Tuuliranta

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tuuliranta
Tuuliranta-nettisarjan tunnus
Tuuliranta-nettisarjan tunnus
Tyyli draama, kauhu
Kestoaika 3–6 min
Pääosissa Sara Säkkinen
Venla Savikuja
Mikko Parikka
Markku Pulli
Alkuperämaa Suomen lippu Suomi
Verkko MTV Katsomo
MTV3
Esitetty 22. joulukuuta 2011 –
23. tammikuuta 2012
Tuotantokausia 1
Jaksoja 10
Ikäraja FI-12.svg FI-AHDISTUS.svg
Tuotanto
Tuottajat Marko Äijö
Vastaava tuottaja Eerika Vermilä
Sarita Harma (MTV3)
Ohjaajat Marko Äijö
Käsikirjoittajat Tiina Tanskanen
Leikkaajat Tommi Sipilä
Tuotantoyhtiö FremantleMedia Finland

Tuuliranta on spin-off-sarja suomalaisesta saippuasarjasta Salatut elämät. Syksyllä 2011 kuvattu sarja julkaistiin ainoastaan internetissä MTV3:n Katsomo-palvelussa. Sarjaa esitettiin internetissä Salattujen elämien joulutauon aikana maanantaisin ja torstaisin vuodenvaihteessa 2011–2012.[1]

Jaksot esitettiin Katsomossa uusintana 12. kesäkuuta – 12. heinäkuuta 2012 sekä 13. joulukuuta – 26. joulukuuta 2013.[2][3] MTV3 esitti Tuulirannan televisiossa 2. syyskuuta 2012.[4]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peppi Puolakka, Heidi Aaltonen, Jiri Viitamäki ja Joonatan Sievinen lähtevät viettämään viikonloppua netistä löytämälleen mökille, jossa kuuleman mukaan kummittelee. Ensimmäisessä jaksossa Joonatan saapuu Sievisille ruhje silmässä, mikä viittaa siihen, että mökillä on tapahtunut jotain järkyttävää. Hän tavoittelee Jiriä ja siitä alkaa kertaus mökin tapahtumista. Peppi ja Heidi etsivät netin kautta tietoa Tuuliranta-nimisestä mökistä. He käyvät foorumilla, minkä jälkeen he saavat viestin tuntemattomalta käyttäjältä: ”Lähtekää heti pois Tuulirannasta kun vielä voitte!” Yöllä Heidi näkee painajaisia ja kuulee mökin ulkopuolelta kolahduksia. Hän herättää Pepin ja Joonatanin ja pyytää Joonatania menemään katsomaan mistä äänet tulevat. Joonatan löytää kuistilta sinne unohtaneensa kameran ja löytää sen muistista videon, jonka tuntematon henkilö oli kuvannut muiden nukkuessa. Jiri tulee kuistille Joonatanin katsoessaan kamerastaan videota, mutta pojat eivät ehdi katsoa sitä kauaa, kun Peppi ja Heidi yllättävät heidät. Jiri piilottaa kameran selkänsä taakse, mutta tytöt huomaavat hänen piilottelevan jotain. Toisessa kohtauksessa, kun koko mökkireissu on jo ohi, Joonatan kertoo Paulalle ja Lasselle mökintapahtumista. Silloin Heidi soittaa. Puhelu ei kestä kauan, mutta Joonatan tietää nyt Heidin olevan kunnossa. Hän ei tiedä kuitenkaan Jirin ja Pepin olinpaikkaa.

Mökillä videon nähneet Heidi ja Peppi ovat raivoissaan ja pakkaavat laukkujaan keskellä yötä. Yhtäkkiä Jirin puhelin soi. Soittajana lukee Peppi, vaikka Peppi seisoo Jirin vieressä. Jonkun muun täytyy siis soittaa tämän puhelimesta. Peppi muistaa unohtaneensa kännykkänsä kuistille. Jiri ei ensin vastaa puheluun, mutta soittaa puhelimeen takaisin. Pepin soittoääni kuuluu mökin kuistilta ja porukka tajuaa hiipparin olevan aivan mökin oven takana. Tytöt ehdottavat että he olisivat vain hiljaa ja odottaisivat aamuun, mutta Joonatan ja Jiri haluavat selvittää kuka puhelun takana oli. Lopulta Jiri lähtee yksin ulos tarkistamaan tilannetta, Joonatanin jäädessä sisälle tyttöjen kanssa. Jiri etsii hiippailijaa metsästä, muttei löydä sieltä ketään. Jirin palatessa mökille tuntematon hahmo hyökkää hänen kimppuunsa.

