Winx-klubi

Wikipedia
Ohjattu sivulta Winx
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Winx-klubi
Winx Club
Sarjan logo
Sarjan logo
Tyyli piirrossarja
Kestoaika 22 min
Tekijä Iginio Straffi
Pääosissa Letizia Ciampa
Perla Liberatori
Ilaria Latini
Gemma Donati
Domitilla D'Amico
Laura Lenghi
Alkuperämaa Italia
Verkko

Italian lippu RAI
Suomen lippu MTV3
Suomen lippu Sub
Suomen lippu MTV3 Juniori
Suomen lippu Nickelodeon

Yhdysvaltain lippu Nickelodeon
Esitetty 1. helmikuuta 2003 – jatkuu
Jaksoja 130 (luettelo jaksoista)
Aiheesta muualla
IMDb

Winx-klubi (eng. Winx Club) on Iginio Straffin luoma italialainen animaatiosarja, jota on julkaistu televisiosarjana ja sarjakuvana. Siitä on myös tehty kaksi 3D-elokuvaa sekä useita teatteriesityksiä. Winx Club kertoo nuorista keijutytöistä, jotka käyvät maagisessa ulottuvuudessa keijukoulu Alfeaa. Tuotantokausien aikana he seikkailevat myös fiktiivisessä Maassa. Suomessa Winx-klubia esittävät Sub Juniori ja MTV3. Winx-klubin ensimmäinen 3D-elokuva Winx – salaisuuksien linna tuli ensi-iltaan Suomessa 16. huhtikuuta 2010. Rooman teemahuvipuistossa nimeltä Rainbow Magicland on Winx-klubin Alfean linna. Sarjasta on esitetty tunnin pituisia spesiaalijaksoja vuodesta 2011 Nickelodeon-kanavalla Amerikassa sekä MTV3 Juniori-kanavalla Suomessa kesällä 2013.

Vauhdikas animaatiosarja kertoo teini-ikäisistä keijuista, jotka puolustavat hyvää energiaansa noitien pahaa voimaa vastaan. Pirteät, vahvat ja muotitietoiset keijutytöt seikkailevat kaikkialla maailmankaikkeudessa, saavat uusia upeita transformaatioita ja kohtaavat erilaisia vihollisia. Lisäksi he saavat oppeja yliluonnollisille voimilleen alan parhailta kouluttajilta Alfean keijukoulussa.[1] Samaan aikaan komeat ja mukavat spesialistit opiskelevat miekkasankareiksi Punalähteen poikakoulussa, kun taas noidat kouluttautuvat Pilvitornin noitakoulussa omiin jäyniinsä.

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubista on tähän asti julkaistu kuusi tuotantokautta. Winx-klubin tekijät kertoivat vuonna 2012 ensi-iltaan tulleen Winx Club – maaginen seikkailu -elokuvan haastattelussa, että kaksi seuraavaa kautta on tekeillä. Viides kausi esitettiin Italiassa syyskuusta 2012, ja Suomessa 1. joulukuuta 2012 alkaen.

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16-vuotias Bloom elää tavallista teinitytön elämää vanhempiensa sekä lemmikkikaninsa Kikon kanssa Gardenian kaupungissa, autuaan tietämättömänä taikavoimistaan. Hän näkee sattumalta keijun taistelemassa keltaista Knut-peikkoa vastaan puistossa. Pelko saa Bloomin voimat 'aktivoitumaan', ja hän auttaa keijua peikkoa vastaan. Hän ystävystyy keijun kanssa, joka on Solarian prinsessa Stella. Stella huomaa Bloomin taikavoimat ja kertoo tämän olevan keiju. Bloom matkustaa Stellan kannustamana Alfeaan, keijujen kouluun, jossa hän ystävystyy vielä muiden keijujen Floran, Musan ja Tecnan kanssa. He luovat ryhmän jonka nimeksi valitaan Winx. Taikaulottuvuuden Magix-kaupungissa Bloom kohtaa ilkeät Trixit Icyn, Darcyn ja Stormyn Pilvitornin noitakoulusta. Trixeistä ja Winxeistä tulee arkkivihollisia keskenään. Kauden aikana Bloom saa tietää menneisyydestään, Lohikäärmeen voimastaan sekä nymfisiskostaan Daphnesta.

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kauden voimamuoto on Charmix.

Keijuille katkerat ja häviön kokeneet Trixit on lähetetty Valokivelle, jossa on tarkoitus puhdistaa mieli ja muuttaa pahat olennot hyviksi. Winxit löytävät Alfean kulmilta tummaihoisen keijun, joka tulee metsästä puolipyörryksissä ja kyyneleet silmistä valuen. Hän on Layla, joka yritti pelastaa metsissä asustelevat pikkukeijut, pixiet, lordi Darkarin kynsistä. Laylan mukana on hänen oma pixiensä Piff, josta Winxit ovat ymmällään. Layla toipuu koetuksestaan ja kertoo tarinansa. Hän päättää jäädä Alfeaan ja ystävystyy Winxien kanssa, jotka ottavat tämän ryhmäänsä. Samaan aikaan lordi Darkar ilmaantuu Valokivelle ja vapauttaa Trixit antaen heille Gloomix-voiman. Darkar on feeniksolento, jonka tarkoituksena on saada käsiinsä Codex-nimisen portaaliavaimen kaikki palaset, jotka sijaitseva Alfeassa, Punalähteellä, Pilvitornissa ja Pixiekylässä. Darkarin tavoitteena on päästä Codexin avulla Realixin valtakuntaan ottamaan haltuunsa täydet pimeyden voimat ja näin päästä hallitsemaan maailmaa. Hän saa pian selville, ettei tarvitse ainoastaan Codexia saadakseen täydellisen pimeän voiman käsiinsä, vaan sen lisäksi myös Varjotulen eli Lohikäärmeen voiman, joka Bloomilla on. Winxit auttavat Laylaa ja pelastavat yhteisvoimin pixiet Darkarin linnoituksesta ja liittoutuvat näiden kanssa. Winxit saavuttavat myös toisen voimamuodon, Charmixin, jonka saadakseen keijun täytyy kohdata pelkonsa tai tehdä rohkea teko. Koko kauden ajan Winxit sekä spesialistit yrittävät estää Trixejä löytämästä Codexin kaikkia paloja Darkaria varten. Kauden aikana Darkar langettaa hetkeksi aikaa pimeän loitsun Bloomin ylle, saadakseen käsiinsä Alfean Codexin ja muuttaakseen Lohikäärmeen voiman pimeäksi taiaksi.

Kausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kauden voimamuoto on Enchantix.

Trixit karkotetaan jäälohkareissa Omega-ulottuvuuteen, josta he löytävät Valtorin, pahan velhon, joka on osasyyllinen Bloomin kotiplaneetan Dominon tuhoamiseen. Valtor vapautetaan jäiden sisästä, ja hän käyttää uskomattoman vahvoja taikojaan Omegan hirviökäärmeitä vastaan. Valtor pakenee Omegasta Trixien kanssa ja ottaa heidät suojelukseensa. He aikovat yhteistyöllä etsiä Valon Komppanian jäsenet, jotka ovat mm. Faragonda, Saladin ja Griffin ja varastaa kaikkien taikaplaneettojen voimakkaat, maagiset ja mystiset aarteet. Valtor haluaa myös löytää Bloomin ja tuhota hänet pimeillä voimillaan. Winxit sen sijaan saavat kukin oman uuden ja upean voimamuodon Enchantixin, jonka voi saada uhrautumalla jonkun planeettansa keijun vuoksi. Tecna kuitenkin saa Enchantixinsa uhrautumalla kaikkien valtakuntien taikaolentojen puolesta ja putoaa Valtorin aktivoimaan portaaliin. Winxit luulevat Tecnan kuolleen ja surullisina ja vihaisina haluavat maksaa Valtorille samalla mitalla takaisin. Timmy kuitenkin onnistuu jäljittämään Tecnan Omega-ulottuvuudesta, josta hänet lopulta pelastetaan. Kauden alussa Valtor ottaa valtaansa Solarian kreivitär Cassandran ja tämän tyttären Chimeran, jotta nämä syrjäyttäisivät Stellan prinsessan valtaistuimelta ja Cassandra pääsisi Stellan isän, kuningas Radiuksen, kuningattareksi. Valtor myös ottaa prinsessa Diaspron kautta valtaansa prinssi Skyn, joka Eraklyonissa ilmoittaa Diaspron prinsessakseen ja laittaa Bloomin kärsimään rakkaansa menetyksestä. Valtor kärsii kuitenkin tappion keijujen yhteisvoimalle niin Solarian kuin Eraklyonin tapauksessa. Bloom menee testaamaan sisäisiä vahvuuksiaan Pyrokselle, lohikäärmeiden saarelle, jossa hän lopulta saavuttaa "epätäydellisen" Enchantixinsa, sillä hän ei uhrautunut kenenkään puolesta voiman saadakseen, vaan uskoi vain itseensä todella voimakkaasti. Winxit menevät myös Kultaiseen Kuningaskuntaan hakemaan vesitähtiä, joiden avulla he voivat pysäyttää Valtorin. Bloom saa myöhemmin tietää Valtorilta totuuden vanhemmistaan Oritelista ja Marionista, sekä heidän olinpaikastaan.

