Valkoiset omenat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valkoiset omenat
Kirjailija Jonathan Carroll
Kieli englanti
Genre fantasia, maaginen realismi
Kustantaja Tor Books
Julkaistu 2002
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 304
ISBN 0-765-30388-4
Suomennos
Suomentaja Laura Lahdensuu
Kansitaiteilija Jari Paananen
Kustantaja Loki-Kirjat
Julkaistu 2006
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 317
ISBN 951-825-042-1
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Valkoiset omenat (engl. White Apples) on Jonathan Carrollin vuonna 2002 ilmestynyt romaani. Romaani on Carrollin toinen suomennettu teos.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirja kuvaa päähenkilön, Vincent Ettrichin elämää. Vincent Ettrich työskentelee mainonta-alalla, on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Hän kuitenkin luopuu tästä kaikesta uuden rakkauden vuoksi. Pian Vincent Ettrichille tapahtuu jotakin kummallista, hän huomaa kuolleensa mutta olevansa taas elävä. Vincentille selviää pian, että hänen uusi rakkautensa, venetsialainen Isabelle Neukor on saanut hänet palaamaan henkiin. Isabelle on raskaana ja hän haluaa Vincentin pelastavan heidän syntymättömän lapsensa, Anjon.

Anjo pystyy viestimään muiden ihmisten kanssa ja kertoo olevansa universumin pelastaja. Vincentin pitäisi kertoa Anjolle joitakin elintärkeitä tietoja tuonpuoleisesta, ongelmana on kuitenkin se, että Vincent ei muista juuri mitään edellisestä elämästään, tai tuonpuoleisesta.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romaani on saanut tunnustusta monilta tahoilta. Kirjaa ovat kehuneet muun muassa The Guardian ja San Francisco Chronicle. The Nation kuvasi kirjaa seuraavasti: ”Carroll on maaginen realisti, joka kaivaa tiedostamattomamme uumenista syvällisiä emotionaalisia totuuksia.” Suomessa, Toni Jerrman on kuvannut kirjailijaa seuraavasti: ”Jonathan Carrollia on kutsuttu maagis-realistisen unimaan taikuriksi, puhuvien koirien parhaaksi ystäväksi ja aikuisten satukirjailijaksi. Mikään yksittäinen titteli ei kuitenkaan riitä kuvaamaan Carrollin kirjojen mielikuvituksellisia maisemia tai rakastettavia henkilöhahmoja.”

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.