Uhkapelimerkki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Uhkapelimerkki
Kirjailija Reijo Mäki
Kieli suomi
Genre jännitys
Kustantaja Otava
Julkaistu 2007
Sivumäärä 400
Sarja: Vares
Edeltävä Hard Luck Cafe
Seuraava Lännen mies
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Uhkapelimerkki on kirjailija Reijo Mäen kirjoittama rikosromaani vuodelta 2007. Se on Vares-kirjasarjan kahdeksastoista osa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jussi Vares kohtaa pankkiautomaatilla naisen, jonka nimi on Sole Sulavesi. Pian Vares ja Sole rakastuvat. Muutaman viikon seurustelun jälkeen Sole katoaa ja hänen ruumiinsa löytyy Ruissalossa sijaitsevasta lintutornista. Solen veli Timo Petterson palkkaa Jussin tutkimaan Solen murhaa. Vares ryhtyy murhan lisäksi tutkimaan kaverinsa Janne Ruuhion antamia ilmiantokirjeitä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Sanomien Kimmo Rantasen mukaan lukijan ärsytyskynnystä ei toistuvasti kokeilla uskontoa ja maahanmuuttoa koskevilla kärjekkäillä heitoilla ja huonoa huumoriakin on vähemmän. Vareksen olutmerkki on vaihtunut porilaisesta Karhusta Laitilan Kukkoon ja tuotteen nimi mainitaan niin moneen kertaan, että elokuvassa se vaikuttaisi sponsoroinnilta.[1] Helsingin Sanomien Pertti Avola toteaa Mäen jo ajat sitten saavuttaneen tasalaatuisuuden, joka ei petä jos ei yllätä.[2]

Uhkapelimerkki oli ilmestymisvuonnaan kolmanneksi myydyin kotimainen kaunokirjallinen teos ja sitä myytiin 63 400 kappaletta.[3]

Elokuvaversio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjaan perustuva elokuva Vares – Uhkapelimerkki sai ensi-iltansa vuonna 2012. Lauri Törhösen ohjaamassa elokuvassa Jussi Vareksen roolin esittää Antti Reini.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rantanen, Kimmo: Paluu tulevaisuudesta ts.fi. Viitattu 26.11.2018.
  2. Avola, Pertti: Jussi Vares tutuilla mausteilla Helsingin Sanomat. 13.7.2007. Viitattu 26.11.2018.
  3. Myydyimmät kotimaiset kaunokirjat vuonna 2007 kustantajat.fi. Arkistoitu 26.11.2018.