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kauden voimamuoto on Believix.

Neljännellä kaudella seikkaillaan Gardeniassa, Bloomin kotikaupungissa. Winxit toimivat Alfeassa tällä kertaa "opettajina". He saavat tietää uudesta kehittyneemmästä keijumuodosta, joka on nimeltään Believix. Voiman voi saada vain ei-maagisesta maailmasta, kuten Maasta, saamalla jonkun ihmisen todella uskomaan taikuuteen ja keijuihin. Winxit palaavat Gardeniaan ja saavat idean perustaa oman lemmikkieläinkaupan, jonka nimeksi tulee Love&Pet. He perustavat myös yhtyeen ja alkavat pitää konsertteja Gardenian Frutti-baarissa.

Gardeniassa Winxit törmäävät Mustan kehän velhoihin, jotka aikovat löytää Maan viimeisen keijun. Winxit ovat saaneet tietää Faragondalta Alfeassa keijumetsästäjistä, jotka ovat vanginneet kerran kaikki maapallon keijut Mustan kehän kautta Tir Nan Ogiin, Maan keijujen valtakuntaan. Winxit ja spesialistit yrittävät ennättää velhojen edelle etsiessään Maan viimeistä keijua Gardeniasta. Hän on eläinten keiju Roxy, jonka Winxit saavat täpärästi pelastettua velhoilta ja josta tulee Winxien uusi ystävä. Juuri Roxy antaa heille kaikille Believix-voiman tunnustamalla todellisen uskonsa keijuihin.

Seuraavaksi tehtäväkseen Winxit ottavat Maan keijujen vapauttamisen Tir Nan Ogista. Apunaan heillä on Valkea kehä, joka on Mustan kehän vastakohta ja ainoa portaali vankityrmään, jossa keijut ovat vankeina. Maan keijuista muodostuu sarjaan kaksi merkittävää hahmoa, kuningatar Morgana sekä toinen kuningatar, entinen rauhan keiju Nebula. Winxit saavat keijut vapautettua Tir Nan Ogista, mutta nämä hautovat kostoa Mustan kehän velhojen lisäksi myös ihmisiä vastaan, koska nämä lakkasivat uskomasta keijuihin. Niinpä Winxeille tulee entistä kovempi haaste suojella Maata tuholta, samalla kun he joutuvat taistelemaan kostonhaluista Maan keiju Nebulaa sekä Mustan kehän velhoja vastaan ja yrittävät saada ihmiset jälleen uskomaan taikuuteen.

Lisenssien vaihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvaltojen 4Kids-kanava pyöritti ohjelmaa kolme tuotantokautta, kunnes vuonna 2007 4Kids:in ja Rainbow S.r.l.:n sopimus purettiin. Rainbow-animaatiostudio alkoi etsiä uutta partneria, kunnes vuonna 2010 ryhtyi yhteistyöhön Nickelodeonin kanssa.

Winx-klubin 4Kids-versio oli muunneltu sekä tunnusmusiikissa että varsinaisessa englannin kielen dubbauksessa. RAI English -tuotanto sen sijaan on alkuperäinen versio animaatiosarjasta, vain italialaisesta versiosta englanniksi puhuttuna. Winx-klubin kolme tuotantokautta tehtiin vuosina 2003-2007 sekä 4Kids- että RAI English -versiona, nyt enää vain Nickelodeonin RAI-versiona.

Syyskuussa 2010 Nickelodeon ilmoitti lehtitilaisuudessa, että kanava tuottaa Winx-klubin tuotantokaudet 5 ja 6 sekä ehkä siitäkin pidemmälle yhteistyössä Rainbowin kanssa.

Winx-klubi teatterilavoilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubi on myös todella suosittu teatterilavoilla ja siitä on tehty useita esityksiä eri maissa. Koko teatterihistorian aloitti vuonna 2005 esitetty Winx Power Show.

 • Winx Power Show (Italia, 2005-2006)
 • Winx Club on Tour (Saksa, 2006)
 • Winx Club Theater Tour (Saksa, 2007)
 • Winx On Ice -jääshow (Useissa eri maissa, 2008)
 • Winx On Tour (Useissa eri maissa, 2009)
 • Winx на Льду -jääshow (Venäjä, 2012)
 • Winx In Concert (Portugali, 2012)
 • Winx In Concert (Italia, Rainbow Magic Land, 2012)
 • Новогодние приключения Winx Club (Venäjä, 2013)

TV-elokuvat (Spesiaalit)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubista on tuotettu neljä 45 minuuttia kestävää TV-elokuvaa, joiden sisältö perustuu kausiin 1 & 2. Nickelodeonin alettua partneriksi Rainbow S.R.L. kanssa vuonna 2010. Tämän tarkoitus oli tutustuttaa Yhdysvallat uudestaan Winx-klubiin sen jälkeen, kun Rainbow S.R.L. lopetti sopimuksen 4Kidsin kanssa vuonna 2007. TV-elokuvissa tutustutettiin uudelleen kausien 1 & 2 transformaatio Magic Winx uudelleen nimettynä Charmix.

 • Winx-klubi: Tarina Alkaa: Maassa asuva Bloom huomaa erityisen voimansa, kun hän tapaa Auringonpaisteen keijun Stellan Gardenian puistossa taistelemassa keltaista Knut-peikkoa vastaan. Hän matkustaa Stellan kanssa Taikaulottuvuuteen, jossa hän jää opiskelemaan Alfean keijukouluun. Hän tapaa uudet ystävänsä Musa, Flora ja Tecna. Magixin kaduilla hän törmää Trixeihin, jotka "riepottelevat" häntä, kunnes muut Winxit saapuvat paikalle. Alfeassa ollessaan Bloom näkee unia nymfisiskostaan Daphnesta, jolla on jotain tekemistä hänen menneisyyden kanssa. Trixien hyökkäyksen jälkeen Bloom huomaa omat keijuvoimansa ja Trixit saivat tietää Bloomin Lohikäärmetulesta.
 • Winx-klubi: Trixien Kosto: Bloomin elämä hankaloituu, kun hän saa kuulla totuuden menneisyydestään. Bloom jatkaa näkemistä Daphnestä, ja hän saa tietää vanhempiensa kautta ettei hän ole heidän tyttärensä. Sen jälkeen Bloom lähtee Pilvitorniin; noitien kouluun, jos sieltä löytyisi lisätietoa hänen menneisyydestä, ja Trixit huijaavat häntä uskottamaan hänen olevan oikeasti noita. Samaan aikaan ilkeät Trixit havittelevat Bloomin voimia, ja he saavatkin lohikäärmentulen, vaikka Bloom taistelee vastaan, niin he saavat hänen voimansa ja hän saa tietää että Daphnen on hänen siskonsa, joka lisää kysymyksiä hänen menneisyydestään. Kuitenkin Bloom menettää voimansa.
 • Winx-klubi: Magixin Taistelu: Trixit yrittävät valloittaa Magixin varastamansa voiman avulla. Taikaulottuvuuden koulut yhdistävät voimansa ja yrittävät estää ilkeitä noitia.
 • Winx-klubi: Varjojen Feeniksi: Winxit saavat vastaansa uuden vihollisen, Varjojen Feeniksin. Hän yrittää varastaa pixie-kansan koodeksin, jonka avulla voi hallita koko taikaulottuvuutta.

Kausi 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän tuotantokauden voimamuodot ovat Harmonix ja Sirenix.

Tämä tuotantokausi on tehty 2D- ja 3D-tekniikoilla.

