Wario World

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wario World
Kehittäjä Treasure
Julkaisija Nintendo
Pelisarja Wario
Julkaistu
  • 23. kesäkuuta 2003
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto GameCuben 8 cm optinen levy
Oheislaite Game Boy Advance
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Wario World on Treasuren kehittämä ja Nintendon julkaisema tasohyppelypeli, joka julkaistiin vuonna 2003 yksinoikeudella Nintendo GameCubelle. Pelin sankarina on Marion arkkivihollinen Wario.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wario Worldissa maaginen musta timantti on muuttanut kaikki Warion kulta-aarteet ja jalokivet hirviöiksi ja lähettää Warion erikoiseen maailmaan. Warion täytyy tuhota Musta Timantti saadakseen aarteensa takaisin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin monet muut GameCubelle ilmestyneet tasohyppelypelit, ei Wario World sisällä vaikeita kontrolleja. Pelaaminen perustuu lähinnä nappien A, B, R ja Z painelemiseen käyttäen samalla ohjaustattia Warion liikuttamiseen.

Maat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wario Worldin tasot on jaettu neljään eri päämaahan, joista jokainen sisältää kaksi tavallista tasoa, sekä yhden pomotason. Listiessään pomovastuksen, saa pelaaja avaimen, jolla hän pääsee seuraavaan maahan. Saatuaan kokoon kaikki neljä avainta, hän pääsee haastamaan itse Mustan Timantin.

Maissa ei ole pääasiassa vain tarkoitus päästä loppuun asti, vaan niistä voi löytää erittäin paljon aarrearkkuja, kultapatsaita sekä timantteja. Timantteja kerätään ns. "salatasoissa", jonne pääsee yleensä tekemällä Ground Pound -iskun maassa sijaitsevan x-merkin päälle. Timantteja tarpeeksi keräämällä pääsee tasoja läpi. Aarrearkkuja ei ole pakko löytää, mutta niitä keräämällä saa avattua minipelejä. Nämä minipelit ovat samoja kuin pelissä Wario Ware, ja niitä pelatakseen täytyy pelaajan liittää Game Boy Advance Nintendo GameCubeen. Kultapatsaan kokoamalla Wario saa taas uuden sydämen, jolloin hän kestää enemmän vahinkoa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]