Unturned

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Unturned
Kehittäjä Nelson Sexton
Julkaisija Smartly Dressed Games
Jakelija Steam, Microsoft Store ja PlayStation Store
Suunnittelija Nelson Sexton
Pelimoottori Unity 3D
Julkaistu Windows, OS X
  • NA 7. heinäkuuta 2014
Linux
  • NA 27. kesäkuuta 2015
Virallinen julkaisu
  • 7. heinäkuuta 2017
Lajityyppi selviytymiskauhupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Linux, Mac OS X, Windows
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Unturned on Nelson Sextonin kehittämä selviytymiskauhupeli. Peli on julkaistu ennakkojulkaisuna vuonna 2014 ja lopullisena versiona vuonna 2017.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on zombieaiheinen selviytymiskauhupeli. Tavoitteena pelissä on kerätä tavaroita ja selviytyä zombeja vastaan. Peli on saatavilla ilmaiseksi Steamista.

Unturned käyttää samanlaista palikkamaista grafiikkatyyliä kuin Minecraft tai Terraria. Pelillisesti sen inspiraatiot ovat DayZ-tyylisissä peleissä. Tavoitteena on selvitä zombien valloittamalla Prince Edwardin saarella.[1]

Pelissä on myös tavaroiden ja rakennusten rakentelusysteemi. Päivityksissä peliin on lisätty uusia aseita, eläimiä, ruokia, rakennuksia, uusia zombeja ja VR-tuki.[1] Pelissä on käytössä kulkuneuvoja joita ovat esimerkiksi autot, lentokoneet/helikopterit, veneet.

Pelissä on myös areena-pelitila (Battle royale), jossa pelaajat ovat pienenevällä alueella ja yrittävät selvitä kuolematta, arenamodessa ei ole zombeja. Pelissä on myös horde mode jossa pelaajan pitää selvitä zombilaumoja vastaan. Siinä voi myös ostaa aseita ja muita hyödyllisiä tavaroita tarvittaessa.

Peliin on myös lisätty karttaeditori jossa voi itse tehdä karttoja, jotka voi julkaista workshopissa.

Sexton oli 16-vuotias julkaistessaan pelin Steamissä vuonna 2014. Parissa vuodessa pelin oli ladannut 24 miljoonaa käyttäjää, ja se oli Steamin kolmanneksi ladatuin peli. Ainut rahastuskeino on viiden dollarin kertamaksu, jolla pääsee erikoisservereille, saa ainutlaatuisia vaatteita ja kullattuja aseita.[1] Vielä vuonna 2021 peli on Steamin sadan pelatuimman pelin joukossa yli 60000 yhtäaikaisella pelaajalla.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Unturned