Walter Besant

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Walter Besant

Walter Besant (14. elokuuta 18369. kesäkuuta 1901lähde?), Sir, oli englantilainen kirjailija ja historioitsija.

Aiemmin naisoikeusaktivisti, myöhemmin teosofiaan keskittynyt Annie Besant[1] oli hänen veljensä vaimolähde?.

Besant syntyi Portsmouthissa ja kouluttautui Lontoon King’s Collegessa sekä Christ’s Collegessa Cambridgessa. Hän oli muutamia vuosia professorina Mauritiuksella, mutta hermoromahdus sai hänet alistumaan ja hän palasi takaisin Englantiin. Vuonna 1868 Besant julkaisi kirjan Studies in French Poetry.lähde?

Kolme vuotta myöhemmin hän aloitti yhteistyön James Ricen kanssa. Keskeisimmät yhteiset tuotokset olivat Ready-money Mortiboy (1872) ja The Golden Butterfly (1876).[1] Molemmat, erityisesti jälkimmäinen, olivat menestyksekkäitä. Yhteistyö päättyi Ricen kuolemaan vuonna 1882.

Besant jatkoi kirjoittamista Ricen kuoltua ja kirjoitti romaanit All in a Garden Fair, Dorothy Forster, Children of Gibeon ja All Sorts and Conditions of Men. Kahdella viimeiseksi mainitulla romaanillaan Besant pyrki hätkähdyttämään ihmisiä aistimaan elämän vaikeuden köyhimpien ihmisten keskuudessa. Kaunokirjallisuuden lisäksi hän kirjoitti paljon historiasta.lähde?

Muita Besantin ja Ricen yhdessä kirjoittamia teoksia ovat My Little Girl, With Harp and Crown, This Son of Vulcan, The Monks of Thelema, By Celia’s Arbour ja The Chaplain of the Fleet. Yksin Besant kirjoitti teokset The Ivory Gate, Beyond the Dreams of Avarice, The Master Craftsman ja The Fourth Generation. London under the Stuarts ja London under the Tudors ovat historiallisia romaaneja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Besant Walter; Besant Annie, Tietosanakirja osa 1, palsta 1011–1012, Tietosanakirja Osakeyhtiö 1909

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.