Wikipedia:Palautettavat sivut

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Wikipedia:PAL)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Palautusäänestyksen aloittaminen:

  1. Kirjoita oheiseen lomakekenttään palautettavaksi haluamasi sivun nimi.
    • Toimi avautuvalla sivulla annettujen ohjeiden mukaan.
    • Tallennettuasi äänestyssivun lisää myös tälle yläsivulle linkki äänestykseen muodossa "{{/Sivun nimi}}" ja lisää sivun nimi myös yhteenvetokenttään.

Tällä sivulla äänestetään äänestyksen perusteella poistettujen Wikipedian artikkelien palautuksesta.

Palautusehdotuksen voi tehdä kuka tahansa Wikipedian käyttäjä. Rekisteröimättömien käyttäjien antamia ääniä ei huomioida ääntenlaskussa. Ääntenlaskennan selkeyttämiseksi palautusäänestyksen aloittaja äänestää kuten kaikki muutkin ilmoittamalla kantansa otsikoiden "Kannatan palautusta" tai "Vastustan palautusta" alla. Ehdotus on voimassa viikon. Jos se saa sinä aikana vähintään kaksi tukiääntä ja vähintään 70 %:n kannatuksen, artikkeli palautetaan. Muussa tapauksessa artikkelia ei palauteta.

Äänestystä koskevat yleiset äänestyssäännöt.

Välittömästi poistetuista artikkeleista ei tehdä palautusäänestystä. Niistä voi kirjoittaa artikkelin uudelleen ilman äänestystä, mikäli aihe on poistokäytännön mukaan merkittävä.

Katso myös: Wikipedia:Poistoäänestykset, Arkistoidut palautusäänestykset.

Palautusperustelu[muokkaa wikitekstiä]

Koska kyse on poistetusta artikkelista, jota käyttäjät eivät pääse näkemään, on palautuksen alustuksessa täsmällisesti määriteltävä palautuksen perusteet. Kerro muutamalla lauseella, miksi ja miten artikkelin aiheen merkittävyys on muuttunut poistoäänestyksen jälkeen, sekä mahdolliset muut perustelut.

Jos tuoreita ääniä ei näy tällä sivulla, päivitä palvelimen välimuisti.

Äänestykset[muokkaa wikitekstiä]