Varkaiden kuningas (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Varkaiden kuningas
Luoja(t) Kevin Eastman
Peter Laird
Ryan Brown
Kustantamo Mirage Studios
Ensiesiintyminen Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles nro 3 (lokakuu 1987)
Henkilötiedot
Oikea nimi ei tiedossa
Status aktiivinen
Henkilöllisyydet Velho
Voimat taikuus

Varkaiden kuningas (engl. The King of Thieves) on Mirage Studios -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä velho. Kevin Eastmanin, Peter Lairdin ja Ryan Brownin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1987 Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles -sarjakuvalehden kolmannessa numerossa.

Sarjakuvissa hahmolle ei ole annettu nimeä vaan se tunnetaan pitkänä ja viiksekkäänä miehenä, joka pitää yllään tummaa kaapua. Vuoden 2003 Turtles-sarjassa hahmo oli nimitetty Varkaiden kuninkaaksi.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varkaiden kuningas saapui New Yorkin lentokoneella kuullessaan, että kaupungissa on hänen pitkään etsimänsä Idol-patsas. Hänen mukanaan pyöri lyhyt ja lihava mies Hadji, joka kysyy pariltaan aikooko hän ostaa patsaan. Varkaiden kuningas kuitenkin kertoo että patsas täytyy varastaa. Hadji kysyy sitten menevätkö he suoraan antiikkikauppaan, jolloin Varkaiden kuningas pistäytyy erään kodittoman miehen luona. Saapuessaan antiikkikauppaan Varkaiden kuningas pyytää Aprilia näyttämään jotain groteskia, jolloin hän näyttää pienen patsaan kuusikätisestä hirviöstä. Mies väittää Aprilille unohtaneensa lompakkonsa ja lähtee kaupasta pois. Samana yönä kolme varasta murtautuu antiikkikauppaan, ja he varastavat patsaan. Turtlet saavat kuitenkin yhden varkaista kiinni, ja hän paljastaa ennen kuolemaansa patsaan olevan matkalla kohti Blue Star Hotellia. Turtlet matkaavat tutkimaan tapausta hotellille, jossa Varkaiden kuningas on tyytyväinen saadessaan varastelevan epäjumalan patsaan. Yhtäkkiä patsaan tuoneet kaksi muuta varasta tukehtuvat kuoliaaksi edellisen tavoin, jotka hän myrkytti hidasvaikutteisella myrkyllä jottei jäisi mitään todisteita. Mies aloittaa taikaseremoniansa, juuri kun Turtlet ovat saapuneet paikalle ja vaativat patsaasta maksua. Mies huutaa että he ovat myöhässä ja saa loitsunsa päätökseen. Samassa satoja pieniä siivekkäitä hirviöitä pursuaa patsaan sisältä, jonka myötä häiriintyneet Turtlet eivät huomaa Varkaiden kuninkaan ja Hadjin pakenevan portaita pitkin alas kadulle.

Kadulla mies käskee pikku demoneita varastamaan hänelle kaikkea arvokasta. Turtlet pääsevät lopulta kadulle ja huomaavat tapahtuman. Yrittäessään hyökätä Varkaiden kuninkaan kimppuun hänen apulaisensa Hadji varoittaa miestä, joka tekee toisen loitsun. Silloin patsas muuttuu eläväksi ja lähtee jahtaamaan Turtleja, sillä välin kun Varkaiden kuningas jatkaa varastelemista. Turtlet onnistuvat kuitenkin voittamaan patsaan houkuttelemalla sen katolle, josta he työntävät sen alas. Pudottuaan maahan se hajoaa palasiksi, ja kaikki pienet siivekkäät demonit häviävät. Poliisien saapuessa paikalle he pidättävät Varkaiden kuninkaan.[1]

Vuosia myöhemmin Varkaiden kuningas yritti jälleen aiheuttaa kaaosta dystopisessa tulevaisuudessa ihmissusilaumallaan, mutta vahingossa samaan aikakauteen joutunut Raphael esti miehen aikeet.[2]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varkaiden kuningas ja varastamansa patsas.

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2003 sarjassa Varkaiden kuninkaaksi nimitetty mies tekee ensiesiintymisensä jaksossa "Pyhät varkaat", 29. lokakuuta 2005. Hahmon tarina oli hyvin samankaltainen sarjakuvan nähden, mutta mies oli australialainen ja piti tummaa hattua päässä, eikä pitänyt epäilyttävän näköistä kaapua päällä. Varkaiden kuningas kävi samaan tapaan katsomassa patsasta ja lähetti myöhemmin yöllä kolme varasta hakemaan patsasta. Sarjassa varkaat eivät kuolleet ja saivat toimitettua patsaan Varkaiden kuninkaalle joka rituaalin päätteeksi sai siivekkäät demonit varastelemaan hänelle arvokkaita esineitä. Varkaiden kuningas toi loitsullaan patsaan henkiin, joka taisteli Turtleja vastaan. Sarjakuvan tavoin sen tuhoutuessa kaikki siivekkäät demonit katosivat ja lopuksi paikalle ehtineet poliisit pidättivät Varkaiden kuninkaan.

Hahmoa näytelleitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat
2005 Sean Schemmel Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles nro 3 Viitattu 31.7.2009
  2. Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles Vol 2 nro 39 Viitattu 31.7.2009