Victor Oganov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Victor Oganov
Henkilötiedot
Syntynyt11. elokuuta 1976
Syktyvkar
Kansalaisuus Venäjä, Australia
Nyrkkeilijä
Lempinimi "The Crushin Russian", "The Destroyer"
Painoluokka ylempi keskisarja
Kätisyys oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 38
Voitot 32
– tyrmäysvoitot 30
Tappiot 6
Ratkaisemattomat 0

Victor Oganov (s. 11. elokuuta 1976 Syktyvkarissa, Venäjällä) on venäläinen nyrkkeilijä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oganovin amatööritilasto oli 64-16 ja ryhtyi venäjällä ammattilaiseksi ylempään keskisarjaan. Hän myöhemmin muutti Australiaan etsien uusia otteluita ja pian löysi valmentaja Jeff Fenechin. Oganov voitti ensimmäiset 26 otteluaan tyrmäyksellä. Ensimmäisen Yhdysvalloissa ottelemansa ottelun jälkeen, jossa hän tyrmäsi kokeneen Richard "The Alien" Grantin, Oganov allekirjoitti sopimuksen Gary Shaw Productions LLC:n kanssa yrittäen näin saada lisää otteluita Yhdysvalloissa. 1. syyskuuta 2007 hän otteli IBO:n ylemmän keskisarjan tittelistä, jolloin hän hävisi ensimmäistä kertaa urallaan kun Fulgencio Zúñiga tyrmäsi hänet 9:ssä erässä. Hän on myös hävinnyt tyrmäyksellä Andre Dirrellille.

Oganov on sparrannut Danny Greenin, Paul Briggsin ja hyvän ystävänsä, Vic "Raging Bull" Darchinyanin kanssa.

Mahdollisuus Australian Haastajassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Victor Oganov tuli valituksi siniseen joukkueeseen Australian Haastajassa ja heti alusta lähtien Oganovia pidettiin kisan vaarallisimpana vastustajana. Kun Victor viimein päätti otella, hän haastoi keltaisten voittamattoman Junior Talipeaun, joka oli tämän hetken hallitseva Australian keskisarjan mestari. Ottelu päättyi monien mielestä Juniorin selvään voittoon mutta tuomarit pisteyttivät voiton Victorille pistein 48-48,48-47 ja 48-47. Tämä oli suuresti kiistelty päätös.

Toisella kierroksella Oganov kohtasi "Viidakkopoika" Sonni Michael Angelon. Oganov meni tähän otteluun odottaen helppoa vastusta,mutta sai huomata olevansa väärässä. Ensimmäisen kahden erän jälkeen Sonni tuli takaisin tasoittaen tilannetta,mutta kävi kanveesissa viimeisessä erässä. Oganov voitti ottelun pistein 49-45, 49-46 ja 48-46.

Kolmannella kierroksella Oganov kohtasi entisen Rugbyn pelaajan,jonka tilasto oli 5(3)-1, Garth Woodin. Ottelusta tuli hyvin likainen, Garth sitoi ja heitteli painimaisin ottein Victoria köysiin. Tästä syystä tuomari rokotti häneltä yhden pisteen, mutta silti Garth pisteytettiin voittajaksi pistein 48-48, 48-47 ja 48-45.

Ura Haastajan jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oganov kohtasi Michael Bollingin 8. huhtikuuta 2010 ottelussa jonka panoksena oli Australian ylemmän keskisarjan kansallismestaruus. Oganov hävisi ottelun kahdeksannessa erässä tyrmäyksellä.

Vuoden tauon jälkeen Oganov palasi kehiin kaksi painoluokkaa ylemmäs alempaan raskassarjaan. Aloitusvastustaja uudessa painoluokassa oli Walter Pupu'a. Oganov tyrmäsi tämän ensimmäisessä erässä.

18. marraskuuta 2011 Oganov kohtasi voittamattoman australialaisen Brad Pittin (11(9)-0-0). Pienempi Oganov haki osumia lähietäisyydeltä ja onnisui myös pudottamaan Pittin kanveesiin. Lopulta isompi Pitt oli liikaa Oganoville, jonka tämä löi keskeytyskuntoon viidennessä erässä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]