Vastaava hoitaja (vartioimisliike)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavalla hoitajalla tarkoitetaan yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain[1] (LYTP) 2§(19) mukaan turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan palveluksessa olevaa henkilöä, joka vastaa siitä, että luvan haltijan toimintaa tai liikettä hoidetaan laissa olevien säännösten mukaisesti.lähde?

Vastaavaksi hoitajaksi hyväksymisen myöntää poliisihallitus. Poliisihallitus voi hyväksyä vastaavaksi hoitajaksi sellaisen henkilön joka on täyttänyt 18 vuotta, on hyväksytysti suorittanut sisäministeriön asetuksella säädetyt vaatimukset täyttävän, ammatillisesta koulutuksesta annetun lain mukaisen turvallisuusvalvojan tai sitä vastaavan erikoisammattitutkinnon sekä tunnetaan rehelliseksi ja luotettavaksi ja on henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva vastaavaksi hoitajaksi.[2]

Jos turvallisuusalan elinkeinoluvan haltija tai luvan hakija harjoittaa ainoastaan hyväksymistä edellyttäviä turvasuojaustehtäviä käsittävää turvasuojaustoimintaa ja haltijan tai hakijan palveluksessa työskentelee vakituisesti vähemmän kuin viisi henkilöä, vastaavaksi hoitajaksi voidaan hyväksyä myös edellä kohdissa 1 ja 3 säädetyt vaatimukset täyttävä henkilö, joka on ennen vastaavaksi hoitajaksi hyväksymisen hakemista harjoittanut turvasuojaustoimintaa vähintään kolmen vuoden ajan. Vastaavaksi hoitajaksi hyväksyminen on voimassa toistaiseksi, kuitenkin enintään niin kauan kuin vastaava hoitaja toimii tehtävässään.lähde?

Vuoden 2017 alussa voimaan astuneen lain yksityisistä turvallisuuspalveluista mukaan käytännössä vain turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö voi toimia turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavana hoitajana. Tämä vahvistaa yksityiselle turvallisuusalalle räätälöidyn turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon asemaa alan esimiestutkintona.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]