Vihreä aalto

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vihreä aalto on liikennevalo-ohjauksessa käytettävä ajoitusmenetelmä, jossa pääväylän liikennevalot ajoitetaan siten, että liikennevirta pystyy etenemään risteyksestä toiseen esimerkiksi 40 km/h tuntivauhdilla pysähtelemättä. Peräkkäisissä risteyksissä vihreä valo siis syttyy ja sammuu siinä tahdissa kuin liikenne etenee.

Autoilijat kokevat joskus, että vihreän aallon sijasta he ajavat punaisessa aallossa. Silloin autoilijat eivät useimmiten ole ottaneet huomioon, että sivukaduilta tulijoiden ja jalankulkijoidenkin pitää päästä ylittämään risteystä. Havainto on kuitenkin osin oikea, sillä joskus on mahdotonta saada vihreää aaltoa toimimaan molempiin suuntiin, jos kadulla on myös kääntyvää sekä poikittaisliikennettä. Tällöin valot eivät voi olla vihreinä koko ajan. Vihreä aalto molempiin ajosuuntiin samaan aikaan on mahdollinen, jos liikennevalojen kiertoaika, valoristeysten välimatka ja liikenteen ajonopeus ovat sopivat. Ajoituksessa otetaan huomioon liikennetilanne yleensä siten, että vihreä aalto syntyy ensisijaisesti ruuhkasuuntaan, esimerkiksi aamuisin kaupungin keskustaan päin ja illalla poispäin.

GreenWave.gif

Vihreän aallon voivat myös saada hälytysajoneuvot joko liikenteenohjauskeskuksesta tehtävällä ohjauksella tai automaattisesti ajoneuvoihin sijoitetun radiolähettimen avulla.

Teillä tai kaduilla voidaan myös suosia joukkoliikennettä, jolloin liikennevalot ajoitetaan siten, että muu liikenne (moottoriajoneuvot, polkupyörät ja jalankulkijat) joutuu antamaan etuuden joukkoliikennevälineelle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]