Winxit elävät superkeijujen elämää Gardeniassa, kun kaupungin lähivesillä ollut öljylautta räjähtää. Räjähdyksen seurauksena lautalta mereen levinneet saasteet pääsevät vedenalaisten porttien läpi Androkseen, jossa Tritannus ja Trixit olivat vangittuina. Layla esittelee ystävilleen Androsin vedenalaisen kuningasperheen: setänsä kuningas Neptunen, tätinsä kuningatar Ligean ja serkkunsa, jo kolmannelta kaudelta tutun Tressan sekä kaksoset Nereuksen ja Tritannuksen. Tritannus, Androsin kuninkaan poika ja valtaistuimen halaja, joutui vankilaan hyökättyään katkeruuttaan omaa perhettään vastaan kesken kruunajaisten, kun hänen isänsä valitsi seuraavaksi kuninkaaksi Tritannuksen veljen eikä häntä. Trixit joutuivat vangeiksi Androsiin jäätyään kiinni salaliitosta Valtorin kanssa. Mereen levinneet saasteet muuttavat Tritannuksen liskomaiseksi merihirviöksi, jonka jälkeen hänen onnistuu saada valtikkansa käsiinsä ja vapauttaa itsenä sekä Trixit tyrmistään. Tritannuksen suunnitelmana on päästä Äärettömälle Merelle ja siten päästä hallitsemaan kaikkia Taikaulottuvuuden vesiä. Trixeistä Icy ihastui heti Tritannukseen tämän vallanhimon ja muodonmuutoksen takia. Trixit hankkivat Tritannukselle lisää öljyä Maasta, sillä hän tarvitsee saastetta pitääkseen uuden olomuotonsa. Hän muuttaa oman perheensä itseään palveleviksi merimutanteiksi ja ryöstää merenneitovartijoiden voimat. Tritannuksen serkku Layla saa tietää tämän suunnitelmista ja aikoo Winxien avulla pysäyttää hänet.

Winxit palaavat Alfeaan tutkimaan miten he voivat päihittää Tritannuksen, sillä Believix-voimat eivät toimi veden alla. Faragonda kertoo heille muinaisesta Sirenix-voimasta joka pitää sisällään vedenalaisten ulottuvuuksien voimia. Faragondan opastuksella Bloom kysyi Sirenix-voiman lähdettä Daphne-siskoltaan, jolla oli kyseinen voima ennen nymfi-muotoon joutumista. Kovalla urakalla ja Skyn muistinmenetyksen uhrauksella Winxit saavat käsiinsä Sirenix-kirjan joka avautuu vain korkean voiman avaimella. Winxit saavat luonnon avaimen ja sillä he avaavat Sirenix-kirjan, jolta he saavat Harmonix-voimat, joiden avulla he voivat etsiä kolme helmeä tähdenmuotoiseen rasiaan, josta heitä neuvovat Sirenix-suojelijat. Tritannus yrittää saada samalla Pimeän Sirenixin Trixeille, joten he kidnappaavat Daphnen ja yrittävät kiristää tältä tietoja Sirenix-voiman olinpaikasta. Sirenix-voiman saaminen on Winx-keijuille välttämätön, sillä jos he eivät suorita kirjan antamia tehtäviä määräajassa, he menettävät taikavoimansa iäksi.

Etsintöjen aikana Winxit vierailivat jokaisen Winxin kotiplaneetan vesissä tarkoituksenaan etsiä Itsevarmuuden, Rohkeuden ja Empatian helmeä. He saavat kaikki helmet löydettyä ja näin pääsevät askeleen lähemmäksi Sirenix-voimaa. Matkaan tulee monenlaisia mutkia, kun Tritannus on paljon Winxejä edellä ja ehtii tehdä kauheuksia jokaisen keijun kotiplaneetalla. Matkalla jokainen Winx-klubin jäsen luo siteen oman planeettansa pienen meriportinvartijan eli selkien kanssa.

Suoritettuaan kaikki Sirenix-kirjan haasteet Winxit pystyvät viimein avamaan portin Äärettömälle Merelle, jolloin he ovat askeleen lähempänä Tritannuksen nujertamista. Roccaluche-järvellä he aktivoivat Sirenix-lähteen, jonka jälkeen he pääsevät portaalista uuden upean voiman ansiosta Äärettömälle Merelle. Sarjan kaikki hahmot muuttuvat neljännentoista jakson aikana 3D-animaation muotoon, mutta vain vedenalaiseksi kuvatussa ympäristössä (muistuttaa Winx - maaginen seikkailu -elokuvan 3D-tekniikkaa). Layla saa isältään kuningas Teredorilta Kuningas Neptunen miekan, jonka avulla hän voi pysäyttää Tritannuksen ja palauttaa perheenjäsenet entiselleen. Samalla Winxit yrittävät estää Tritannusta aktivoimasta Keisarin valtaistuinta suojelemalla Valon, Tasapainon ja Hallinnan pilareita. Pilareiden sinetit ovat ainoa keino saada istuimen haltija tulemaan keisariksi, jonka myötä Tritannus käy pilarien kimppuun, onnistuu saamaan kaksi sinettiä ja epätasapainottamaan Taikaulottuvuutta. Winxit ehtivät kuitenkin hävittää viimeisen sinetin, ja lopulta Tritannus kokee keijuille murskaavan häviön menetettyään ainoan häntä hirviöhahmossa pitäneen esineen, valtikkansa.

Kausi 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän tuotantokauden voimamuodot ovat Bloomix ja Mythix.

Tämä tuotantokausi on tehty 2D- ja 3D-tekniikoilla.

Winxit juhlivat Daphnen uudelleenmuutosta takaisin ihmiseksi Dominolla, kun Trixit suunnitelevat Syvyyksien-petoa pilaamaan juhlat. Winxit yrittävät ja saavatkin Daphnen uskomaan itseensä, jotta hän voi saada sisäisen voimansa takaisin eloon. Palattuaan takaisin Alfeaan, Daphne aloittaa taikuuden historian opettaja ja Stella pitää salassa muoti-putiikkia Grisedalta. Pilvitornissa, salaperäinen maasta tullut noita Selina, esittelee jokaiselle Legendariumin, taikakirjan jolla on voima muodostaa sadut, legendat ja tarut eloon. Trixit huomaavat kirjan mahtavuudet ja saavat Selinan puolelleen, jotta he voivat vallata jokaisen taikaulottuvuuden koulun ja sitä kautta päästä taikaulottuvuuden valtiaiksi. Joten he ottavat vallan Pilvitornissa, joille he lentää halki ilmojen. Winxit saavat esimakua Trixien uusista juonista kun he kohtaavat Linphean keijukoulussa, johon Trixit hyökkäävät ensimmäisenä Pilvitornin noidat ja Selina kirjansa kanssa heidän puolellaan. Kaikki muut menettävät voimansa paitsi Bloom kohdatessaan Selinan. Takaisin Alfeassa, Bloom jakaa Lohikäärmetulensa jotta Winxit eivät olisi kokonaan voimattomia, jonka myötä he ansaitsevat Bloomix-voimat, jotka voi saada pienellä rohkeuden teoilla.

Selina kutsuu koko ajan vaarallisempia satuhahmoja kirjastaan Winxien yrittäessä etsiä Eldoraa, keiju-kummitätiä, joka on viimeisin Legendariumin haltija ennen Selinaa. Matkansa päätteeksi he löytävät Eldoran, Gardenian metsässä asustelevan höperöhkön keijun joka voi auttaa heitä tietämään miten lukita Legendarium. Winxit matkustavat Tir Nan Ogiin, maankeijujen valtakuntaan, jonka kuningatar Nebula oli muuttanut keijujen kouluksi. Siellä he löytävät Muinaiset Valtikat, jotka olivat ensimmäisillä keijuilla jotka loikkasivat Legendariumista oikeaan maailmaan. Esittäessään rohkeutta Valtikoiden edessä, Valtikat ojentavat itsensä Winxeille ja he saavat Mythix-voimat, joiden avulla Winxit pystyvät pääsemään sisään Legendarium Maailmaan. Pian he saivat tietää että heidän tulee löytää Fantasia Emeraldi ja Hopeakeihäs, jotka yhdessä muodostavat Legendarium Avaimen, jonka avulla Winxit pystyvät sulkemaan Legendarium ikiajoiksi.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bloom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bloom on Lohikäärmeen liekin keiju ja hallitsee siis tulta. Hän on sarjan alussa 16-vuotias, ja hänen syntymäpäivänsä on 10. joulukuuta. Hän on Dominon prinsessa, mutta kasvanut koko elämänsä Maassa pikkukaupunki Gardeniassa kasvattivanhempiensa Miken ja Vanessan luona tietämättä taikavoimistaan tai kuninkaallisuudestaan.

