Under Pressure

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Under Pressure”
Queen & David Bowie
Singlen ”Under Pressure” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Hot Space
 Julkaistu 26. lokakuuta 1981
 Tuottaja(t) Queen ja David Bowie
 Tyylilaji rock
 Kesto 04.02
 Levy-yhtiö EMI, Elektra
Queenin muut singlet
Flash
1980
”Under Pressure”
1981
Body Language
1982
David Bowien muut singlet
Up the Hill Backwards
1981
”Under Pressure”
1981
Wild Is the Wind
1981

Under Pressure on Queenin ja David Bowien vuonna 1981 julkaisema rock-kappale. Se oli ensimmäinen Queenin julkaisema yhteistyö toisen artistin kanssa. Kappale nousi listaykköseksi Britannian ja Alankomaiden virallisilla singlelistoilla.

Queenin ja David Bowien yhteistyö alkoi, kun Bowien oli tarkoitus laulaa taustalaulut kappaleella ”Cool Cat”. Under Pressure kirjoitettiin Queenin studioilla Sveitsin Montreux'ssa. Kappale ilmoitettiin kaikkien Queenin jäsenten ja Bowien yhteistyössä kirjoittamaksi, mutta basisti John Deacon kertoi vuonna 1984 Freddie Mercuryn olleen pääasiallinen lauluntekijä. ”Under Pressuren” bassokuvion tekijästä ei ole täyttä selvyyttä. Deacon kertoi lehdistölle, että sen sävelsi Bowie, mutta kitaristi Brian May ja rumpali Roger Taylor ovat ilmoittaneet sen tekijäksi Deaconin. Bowie on kertonut, että bassokuvio oli jo valmis ennen hänen tuloaan mukaan.

Under Pressure julkaistiin singlenä 26. lokakuuta 1981 ja albumin Hot Space yhdentenätoista kappaleena 25. toukokuuta 1982. Singlen toisena puolena oli kappale ”Soul Brother”. EMI julkaisi vuonna 1988 singlestä uuden version, johon sisältyi myös kappale ”Body Language”. Lisäksi kappale on myöhemmin julkaistu sekä Queenin että David Bowien kokoelmalevyillä.

David Bowie ei esittänyt ”Under Pressurea” konserteissa ennen vuotta 1992, jolloin hän lauloi sen Freddie Mercuryn muistokonsertissa duettona Annie Lennoxin kanssa.[1]

Kappaleen bassokuviota on käytetty (samplatty) Vanilla Icen hittikappaleessa "Ice Ice Baby".[2]

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]