Warcraft (pelisarja)

Wikipedia
Ohjattu sivulta Warcraft
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Warcraft on Blizzard Entertainmentin menestynein pelisarja. Alun perin Warcraft oli vain kevytstrategiapelien sarja, mutta World of Warcraft -pelin julkaisun jälkeen se on siirtynyt myös roolipelien sarjaan. Sarja on voittanut useita Vuoden peli -palkintoja. Fantasy Flight Games -peliyhtiö on tehnyt pelisarjaan pohjautuvan lautapelin.

Sarjan pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warcraftista on julkaistu useita novelleja ja sarjakuvia, sarjakuvista tunnetuin lienee Warcraft: Auringon kaivo -trilogia, jonka on käsikirjoittanut Richard Knaak ja piirtänyt Jae-Hwan Kim. Sen kaikki kolme osaa ovat ilmestyneet Suomessa, Lohikäärmeen jäljillä, Jäiset varjot ja Aavemaat.

Warcraftista on tekeillä suuren budjetin Hollywood-elokuva. Ohjaajaksi valittiin alun perin Sam Raimi[4], mutta hän vetäytyi myöhemmin hankkeesta. Uudeksi ohjaajaksi nimettiin tammikuussa 2013 Duncan Jones.[5] Alun perin elokuvan ensi-illaksi kaavailtiin 18. joulukuuta 2015. Mutta elokuvan Tähtien sota: Episodi VII ensi-ilta asetettiin samalle päivämäärälle, joten Warcraft-elokuvan uudeksi ensi-illaksi valittiin 11. marraskuuta 2016.[6] Joulukuussa 2013 paljastettiin, että elokuvan näyttelijäkaartiin tulevat kuulumaan Ben Foster, Travis Fimmel, Paula Patton, Toby Kebbell, Rob Kazinsky, Dominic Cooper, Daniel Wu ja Clancy Brown. [7][8] Keväällä 2014 paljastettiin että näyttelijäkaartiin liittyvät myös Burkely Duffield, Felicity Jones, Dennis Haysbert ja Hiroyuki Sanada.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.