Bloomilla on isosisko Daphne. Hänen oikeat vanhempansa ovat Dominon kuningas Oritel ja kuningatar Marion. Heidän uskottiin kuolleen Dominon taistelussa, mutta Bloom saa uniensa kautta selkeämmän kuvan vanhemmistaan, sekä vaistomaisen tunteen että he ovat yhä elossa. Kun Bloom oli vielä vauva, Daphne pelasti hänet lähettämällä hänet Maahan, kun kolme muinaista noitaa tuhosivat Dominon ja Valtor Bloomin vanhemmat. Sirenix-voimaan langetettu kirous teki Daphnesta haamuolennon, "sielun ilman vartaloa".

Bloom on Winx-klubin johtohahmo ja erityisesti Stellan paras ystävä. Hän on uskollinen, voimakasluontoinen ja hyvin uhrautuva. Hän on myös erittäin vahva Lohikäärmeen voimansa ansiosta. Bloom seurustelee prinssi Skyn kanssa. Hänen pixiensä on käytävien ja koodien pikkukeiju Lockette, ja merenneito-selkiensä Serena.

Bloomilla on aaltoilevat oranssinpunaiset hiukset ja vaaleansiniset silmät. Hän on hyvin päättäväinen ja vahva luonteeltaan ja sekä todella uskollinen muille. Bloomille selvisi kolmannella kaudella, että hänen vanhempansa eivät ole vankeina Valtor-velhon sisällä, kuten tämä kertoi. Kolme muinaista noitaa paljastivat, että Oritel ja Marion ovat vielä elossa jossain kaukaisessa ulottuvuudessa, ja Bloom aikoo löytää heidät. Bloom pääsee ensimmäisen kerran kohtaamaan oikeat vanhempansa Winx – salaisuuksien linna -elokuvassa, jossa Sky rohkeudellaan pelasti Dominon muinaisilta noidilta.

Stella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stella on Auringon ja Kuun keiju ja sarjan alussa 17-vuotias. Hän on Solarian eronneen kuningasparin, Radiuksen ja Lunan tytär, ja siten siis Solarian prinsessa. Winx-klubin jäsenistä hän on vanhin, huolettomin ja huumorintajuisin.

Stella on Bloomin paras ystävä. Hän on vaaleahiuksinen ja hänen silmänsä ovat kellanruskeat. Hänellä on myös aurinkokeijun tavoin päivettynyt iho. Hänen syntymäpäivänsä on 18. elokuuta. Stellan pixie on Amore, rakkauden pikkukeiju, ja selkie Solarian portinvartija Iliris. Hän seurustelee Brandonin kanssa, joka on Skyn aseenkantaja ja hyvä ystävä. Ensimmäisen tuotantokauden aikana selvisi spesialistien sopimus roolien vaihdoksesta, että Stellan poikaystävä on Brandon ja Bloomin oikea prinssi Sky.

Stella pitää muotivaatteista ja pojista. Hänen unelmanaan on tulla muotisuunnittelijaksi. Luonteeltaan hän on iloinen ja suorapuheinen.

Flora[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flora on luonnon ja kukkien keiju ja sarjan alussa 16-vuotias. Hän on kotoisin Linpheasta.

Flora on Winx-klubin ujoin, kiltein, sekä ehkä herkin ja vastuuntuntoisin. Hän seurustelee Helian kanssa, joka tuli kuvioihin toisella kaudella. Floralla on Miele-niminen pikkusisko. Hänen pixiensä on Chatta, juorujen pikkukeiju, ja selkiensä Linphean meriportin vartija Daisyree. Floralla on heleän ruskea iho, pitkät vaaleanruskeat hiukset ja vihreät silmät. Hän pukeutuu mielellään vaaleanpunaiseen. Hän on syntynyt 1. maaliskuuta.

Floran menneisyydestä ei tiedetä paljoa, eikä hänen vanhempiaan ole tavattu sarjassa. Kolmannella kaudella Winxit seikkailevat hänen kotiplaneetallaan Linpheassa ja tapaavat hänen pikkusiskonsa Mielen. Viidennellä kaudella sarjaan tuli uusi henkilö, joka on Linphean prinsessa Crystal ja Helian vanha ystävä.

Musa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musa on musiikin keiju ja sarjan alussa 16-vuotias. Hän on kotoisin Melodista. Kolmannella kaudella Musa sai Enchantix-voiman pelastaessaan Melodin prinsessa Calatean Alfean tulipalosta. Musa haluaa kuolleen äitinsä tavoin laulajaksi.

Musa on luonteeltaan poikatyttömäinen, ailahtelevainen ja herkkä. Hänen poikaystävänsä on Riven, jonka kanssa hän on riidellyt usein. Musan pixie on käytöstapojen pikkukeiju Tune ja selkie Melodin portinvartija Sonna. Kaudella kuusi Tune vaihtoi paikkaa Poppixie sarjassa esiintyvän Cherien, säiden pikkukeijun kanssa. Musan äiti kuoli tämän ollessa vielä lapsi, mutta hän on hyvissä väleissä isänsä kanssa, joka äidin kohtalon takia aluksi vastusti Musan urahaaveita.

Musalla on sinimustat hiukset, violetit silmät ja täysin valkoinen iho. Sarjan ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella hänellä oli lyhyet hiukset, mutta kolmannella kaudella hän hankki hiustenpidennykset. Hänen syntymäpäivänsä on 30. toukokuuta.

Tecna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tecna on teknologian keiju, sarjan alussa 16-vuotias ja on syntynyt 16. joulukuuta. Hän on kotoisin Zenithistä. Tecna on luonteeltaan hiukan tyly mutta hyväsydäminen ja nokkela selviytyjätyyppi. Hän toimii usein "järjen äänenä". Ensimmäisellä tuotantokaudella Tecna luuli olevansa robotti, jonka hänen vanhempansa loivat, koska eivät halunneet oikeaa lasta. Muut Winxit saivat hänet lopulta uskomaan, että hän oli täysiverinen keiju siinä missä muutkin. Tecnan on vaikea ilmaista tunteitaan ja hän on hyvin looginen ja selväjärkinen. Hänen poikaystävänsä on hiukan nörtti Punalähteen spesialisti Timmy. Enchantix-voiman hän sai sulkiessaan Omega-ulottuvuuden portaalin, lukiten samalla itsensä sisään. Tecnan paras ystävä on Musa. Hän on myös Zenithin vartijakeiju.

Tecnan silmät ovat sinivihreät ja hänellä on lyhyet, liilat hiukset. Hänen pixiensä on nanoteknologian pikkukeiju Digit ja selkiensä Zenithin portinpitäjä Lithia.

Layla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Layla (myös Aisha) on nesteiden ja aaltojen keiju ja Winx-klubin kuudes jäsen. Hänen ensiesiintymisensä animaatiosarjassa on toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa jolloin hän oli 15-vuotias. Layla on Androsin prinsessa. Hän hallitsee tavallisten nesteiden lisäksi Morphix-nimistä taika-ainetta, josta voi muovata esineitä. Laylan parhaat ystävät ovat Musa ja Flora.

Androsin prinsessana Layla on kasvatettu käyttäytymään hienostuneesti ja myöntymään järjestettyyn avioliittoon. Layla on urheilullinen, rohkea ja kannattaa feminismiä. Hänen intohimojaan ovat tanssi ja lainelautailu. Hänen pixiensä on Piff, unien pikkukeiju. Viidennellä kaudella Layla luo siteen Androsin meriportinvartija Lemmyn kanssa.

Kolmannella tuotantokaudella Layla tapaa Nabun, jonka kanssa Laylan on sovittu menevän naimisiin. Nabu on myös kotoisin Androsista, ja on toisen kuninkaallissuvun poika. Aluksi Layla ylenkatsoo Nabua, joka oli karannut vanhemmiltaan luullen että hänelle naitettava tyttö on aivan toisenlainen kuin Layla. Kuitenkin myöhemmin samalla tuotantokaudella he rakastuvat toisiinsa. Neljännen kauden lopussa Laylan sydän murtuu kun Nabu kuolee, ja Layla janosi kostoa Mustan kehän velhoille. Hän liittyi hetkeksi Nebulan jengiin saadakseen tilaisuuden tuhota velhot heidän kanssaan. Viidennellä kaudella Winxien viholliseksi muodostuu Androsin kuninkaan poika Tritannus, joka on Laylan serkku.

