Vastavirtarock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vastavirtarock eli VVR on Kokemäellä järjestettävä rockfestivaali. Alun perin Tulkkilan Yö -tapahtuman yhteydessä toteutunut rockfestivaali tarjoaa paikallisille yhtyeille foorumin näyttää osaamistaan suuremmalle yleisölle. Tavoitteena on esitellä yleisölle yhtyeitä kauempaakin ja näin lisätä ihmisten kiinnostusta livemusiikkiin ja yhtyeisiin. Vanhan Yhteiskoulun rannassa sijaitseva kaunis tapahtuma-alue luo erittäin miellyttävän ja tunnelmallisen ympäristön tarjota yleisölle erilaisia tunteita ja kokemuksia musiikin muodossa.

Tapahtuma toteutetaan Kokemäen kaupungin ja yhteistyökumppaneiden tuella talkoovoimin. Tapahtuma on ilmainen. Konsertteja järjestetään myös joskus paikallisiin ravintoloihin. Vastavirtarock myy myös oheistuotteita, kuten paitoja ja kangaskasseja, joita ostamalla voi tukea tapahtumaa.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 ja vuosien varrella Vastavirtarockissa ovat esiintynyt mm. Satura Lanx, Lapko sekä Itkevä tyttö.

Vuonna 2012 Vastavirtarock sai kulttuuripalkinnon nuorison ja kulttuurin hyväksi Kokemäen kaupungilta pitkäjännitteisestä työstä. Samana vuonna Vastavirta täytti 10 vuotta ja tapahtuma oli entistä suurempi.

Vastavirtarockista, sen taustoista ja tunnelmista, on valmistunut lyhytdokumentti. Kymmenen vuotta vastavirtaan -dokumentti sai ensiesityksensä itsenäisyyspäivänä, jolloin se julkaistiin verkossa. Dokumentin ovat tehneet Jussi Kosonen ja Aapo Kivenmaa. Kivenmaa on vastannut dokumentin käsikirjoituksesta, tuottamisesta sekä musiikista ja Kosonen ohjauksesta, leikkauksesta sekä kuvaamisesta. Lyhytelokuva keskittyy kesällä 10-vuotisjuhlavuottaan viettäneen festivaalin ennakkotunnelmiin ja festivaalipäivään.

Vuosina 2020 ja 2021 tapahtumaa ei koronaepidemiasta johtuen järjestetty normaalisti. Vuonna 2020 VVR-kollektiivi esitti livemusiikkia Kokemäenjoella lipuvalla jokilautalta ja vuonna 2021 Kokemäen keskustaa kiertäneellä lavetilla. VVR-kollektiivi koostuu talkoovoimin festivaalia järjestävistä henkilöistä, jotka ovat muutenkin soittaneet vuosien varrella tapahtumassa omien yhtyeidensä lisäksi niin sanotulla kakkoslavalla.

Esiintyjät vuosittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vastavirtarock (html) (verkkosivut) vvrock.net. 2013. Kokemäki. Viitattu 16.4.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.