hyökkäyksen Strassen linnaan. Mukana hyökkäyksessä on myös William ”B.J.” Blazkowicz. Hyökkäys epäonnistuu ja vain kourallinen sotilaita ja B.J. pääsevät karkuun. Paetessaan B.J. saa sirpaleesta päähän, ja hänen aivonsa vahingoittuvat. Hän ajautuu Puolaan, jossa hänet siirretään toipumaan psykiatriseen sairaalaan.

14 vuotta myöhemmin natsit hallitsevat maailmaa rautaisella kädellä. Kun natsit saapuvat sulkemaan mielisairaalan, omistajat protestoivat ja heidät tapetaan. Omistajien tytär Anya selviää B.J:n ansiosta, ja Anya selittää hänelle isovanhempiensa kanssa maailman tilanteesta. B.J. ja Anya lähtevät Berliiniin vapauttamaan vastarintaliikkeen vangittuja jäseniä, ja sitä kautta he päätyvät B.J:n vanhan ystävän, Caroline Beckerin, huostaan. Tästä alkaa B.J:n kampanja tuhota maailmaa hallitseva natsihallinto ja tehdä tilit selviksi Deathsheadin kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Wolfenstein: The New Order Bethblog.com. Bethesda Blog. Viitattu 8.5.2013.
  2. a b c Wolfenstein: The New Order revealed Uk.gamespot.com. 7.5.2013. Arkistoitu 10.5.2013. Viitattu 8.5.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]