Layla on tummapintainen ja hänellä on ruskeat, pitkät ja kiharat hiukset ja tummansiniset silmät. Hän on syntynyt 15. kesäkuuta.

Roxy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roxy on eläinten keiju sekä Winxien hyvä ystävä. Roxylla on syntymäpäivä 9. kesäkuuta. Hän on kotoisin Maasta. Hänen ensiesiintymisensä animaatiossa on neljännen tuotantokauden kolmannessa jaksossa. Roxy on Maan viimeinen keiju ja Bloomin tavoin kotoisin Gardeniasta. Roxy ymmärtää eläimiä täydellisesti ja kykenee vaihtamaan niiden kanssa ajatuksia paremmin kuin monien ihmisten. Hän työskentelee tarjoilijana Gardenian Frutti-baarissa.

Roxyn maailma kääntyy kuitenkin ylösalaisin hänen tavattuaan Mustan kehän velhot ja Winxit ja saatuaan tietää taikavoimistaan. Erilaisten käänteiden kautta hän ymmärtää, ettei ole vain normaali ihmisolento, ja Winxien avulla alkaa uskoa entistä vahvemmin itseensä ja voimiinsa.

Roxy on hyvin eläinrakas ja useimmiten iloinen ja pirteä. Hän on jokaisen Winx-klubin jäsenen ystävä, mutta on läheisin Laylan kanssa. Hänellä on paljon yhteistä Bloomin kanssa, ja se teki heistä kahdesta myös läheisiä. Roxylla on lemmikkikoira Artu.

Neljännen kauden aikana Roxy antaa kaikille Winx-keijuille Believix-voiman näyttämällä todellisen ja vahvan uskonsa heihin. Samalla hän kokee itse ensimmäisen muuntautumisensa. Roxy liittyy Winxien seuraan ja aikoo heidän kanssaan vapauttaa Maan keijut Tir Nan Ogista. Saatuaan kuulla, että keijujen aikomuksena on vain saada kostaa ihmisille näiden lakattua uskomasta keijuihin, Roxyn ja Winxien velvollisuudeksi tulee tuoda taikausko takaisin maapallolle, saadakseen Maan keijut luopumaan kostoajatuksesta. Myöhemmin samalla kaudella Morgana osoittautuu Roxyn kadonneeksi äidiksi, jolta Roxy on perinyt keijuvoimansa, ja hän on siis Maan keijujen prinsessa. Morganan joutuessa velhojen vangiksi Tir Nan Ogiin Roxy oli itse vasta pieni lapsi, joten hänellä ei ole minkäänlaisia muistikuvia äidistään. Roxy avasi Morganan silmät näkemään totuuden sokaisevan kostonhimon takana, sekä palauttamaan rauhan Maan keijujen ja ihmisten välille.

Viidennellä kaudella Roxy jää sivuhahmoksi ja esiintyy vain auttamassa Winxejä Gardeniassa. Itse hän jatkaa normaalia elämää Gardenian Frutti-baarissa. Roxyn aikomuksena on kuitenkin seurata ystäviään ja hän lähtee Alfeaan opiskelemaan voimiaan.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ensimmäisellä tuotantokaudella Winxeillä on vain ”tavalliset” voimansa, jotka kehittyvät myöhemmillä tuotantokausilla merkittävästi.
 • Toisella tuotantokaudella Winxit saavat Charmix-nimisen voiman, joka ilmenee kristallina ylävartalossa ja käsilaukkuna jossain päin asun hametta tai housuja, ja niitä käytetään niinsanottuina "voimavarastoina". Trixeillä vastaava voima on Gloomix. Kakkoskaudella Winxit liittyvät kukin pienten ja kekseliäiden metsänkeijujen, pixieiden, kanssa.
 • Kolmannella tuotantokaudella Charmix poistuu. He saavat sen tilalle Enchantixin, jonka saamiseksi keijun täytyy pelastaa joku kotiplaneetaltaan kotoisin oleva ja tehdä samalla uhraus. Kun keiju saa Enchantixinsa, hänellä pysyy se voima niin kauan kunnes ansaitsee sitäkin vahvemman.
 • Neljännen tuotantokauden voima on Believix, jonka saamiseksi keijun pitää saada joku Maan ihmisistä uskomaan keijuihin. Se on kaikista muodonmuutoksista voimakkain. Yksi ihminen voi antaa useammalle keijulle Believixin, kuten esimerkiksi Roxy, joka antoi kaikille Winxeille Believixin, kun ei vielä kuulunut heidän ryhmäänsä. Believixissä keiju saa kolmet uudet siivet, Speedix- Tracix- ja Zoomix-siivet. Speedix-siivillä voi lentää salamannopeasti. Tracix-siivillä voi palata ajassa taaksepäin ja elää tapahtumia uudelleen. Aikaa ei saa kuitenkaan häiritä ja asiaa toimittaessaan täytyy olla nopea. Zoomix-siipien avulla voi siirtyä paikasta toiseen kuin portaalilla.
 • Seuraavana voimana Winxit saavat Believixiin yhteydessä olevat voimat; Lovixin ja Sophixin. Näitä voimia ei tarvitse ansaita kuten edellisiä. Sophix-voimat antoivat Winxeille Taivaalliset Keijut, jotta he saisivat koston ihmisiä vastaan loppumaan. Sophix-voimat toimivat luonnon yhteydessä. Lovixin Winxit saivat myös Taivaallisilta Keijuilta samaan tarkoitukseen, vaikkakin nämä voimat toimivat jään ja kristallien yhteyksissä. Voimia voi käyttää vain kerran, ja sen jälkeen Winxit saivat Believix-voiman takaisin käyttöönsä.
 • Viidennellä tuotantokaudella on merenalainen seikkailu, ja Winxit saavat ensin Harmonix- ja myöhemmin Sirenix-voimat. Harmonix on tarkoitettu vedenalaiseen lentämiseen ja taikuuteen, sillä niin uskomattoman voimakkaita kuin Believix-voimat Winxeistä tekivätkin, ne olivat veden alla tehottomia. Päästäkseen lähemmäksi Sirenix-voimaa Winxien täytyi etsiä omilta planeetoiltaan kolme jalokiveä tähden muotoiseen esineeseen, Sirenix-boksiin, jonka he saivat Sirenix-kirjalta.
 • Kuudes tuotantokausi on satuhenkinen seikkailu, jossa Winxit yrittävät lukita Legendariumin, kirjan joka muodostaa sadut tosiksi. Kun Winxit menettävät Sirenix-voimansa, Bloom jakaa Lohikäärmeentulensa ja jakaa sen muille, antaen heille jokaiselle Bloomixin. Myöhemmin he saavuttavat esittämällä Muinaisten Valtikoiden edessä rohkeutta Mythixin, jonka avulla he voivat päästä sisään Legendarium Maailmaan.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trix[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trix on kolmihenkinen noitajoukko. Noidat ovat Winxien arkkivihollisia sarjan jokaisella kaudella, mutta kolmannella kaudella Winx-klubi jälleen voitti Trixit, ja heidät tuomittiin Androsin vankilaan liittoutumisestaan Valtorin kanssa. Dominon tuhonneet kolme muinaista noitaa olivat Trixien esiäitejä. Trixit esiintyvät sisarina ja kutsuvat toisiaan rituaalimaisesti siskoiksi, mutta he ovat oikeasti vain hyviä ystäviä. He kävivät alunperin Pilvitornin noitakoulua, mutta saatuaan potkut sieltä he menettivät vallanhimossaan täysin järkensä ja lopulta valtasivat koko Pilvitornin vangiten samalla rehtori Griffinin. Heidän aikomuksenaan oli myös tuhota Alfea, mutta keijut puolustivat kouluaan viimeiseen asti. Trixien pakkomielteenä oli riistää Lohikäärmeen voima Bloomilta. Ensimmäisen kauden lopussa Trixit lähetettiin vangeiksi Vaaleakalliolle (paikka tunnetaan myös nimillä Valokivi ja Hohdekivi).

