Walter White

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Walter White
Luoja(t) Vince Gilligan
Näyttelijä(t) Bryan Cranston
Ensiesiintyminen Kaidalta polulta
Viimeinen
esiintyminen
Felina
Koko nimi Walter Hartwell White
Status kuollut ("Felina")
Ammatti metamfetamiinin valmistaja
Gray Matter Technologies -yhtiön perustajajäsen
kemisti
lukion kemian opettaja
autopesulan omistaja
Sukupuoli mies
Ikä 50-vuotias (Kaidalta polulta)
52-vuotias (Felina)
Kotipaikka Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Asuinpaikka Albuquerque, New Mexico
Suhteet
Puoliso(t) Skyler White (os. Lambert)
Lapset Walter "Flynn" White Jr.
Holly White
Muut sukulaiset Hank Schrader (lanko)
Marie Schrader (käly)

Walter Hartwell White on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Breaking Bad. Hahmon on luonut Vince Gilligan ja häntä näyttelee Bryan Cranston. Walter White, yleensä perheen kesken ”Walt”, on 50-vuotias kemianopettaja, joka yllättäen sairastuu parantumattomaan keuhkosyöpään. Walt lyöttäytyy vanhan oppilaansa Jesse Pinkmanin kanssa yhteen ja alkaa valmistaa metamfetamiinia saadakseen rahaa perheelleen. Heidän valmistamansa sininen meta leviää kulovalkean tavoin ja Walt alkaa toimia peitenimellä ”Heisenberg”.

Sarjan aikana Waltin persoonallisuudesta kehittyy kylmempi ja moraalisesti kyseenalaisempi. Hän muun muassa myrkyttää lapsen vaikuttaakseen sillä liikekumppaniinsa Jesse Pinkmaniin (koska tämä uskoo että heidän työnantajansa suoritti myrkytyksen), ja tapattaa monta miestä, jottei paljastuisi. Waltista tulee kuitenkin myös emotionaalisempi, impulsiivisempi: hän ampuu hänen etuansa vastaan toimivan entisen liikekumppanin Mike Ehrmantrautin, vaikkei siitä ole hyötyä, ja tekee tökerön virheen, jonka olisi helposti voinut välttää, jättäessään kotiinsa poliisilankonsa näkyville erään kirjan, josta hänen salainen elämänsä voi paljastua.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.