Will Parry

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

William "Will" Parry on kuvitteellinen hahmo Philip Pullmanin kirjasarjassa Universumien tomu. Hän on toinen päähenkilö Lyra Belacquan rinnalla. Hän esiintyy vasta toisessa kirjassa Salaperäinen veitsi ja myös seuraavassa, Maaginen kaukoputki.

Will on urhea, hiljainen ja älykäs. Hänellä ei ole hyvää ystävää ennen kuin hän tapaa Lyran toisessa ulottuvuudessa, Cittàgazzessa. Willin äiti on mielisairas ja hän on pitänyt hänestä huolta siitä asti kun hän ymmärsi ettei hän voinut hyvin. Hänen isänsä on tutkija, joka on kadonnut, mutta oli lähettänyt kirjeitä vaimolleen ennen kuin hän katosi. Niissä kerrotaan hänen tutkimuksistaan mustan materian perässä. Myöhemmin kirjassa noita (joka oli John Parryn, hänen isänsä, rakastaja tai halusi olla mutta John ei halunnut pettää vaimoaan) tappoi tämän kostoksi koska hän ei vastannut noidan tunteisiin juuri sen jälkeen, kun Will ja John olivat ymmärtäneet olevansa isä ja poika. Noita tappoi itsensä tämän jälkeen.

Will löysi Cittágazzeen kun hän rupesi seuraamaan kissaa sen jälkeen kun hän oli viennyt äitinsä turvaan ja paennut kotoaan ja samalla tappanut miehen joka yritti vahingoittaa häntä ja hänen äitiään. Silloin hän löysi aukon toiseen ulottuvuuteen liikenneympyrän keskeltä. Siellä hän sitten tapasi Lyran ja heistä tuli parhaimpia ystäviä ja myöhemmin myös rakastavaiset.

Salaperäinen veitsi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salaperäinen veitsi joutui Willille kun hän tappeli Cittágazzessa Tullion kanssa ja veitsi joutui hänelle mutta kahakassa hän menetti kaksi sormea jotka eivät loppuneet vuotamasta ennen kuin hänen isänsä, John Parry, laittoi haavoihin voidetta. Veitsellä pystyy viiltämään mitä tahansa, myös aukkoja toisiin maailmoihin, mutta aina uuden aukon avauksen yhteydessä syntyy Haamu, joka imee aikuisten sieluja, joten viimeisen kirjan lopussa hänen on rikottava veitsi ja jättää Lyra omaan Oxfordiinsa ja palattava omaansa. Siellä hän sitten muuttaa Mary Malonen luokse ja saa hoitoa äidilleen. Hän ja Lyra olivat sopineet että he olisivat samassa paikassa (Kasvitieteelinen puutarha) samaan aikaan (keskipäivällä juhannuspäivänä) joka vuosi tunnin ajan. Mutta on myös mahdollisuus että tapaavat vielä jonakin päivänä jos he rakentavat Taivaan tasavallan omista maailmoistaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pullman, Philip: Kultainen kompassi. (Northern Lights, 1995.) Suomentanut Helene Bützow. Helsinki: Tammi, 1996. ISBN 951-31-0801-5.
  • Pullman, Philip: Salaperäinen veitsi. (The Subtle Knife, 1997.) Suomentanut Helene Bützow. Helsinki: Tammi, 1997. ISBN 951-31-0834-1.
  • Pullman, Philip: Maaginen kaukoputki. (The Amber Spyglass, 2000.) Suomentanut Helene Bützow. Helsinki: Tammi, 2001. ISBN 951-31-0835-X.
Tämä kirjallisuuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.