 • Icy on Trixien vanhin ja voimakkain jäsen, sekä kolmikon johtaja. Hän hallitsee jäätä. Hänellä on valkoiset, pitkät hiukset (jotka ovat kiinni korkealla poninhännällä) ja hän pukeutuu sinivihreään. Icy on luonteeltaan kylmä ja itsevarma, myös ilkeä ja määräilevä. Hän ei kaihda keinoja saadakseen haluamansa, mutta on hyvin riippuvainen Winxien muiden vihollisten suojeluksesta. Hän on myös hiukan ylimielinen ja itserakas.
 • Darcy hallitsee pimeyttä ja mustaa magiaa. Hän on Trixeistä rauhallisin, epävarmin ja säikyin. Hänellä on pitkä ja aukinainen vihertävänruskea tukka ja violetit vaatteet. 1-3 kausilla hänellä oli joskus kellertävät lasit.
 • Stormy hallitsee myrskyjä. Hän on ryhmän malttamattomin ja aggressiivisin ja reagoi usein asioihin väkivaltaisesti. Hänellä on violetti, säkkärä tukka. Hän pukeutuu purppuraan. Stormy inhoaa Winx-klubista eniten Musaa ja Floraa.

Trixit poistuivat sarjasta neljännen tuotantokauden ajaksi - he ovat tällöin Androsin vankilassa ja heitä ei näy kaudella ollenkaan. He kuitenkin palaavat viidennellä kaudella, kun samaan vankilaan teljetty, isälleen Androsin kuninkaalle katkera Tritannus muuttuu mereen levinneen saasteen ansiosta liskomaiseksi hirviöksi ja onnistuu karkaamaan vapauttaen samalla Trixit. Vallanhimollaan, voimallaan ja charmillaan hän saa Icyn rakastumaan itseensä, mutta Darcy ja Stormy eivät voi sietää häntä.

Lordi Darkar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lordi Darkar on toisen tuotantokauden päävihollinen.Hän vangitsee pixiet kauden alussa. Hänen tavoitteenaan on saada käsiinsä Codex-esine, joka antaa haltijalleen voiman hallita maailmaa. Codex on jaettu neljään osaan, jotka ovat Alfeassa, Pilvitornissa, Pixie-kylässä ja Punalähteessä. Saadakseen Codexin hän vapauttaa Trixit Valokiveltä, jonne heidät lähetettiin tekemiensä rikosten takia. Darkar käyttää Trixejä apureinaan ja antaa heille Gloomix-voiman. Hän myös muuttaa Bloomin väliaikaisesti pahaksi pimeällä loitsulla. Darkar saa Codexin kaikki palaset käsiinsä, mutta hänet voitettiin Bloomin muututtua takaisin omaksi itsekseen, ja lopulta Winxit tuhosivat hänet Charmix-taikayhteydellä.

Valtor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtor (sarjan amerikkalaisversiossa Baltor) on kolmannen tuotantokauden päävihollinen. Hän on velho, jonka päämääränä on tulla maailman mahtavimmaksi velhoksi ja vallata maailmankaikkeus sen mahtavimpien luonnonelementtien avulla. Valtor on velho, jonka kolme muinaista noitaa loivat. Hän valtaa planeettoja sinetöimällä ne merkillään, joka saa niiden vartijat ja asukkaat muuttumaan demoniolennoiksi ja palvelemaan häntä. Aikoinaan Valtor joutui Valon Komppanian perustajien, Dominon kuningasparin Oritelin ja Marionin kukistamaksi, mutta samaan aikaan nämä katosivat. Nyt Valtor palaa kostamaan Valon Komppanian kolmelle soturille, jotka olivat Faragonda, Griffin ja Saladin.

Valtor syntyi Bloomin tavoin Lohikäärmeen liekistä, mutta sen pimeästä puolesta. Hän tuhosi Dominon kolmen muinaisen noidan kanssa. Rangaistukseksi hänet lähetettiin vangiksi Omega-ulottuvuuteen, jonne myös Trixit joutuvat aiheuttamiensa tuhojen vuoksi. Valtor pakenee Omegasta Trixien kanssa, ja värvää heidät apureikseen. Kaikki kolme hullaantuvat Valtoriin ja kilpailevat hänen suosiostaan. Sarjan loppupuolella Valtor muuttuu siivekkääksi lohikäärmedemoniksi ja alkaa tuhota taikaulottuvuutta. Winxit saavat pelastettua alueet tuholta. Kauden päätösjaksossa Bloom tuhoaa Valtorin Lohikäärmeen liekin voimalla.

Mustan kehän velhot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustan kehän velhoihin kuuluvat keijunmetsästäjät Ogron, Gantlos, Duman ja Anagan. He etsivät maan viimeistä keijua Roxya, vangitakseen hänet mustaan portaaliin, johon he ovat vanginnet kaikki Maapallon keijut. Aluksi he luulivat Bloomia Maan viimeiseksi keijuksi, ja hyökkäsivät Alfeaan yrittäen saada Bloomin vangittua Mustaan kehään. Winx-klubille velhot ovat pahin uhka tähän mennessä, ja heidän ensisijaiseksi tehtäväkseen tulee suojella Roxya heiltä sekä Mustalta kehältä. Taikauskon Maan päälle levittämisen lisäksi heidän on päihitettävä velhot. Apunaan heillä on Valkea kehä, joka on Mustan kehän vastakohta ja viimeinen portaali vankityrmiin, jonne mustaan portaaliin joutuneet katoavat. Duman-niminen velho menehtyy neljännen tuotantokauden aikana. Ogronin, Gantlosin ja Anaganin loppu koittaa neljännen kauden lopussa, kun he putoavat jäälohkareissa kuiluun. Niinpä Winxit saivat velhot nujerrettua.

Tritannus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tritannus on Winxien viidennen tuotantokauden vihollinen. Hän on toinen Androsin kuninkaan pojista ja Laylan serkku. Hänet teljetään kauden alussa vankilaan hyökättyään valtikkansa kanssa perhettään vastaan. Hän on katkera isälleen kuningas Neptunelle tämän valittua seuraajakseen Tritannuksen veljen Nereuksen hänen ohitseen. Maasta mereen leviävä öljy saa Tritannuksen muuttumaan voimakkaaksi ja karmivaksi merihirviöksi. Hän saa atraimensa käsiinsä ja onnistuu karkaamaan vapauttaen samassa vankilassa tuomiotaan istuneet Trixit. Hän myös muuttaa Androsin vankilan vartijat kaltaisikseen merimutanteiksi. Katkeroitunut Tritannus langettaa saman kiroukseen myös omalle äidilleen ja veljelleen sekä lopulta myös isälleen ja sisarelleen Tressalle. Icy viehättyy Tritannuksen voimasta ja vallanhimosta ja on täysin hirviömäisen ulkomuodon alla piilevän meriprinssin lumoissa. Trixien taikavoimat vietiin vangitsemisen yhteydessä, ja Tritannus palauttaa ne takaisin. Icy liittoutuu heti uuden ihastuksensa kanssa, samoin vastahakoiset Darcy ja Stormy. Layla saa tietää Tritannuksen muutoksesta ja kauhistuu kuultuaan, että hän on muuttanut kaikki kuningasperheensä jäsenet mutanteiksi ja imenyt valtikallaan voimat Androsin ja muiden maailmojen välisten porttien pienistä merenneitovartijoista. Tritannus aikoo päästä kaikkien maailmojen meriporttien kautta Äärettömälle Merelle ja sen keisariksi. Winxit auttavat Laylaa Harmonix-voimiensa avulla Tritannusta vastaan, ja tämä haluaa tehdä kaikkensa tuhotakseen keijut. Kun Tritannus oli voitettu, hänen piti uida Kadotuksen portista läpi.

Selina & Acheron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selina on kuudennenen kauden uusi vihollinen. Hänellä on hallussaan Legendarium, kirja joka osaa muodostaa sadut, tarut ja legendat tosiksi. Menneisyydessään, hän ja Bloom olivat parhaimpia ystävyksia jotka leikkivät yhdessä Eldoran talon lähellä Gardeniassa, mutta moni asia muuttui Bloomin löydettyään voimansa. Selinakin löysi taikavoimansa Eldoran avulla, joka otti hänen oppityttärekseen. Mutta Selina löysi Legendariumista, jota Eldora ja Selina kerran kokeilivat ja totesivat vaaralliseksi, Acheronin, voimakkaan pahan velhon, joka loi Legendariumin. Yhdessä he yrittävät vapauttaa Acheronin kirjasta jotta Acheron voisi hallita Taikaulottuvuutta. Selina toivookin saavansa tarpeeksi voimia Trixejä käyttämällä saadakseen tarpeeksi taikaa vapautaakseen Acheronin.

Spesialistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spesialistit ovat Punalähteen poikakoulun oppilaita läheltä Alfeaa. Monista spesialisteista on tullut Winx-tyttöjen poikaystäviä.

 • Sky on Eraklyonin kruununprinssi. Hän on herttainen ja mukava vaaleahiuksinen komistus ja Bloomin poikaystävä. Bloomin vuoksi Sky kieltäytyy avioitumasta Diaspron kanssa, jolle hänen vanhempansa olivat hänet kihlanneet. Bloom ja Sky on kuvattu sarjan romanttisena pääparina.
 • Brandon on Skyn aseenkantaja, loistava miekkailija ja hurmuri. Hänellä on lyhyt ruskea tukka. Hänen tyttöystävänsä on Stella. He ovat Winx-klubin "kohupari", joille sattuu monia kommelluksia. Toisella tuotantokaudella Alamaan prinsessa Amentia aikoi ottaa Brandonin sulhasekseen, mutta Amoren taian avulla häät peruttiin ja Brandon palasi helpottuneena Stellan luo.
 • Timmy on teknikko ja Tecnan poikaystävä. He jakavat innostuksensa tietotekniikkaan ja laitteisiin, mutta ovat myös hyvin ihastuneet toisiinsa. Timmy on ujo, kiltti ja älykäs. Hänellä on lyhyt vaaleanruskea tukka ja silmälasit.
 • Riven on kilpailuhenkinen ja viihtyy yksin. Hänen tyttöystävänsä on Musa, joka oli ensimmäisestä kaudesta alkaen hyvin ihastunut häneen. Rivenillä on ollut vaikeuksia tunteidensa kanssa, mikä on aiheuttanut riitoja hänen ja Musan välille. Hänen luonteensa on sarjan edetessä muuttunut ystävällisemmäksi ja yhteistyökykyisemmäksi. Hänellä on lyhyt, piikikäs ja purppura tukka.
 • Helia on taideopiskelija, taitava lentäjä ja pasifisti. Hän on erittäin romanttinen ja ujo. Hänen isoisänsä Saladin on Punalähteen rehtori. Helialla on pitkät siniset hiukset. Hän seurustelee Floran kanssa.
 • Nabu on velho, joka hallitsee maagista valtikkaa. Nabu on Laylan kihlattu, ja valittu tämän tulevaksi sulhaseksi. Hän on Laylan tavoin kotoisin Androsista. Kolmannella kaudella Nabu tulee salaperäisenä muukalaisena Magixiin ottaakseen selvää Laylasta, jolle hänet aiotaan naittaa, ja ohdakkeisen alun jälkeen he rakastuvat toisiinsa. Hän kuitenkin kuolee neljännen kauden lopussa. Nabulla on tummat ja pitkät hiukset ja kahvipavunruskea iho.

Pixiet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pixiet ovat metsissä asustelevia herttaisia ja hauskoja pikkukeijuja, jotka suojelevat ja puolustavat kyläänsä Darkarilta ja Trixeiltä. Pixiet tulevat kuvioihin toisella tuotantokaudella, he ovat Laylan läheisiä ystäviä. Kauden aikana jokainen Winx liittyy oman pixiensä kanssa. Pixiet ovat sarjassa mukana myös koko 3. kauden ajan. Winx-klubin spinoff-sarja PopPixie kertoo pixieistä ja heidän seikkailuistaan.

 • Amore on rakkauden pikkukeiju ja Stellan pixie.
 • Lockette on käytävien ja koodien pikkukeiju, ja Bloomin pixie.
 • Chatta on Floran juorupixie.
 • Tune on käytöstapojen pikkukeiju ja Musan pixie.
 • Digit on nanoteknologian pikkukeiju ja Tecnan pixie.
 • Piff on Laylan pixie, unien pikkukeiju ja vielä vauva.
 • Livy on viestipixie. Hän on hiukan hajamielinen mutta nopea viestinviejä, joka surffaa viestipaperilla.
 • Glim on tulikärpästen pixie, ja Piffin tavoin vauva, jonka päässä on oranssit tulista pixiepölyä sisältävät pussit.
 • Zing on hyönteisten pixie joka johtaa "avaruusaluksia" eli kärpäsjengiä. Hän on erilaisten satuhahmojen koominen imitaattori. Hänellä on päässään isot keltaiset lasit, joita hän vaihtaa tilanteen mukaan erivärisiin ja -muotoisiin. Hänellä on myös ötökkämäiset tuntosarvet.

