Umaga

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Umaga

Edward Umar Fatu (28. maaliskuuta 1973 Samoa4. joulukuuta 2009) oli samoalainen showpainija, joka tunnettiin paremmin paininimellään Umaga. Hän paini World Wrestling Entertainmentissa, SmackDown-brändissä, jossa teki debyyttinsä vuonna 1995. Umaga oli 191 senttiä pitkä ja painoi 157 kiloa. Hänen ensisijainen lopetusiskunsa oli Samoan Spike, mutta hän käytti myös Wild Samoan Splashia ja Wild Samoan Dropia.

Hänet muistetaan pelottavana hahmona, joka teloi Kanen kurkun, jolloin Kane joutui kahden viikon sairauslomalle. Heidän välilleen kehittyi pitkäaikainen riita, joka päättyi siihen, että Kane lähti RAW'sta. Umagalla oli voittoja esimerkiksi 12-kertaisesta maailmanmestarista Triple H:sta, 16-kertaisesta maailmanmestarista Ric Flairista ja Shawn Michaelsista.

Umagan tuli varsinaisesti WWE:ssä yleisön tietoon, kun hän lyöttäytyi yhteen Rosien kanssa ja paini itse nimellä Jamal. Yhdessä Rosien kanssa he olivat Eric Bischoffin uskollinen tiimi, 3 Minute Warning.

Umagan hävisi ensimmäisen kerran New Years Revolutionissa vuonna 2007, jossa hän otteli WWE-mestaruudesta John Cenaa vastaan. Umaga hävisi Cenalle myös The Last Man Standing -ottelun.

Umaga voitti Intercontinental-mestaruuden Jeff Hardylta Raw:ssa, mutta hävisi sen huhtikuussa Milanossa. Hän voitti mestaruuden takaisin Vengeancessa, mutta hävisi sen uudestaan syyskuussa Hardylle.

Hänellä oli viisi manageria, LionDen, Rico, Nidia ja Armando Alejandro Estrada.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Umaga joutui joulukuussa 2009 sairaalaan hengenvaarallisessa tilassa saatuaan sydänkohtauksen.[1][2] Fatu julistettiin kuolleeksi hänen kärsittyään toisen sydänkohtauksen sairaalassa.[3] Hänen viralliseksi kuolinsyykseen on todettu lääkkeiden sekakäyttö[4].

Mestaruudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • FMW WEW Tag Team-mestaruus (kerran)
  • HWA Tag Team -mestaruus (kerran) – Matt Anoain kanssa
  • MCW Etelän Tag Team -vattu (3 kertaa) – Matt Anoain kanssa
  • Havaijin Tag Team -mestaruus (kerran) – Taiyo Kean kanssa
  • AJPW Maailman Tag Team -mestaruus (kerran) – Taiyo Kean kanssa
  • WWE Intercontinental -mestaruus (kahdesti)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Former WWE star Umaga hospitalized in life-threatening condition Figure Four Online. 4.12.2009. Viitattu 5.12.2009. (englanniksi)
  2. Stevens, Ric: Former WWE Wrestler Eddie "Umaga" Fatu Dead at 36 PW News Now. 4.12.2009. Viitattu 5.12.2009. (englanniksi)
  3. Mitchell, Houston: Former WWE star Umaga dead at 36 Los Angeles Times. 4.12.2009. Viitattu 6.12.2009. (englanniksi)
  4. http://www.prowrestling.net/artman/publish/WWE/article10010561.shtml
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.