Wilhelm Teittinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wilhelm ”Sota-Ville” Teittinen (13. marraskuuta 1893 Pieksämäki28. maaliskuuta 1940) oli suomalainen everstiluutnantti, joka toimi talvisodan aikana JR 34:n komentajana Kollaan rintamalla.

Teittisen vanhemmat olivat Johan Vilhelm Teittinen ja Ida Lovisa o.s. Kantanen. Teittinen pääsi ylioppilaaksi Kouvolassa.

Teittinen oli mukana suojeluskuntien toiminnassa ja osallistui Suomen sisällissotaan valkoisten joukoissa ryhmän- tai joukkueenjohtajana. Teittinen ylennettiin reservin vänrikiksi 1918, luutnantiksi 1920 ja kapteeniksi 1922. Teittinen kävi Sotakorkeakoulun 1925–1927 ja sen jälkeen hänet ylennettiin majuriksi. Teittinen toimi sitten Markovillan taistelukoulun kapteenikurssien opettajana.

Talvisodan aikana Teittinen oli JR 34:n komentajana Kollaalla, ja hänen vaiheistaan siellä on kerrottu Erkki Palolammen kirjassa Kollaa kestää. Sotimisen rasittama Teittinen sairastui helmikuussa 1940. Hän kuoli 19. sotasairaalassa Sortavalassa pian sodan päätyttyä. Teittinen on haudattu Helsingin Hietaniemen hautausmaalle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]