Muut merkittävät henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Morgana on Maan keijujen kuningatar ja Roxyn äiti. Hän tahtoi muiden Maan keijujen tavoin kostaa Mustan kehän velhoille keijujen vangitsemisesta Tir Nan Ogiin, Maan keijujen omaan valtakuntaan. Morgana halusi kostaa myös ihmisille näiden lakattua uskomasta keijuihin ja taikuuteen. Winxien vapautettua Maan keijut Tir Nan Ogista, he ryhtyivät levittämään taikauskoa takaisin maapallolle, jotta nämä lopettaisivat koston ihmisiä vastaan. Roxy sai Morganan pään käännettyä ja samalla tietää tämän olevan hänen kadonnut äitinsä. Mustan kehän velhot aikoinaan vangitsivat Morganan muiden Maan viimeisten keijujen tavoin ja samalla pyyhkivät kaiken taikauskon pois ihmisistä. Morganan ja muiden keijujen vangitsemisen yhteydessä kaikki keijutaika katosi maapallolta, ja uudet sukupolvet syntyivät autuaan tietämättöminä vuosisatoja sitten vallinneesta taikuudesta. Morgana palaa lopulta Roxyn ja tämän isän luokse, ja palauttaa tälle takaisin keijunmetsästäjien viemät muistot itsestään.
 • Kuningatar Nebula oli yksi Maan keijuista vangittuna Valkeaan kehään ja Morganan jälkeen toinen keijukuningattarista. Hän oli merkkihenkilö sarjan neljännellä kaudella. Nebula oli ennen rauhan keiju, mutta oltuaan pitkään vankeudessa hänestä oli tullut sodan keiju raivostaan Mustan kehän velhoja kohtaan. Kun Winxit ja Roxy vastustivat kostoa ihmisiä vastaan, Bloom haastoi Nebulan taisteluun Jäätornissa saadakseen edes Morganan luopumaan ajatuksesta. Nebula pukeutuu purppuraan ja violettiin ja hänellä on mustat, lyhyet ja pörröiset hiukset.
 • Faragonda on Alfean johtajatar ja entinen Valon Komppanian jäsen. Faragondasta ei tidetä onko hän keiju vai noita, sillä hän lentää ilman siipiä. Hän on auttavainen, lämminhenkinen ja välittävä. Faragondalla on harmaat hiukset ja silmälasit, ja hän käyttää violetteja ja sinisiä vaatteita.
 • Griselda on tiukka ja ankara Alfean rehtori. Hän opettaa keijuille puolustusta. Griselda pitää hyvin kuria koulussa ja jakelee jälki-istuntoja. Päällään hänellä on tummanvihreä pitkä mekko ja hänellä on silmälasit.
 • Saladin on Punalähteen rehtori ja Helian isoisä. Hän kuului Faragondan ja Griffinin tavoin Valon Komppaniaan, ja tuhosi kolme muinaista noitaa näiden kanssa.
 • Griffin on Pilvitornin johtajatar. Hän on ilkeä, karismaattinen, rohkea ja viisas. Hänen hiustensa väri on violetti ja silmät keltaiset. Hän käyttää pitkää viininpunaista mekkoa.
 • Prinsessa Diaspro on jalokivien keiju ja kotoisin Eraklyonista. Hän oli alunperin prinssi Skyn kihlattu, ja hänestä oli tarkoitus tulla Eraklyonin prinsessa menemällä naimisiin Skyn kanssa. Sky kuitenkin purkaa heidän kihlauksena Bloomin takia, ja rakastunut Diaspro yrittää kaikkensa häiritäkseen heidän suhdettaan. Hän pitää itseään Bloomia kauniimpana eikä voi ymmärtää miksi Sky on valinnut tämän hänen sijastaan. Toisella tuotantokaudella Skyn, Brandonin, Bloomin ja Floran velvollisuudeksi tulee pelastaa Diaspro pahamaineisen sieppaajan kynsistä. Viidennellä kaudella Diasprosta tulee Skyn isän, kuningas Erendorin sanansaattaja. Diaspro ja Bloom ovat olleet sotajalalla tapaamisestaan lähtien, eivätkä pidä toisistaan. Diaspro on vaaleahiuksinen ja hän käyttää punaisia ja valkoisia vaatteita.
 • Palladium on Alfean opettaja joka opettaa eloonjäämistaitoja, taisteluloitsuja ja taikajuomien tekoa. Hän käyttää vihreää paitaa ja hiekanvärisiä housuja. Oppilaat pilailevat joskus hänen kustannuksellaan.
 • Avalon on Alfean uusi opettaja, joka teki toisen kauden alussa salaperäisen ilmestymisen Darkarin linnaan, ja pelasti Bloomin, Stellan, Laylan ja spesialistit Trixeiltä. Toisen tuotantokauden lopussa selvisi, että oikea Avalon oli Darkarin vankina tämän linnassa, mutta onnistui pakenemaan Alfeaan. Toinen oli Avaloniksi naamioitunut ja hänen muististaan kaikki tavat kopioinut Darkarin kätyri, joka huijasi Bloomia ja muita Winxejä tempuillaan ja lopulta otti Bloomin Darkarin vangiksi.
 • Wizgiz on Alfean muodonmuutosten opettaja, joka tykkää pilailla oppilaiden kustannuksella. Hän on lyhyt menninkäinen, huumorintajuinen ja mukava. Hän käyttää vihreää hattua ja takkia.
 • Concorda on psyykkisten voimien Pixie, joka suojelee Alfean koodia.
 • Athena on Punalähteen koodinsuojelija-Pixie.
 • Discorda on Pilvitornin koodia suojeleva Pixie.
 • Ninfea on Pixiekylän koodia suojeleva johtajatarpixie.
 • Mirta oli Pilvitornin noitakoulua käyvä noita. Hänen paras ystävänsä oli samaa koulua käynyt noita Lucy, mutta Trixit ilkeyttään sotkivat heidän ystävyytensä. Bloom luuli, että Mirta oli muinaisten noitien inkarnaatio luettuaan Icyn loihtiman Bloom-kirjan, mutta tämä sanoi Bloomille, ettei se ei ole totta. Kun Mirta sekaantui liikaa Trixien asioihin, Icy muutti hänet kurpitsaksi. Flora sai palautettua hänet normaaliksi ja Mirtasta tuli hänen hyvä ystävänsä. Lopulta Mirta muutti Pilvitornista Alfeaan ja alkoi keijuksi.
 • Mitzi on Gardeniassa asuva Bloomin entinen luokkatoveri. Hän on aina ylimielinen Bloomia kohtaan eikä juuri pidä Winxeistä. Mitzin ylpeys on kiiltävä, neonvioletti skootteri. Hänellä on Macy-niminen pikkusisko, joka omistaa Lilo-kukan jota Winxit ja Trixit kilpaa havittelevat viidennellä kaudella.
 • Keiju-kummitäti Eldora on Gardenian metsässä asusteleva höperöhkö keiju, joka pitää huolen kuin metsän sekä oman talonsa kukista. Eldora on Alexandrian kirjastonhoitaja jossa pidetään kaikkeen taikuuteen liittyvää arkistoa. Hän oli viimeisin Legendariumin haltija ennen Selinaa. Winxit matkustavat Legendarium Maailmaan Eldoran kanssa, jotta he voisivat lukita Legendariumin.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubi
Hahmo Italia Englanti Suomi
Bloom Letizia Ciampa Liza Jacqueline (4Kids)
Helena Evangeliou (Cinélume)
Molly Quinn (Nickelodeon)
Kati Solehmainen (kaudet 1-4)
Reetta Korhonen (kausi 5—)
Stella Perla Liberatori Caren Manuel (4Kids kausi 1)
Christina Rodriguez (4Kids kaudet 2—3)
Jennifer Seguin (Cinélume kaudet 1-3)
Amy Gross (Nickelodeon)
Saara Ruokonen
Flora Ilaria Latini Kerry Williams (4Kids)
Holly Gauthier-Frankel (Cinélume kaudet 1-3)
Alejandra Reynoso (Nickelodeon)
Aksa Korttila (kaudet 1-3)
Henni-Liisa Stam (kaudet 3-4, kauden 3 puoliväli)
Musa Gemma Donati Lisa Ortiz (4Kids kaudet 1-3)
Sarah McCullough (Cinélume kaudet 1-3)
Anik Matern (kaudet 3-4)
Romi Dames (Nickelodeon)
Katja Mäenpää (kaudet 1-4)
Saara Aalto (kausi 5—)
Tecna Domitilla D'Amico Dani Schaffel (4Kids kaudet 1—2)
Rebecca Soler (4Kids kausi 3)
Jodie Resther (Cinélume kaudet 1-3)
Morgan Decker (Nickelodeon)
Hanna-Maija Nikander (kaudet 1-4)
Raili Raitala (kausi 5—)
Layla Laura Lenghi Vashty Mompoint (4Kids)
Lucinda Davis (Cinélume kaudet 1-3)
Keke Palmer (Nickelodeon)
Elise Langenoja
Tiiamari Mikkola
Roxy Debora Magnaghi Liliana Mumy Taru Tikkanen 
Trix
Hahmo Italia Englanti Suomi
Icy - Lisa Ortiz (4Kids)
Elenor Noble (Cinélume kaudet 1-3)
Larisa Oleynik (Nickelodeon)
Pauliina Virta (kaudet 1-2)
Mirjami Heikkinen (kausi 3—)
Darcy - Caren Manuel (4Kids)
Carrie Finlay (Cinélume kaudet 1-3)
Jennifer Cody (Nickelodeon)
Susa Saukko (kausi 3—)
Stormy - Suzy Myers (4Kids)
Sarah McCullough (Cinélume 1-3)
Kimberly Brooks (Nickelodeon)
Jenni Dahlman (kaudet 1-2)
Elise Langenoja (kausi 3—)
Spesialistit
Hahmo Italia Englanti Suomi
Sky Alessandro Quarta Dan Green (4Kids)
Mark Hauser (Cinélume)
Jari Salo
Brandon Massimiliano Alto Frank Frankson (4Kids)
Danny Brochu (Cinélume)
Markus Blom
Riven Mirko Mazzanti Michael Sinterniklaas (4Kids)
Mitchell Rothpan (Cinélume)
Arto Nieminen (1-3 kaudet)
Antti Jaakola (4 kausi)
Timmy Corrado Conforti Sebastian Arcelus (4Kids)
Michael Tarmush (Cinélume)
Arttu Ala-Jokimäki
Helia Francesco Pezzulli Marc Diraison (4Kids)
David Faustino
Jon-Jon Geitel (kausi 4-)
Nabu - - Peter Pihlström
Pixiet
Hahmo Italia Englanti Suomi
Amore Ilaria Latini Kerry Williams (4Kids) -
Chatta Perla Liberatori Rebecca Handler (4Kids) -
Digit Gemma Donati Lisa Ortiz (4Kids) -
Lockette Laura Lenghi Andy Whaley (4Kids) -
Piff Domitilla D'Amico Georgina Cordova -
Tune Letizia Ciampa Michal Friedman (4Kids) -
Muut hahmot
Hahmo Italia Englanti Suomi
Neiti Faragonda - Rachael Lillis (4Kids) -
Apulaisrehtori Griselda - Su Meredith (4Kids) Elise Langenoja
Professori Palladium - Sebastian Arcelus Jari Salo
Professori Wizgiz - Pete Zarustica Arto Nieminen
Professori Avalon - - Ossi Valo

Laulaja

Italia

Englanti

Suomi

Elisa Rosselli, Alessia Orlando Elisa Rosselli, Alessia Orlando Minna Saarinen (1-3 kaudet), Katja Aakkula (Kaudet 4 -)
Winx-klubin tyttöjä esittävät näyttelijät Winx Power Show -nimisessä näytöksessä. Vasemmalta oikealle: Sara Marinaccio (Stella), Claudia Alfonso (Flora), Erika Iacono (Musa), Francesca Colapietro (Bloom), Marvel Confermare (Layla) ja Annamaria Matteo (Tecna).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]