Wii Fit

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wii Fit
WiiFitKansi.jpg
Kehittäjä Nintendo EAD
Julkaisija Nintendo
Julkaisupäivä Japani 1. joulukuuta 2007[1]
Eurooppa 25. huhtikuuta 2008 [2]
Pohjois-Amerikka 21. toukokuuta 2008[3]Korea 6. joulukuuta 2008
Lajityyppi Kuntoilupeli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Wii Fit on Nintendon julkaisema kuntoiluaiheinen videopeli Wiille.[4] Pelin mukana tulee Wii Balance Board -niminen tasapainolauta. Se mittaa oikeaan ja vasempaan taka- ja etukulmaan kohdistuvaa painetta, ja mittaa näin mm. pelaajan painon ja kallistumisen.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin käynnistyessä näkyviin tulee Wii Fit Plaza. Siinä näkyy pelaajien Mii-hahmot, ja heidän painoindeksin kehitys. Avattuaan profiilinsa pelaaja voi valita joko Body Testin (kehotesti) tai trainingin (harjoittelu). Body Testissä peli mittaa pelaajan tasapainon keskipisteen, painon ja painoindeksin, sekä tekee kaksi satunnaista tasapainotestiä. Näiden perusteella se päättelee pelaajan Wii Fit Agen eli kuntoiän.

Harjoittelu koostuu neljään päätyyppiin jaetuista harjoitteista ja minipeleistä; päätyypit ovat jooga, lihasharjoitteet, aerobiset harjoitteet sekä tasapainopelit. Joogassa on erilaisia venytyksiä, joilla harjoitetaan notkeutta, lihasharjoitteissa eri lihaksia lihaskuntoharjoitteita ja staattisia lihasharjoitteita, joilla pyritään vahvaan lihaksistoon, aerobisissa harjoitteissa mm. lenkkeilyä; nämä harjoitteet keskittyvät rasvan polttoon, tasapainopeleissä taas erilaisia minipelejä, joissa pelaajaa ohjataan vartaloa kallistelemalla.[5] Aerobisissa harjoitteissa ja tasapainopeleissä pelihahmona käytetään omaa Miitä.

Pelin mukana tulee Wii Fit Channel,[6] jonka avulla pelaaja voi tehdä Body Testin ja seurata BMI:n, painon, Wii Fit Agen sekä FitCashin kehitystä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.