Hahmo paljastuu Janne Haukkalaksi, jonka Jiri ja Joonatan olivat saaneet houkuteltua mökille pelottelemaan tyttöjä. Pojat joutuvat paljastamaan jekkunsa heille ja Heidi ja Peppi päättävät lähteä takaisin kaupunkiin. Tytöt kuitenkin eksyvät pimeään metsään etsiessään päätietä. Heidän taakse ilmestyy tumma hahmo, mutta hahmo ei ole Janne. Mökillä Jiri ja Joonatan kuulevat laukauksen äänen suunnasta, jonne Heidi ja Peppi lähtivät. He lähtevät etsimään näitä. Jirin äkillisesti kadottua Joonatan palaa mökille ja löytää sieltä peloissaan itkevän Heidin. Hän kertoo, että tumma hahmo ampui heitä kohti eikä tiedä missä Peppi on.

Joonatan kyselee Heidiltä Pepistä. He päättävät lähteä yhdessä hakemaan apua. Kun Joonatan ja Heidi ovat metsässä, nämä näkevät Pepin verisen sadetakin. Heidin takaa ilmestyy tumma hahmo ja hän yrittää kaapata tytön. Joonatan lyö hahmoa lapiolla päähän ja käskee Heidin juosta pois. Joonatan itse lähtee juoksemaan toiseen suuntaan, mutta tumma hahmo kamppaa hänet ja lyö päähän. Näin selittyy Joonatanin paha ruhje silmässä. Aamulla Joonatan herää metsän keskeltä ja lähtee etsimään Peppiä, Heidiä ja Jiriä. Hän tajuaa, että on ihan yksin metsässä ja vain hän itse voi auttaa muita. Hän lähtee Pihlajakadulle ja näin päästään tarinan alkuun. Heidi soittaa taas Joonatanille ja kuulee, että muut ovat sairaalassa ja lähtee sinne Paulan ja Lassen kanssa. Sairaalassa selviää, että Jirin nilkka on nyrjähtänyt ja Peppi on jatkotutkimuksissa. Takaumassa selviää, että tumma hahmo, joka hyökkäsi Heidin kimppuun metsässä, onkin Peppi. Joonatan löi tietämättään Peppiä lapiolla päähän. Selviää myös, että hahmo, johon Peppi ja Heidi törmäsivät metsässä lähtiessään päätielle, on Tuulirannan omistaja joka vuokrasi mökin nelikolle. Tytöt halusivat kostaa pojille näiden kepposen järjestää Janne pelottelemaan. He pyysivät mieheltä apua, että tämä voisi lavastaa ampumisen. Näin selittyi siis laukaus ja se miksi Peppi hyökkäsi Heidin kimppuun. Joonatan kysyy kumpi löi tätä; Peppi vai Heidi. Tytöt kiistävät lyöntiepäilyn ja Jirikään ei ole lyönyt ketään. Samaan aikaan Tuulirannassa tumma hahmo kävelee kuistilla ja katselee ikkunasta sisään. Onko paikka sittenkin kirottu?

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päärooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Sara Säkkinen  … Peppi Puolakka  
 Venla Savikuja  … Heidi Aaltonen  
 Mikko Parikka  … Jiri Viitamäki  
 Markku Pulli  … Joonatan Sievinen  

Sivurooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Timo Jurkka  … Lasse Sievinen  
 Johanna Nurmimaa  … Paula Lepistö  
 Väiski Syväoja  … Metsästäjä (Tuulirannan omistaja)  
 Ölli Hildén  … Esi-isä  
 Hemmo Karja  … Janne Haukkala  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Nimi Ensiesitys internetissä 1. uusinta internetissä Ensiesitys televisiossa 2. uusinta internetissä
1. Jokin on mennyt pieleen 22. joulukuuta 2011 12. kesäkuuta 2012 2. syyskuuta 2012 13. joulukuuta 2013
2. Heidi saa pelottavan viestin 26. joulukuuta 2011 14. kesäkuuta 2012 16. joulukuuta 2013
3. Pelottava video 29. joulukuuta 2011 19. kesäkuuta 2012 17. joulukuuta 2013
4. Uhkaava hiiviskelijä 2. tammikuuta 2012 21. kesäkuuta 2012 18. joulukuuta 2013
5. Hyökkäys on huono puolustus 5. tammikuuta 2012 26. kesäkuuta 2012 19. joulukuuta 2013
6. Pahan palkka 9. tammikuuta 2012 28. kesäkuuta 2012 20. joulukuuta 2013
7. Ensimmäinen uhri 12. tammikuuta 2012 3. heinäkuuta 2012 23. joulukuuta 2013
8. Musta silmä 16. tammikuuta 2012 5. heinäkuuta 2012 24. joulukuuta 2013
9. Naamion takana 19 tammikuuta 2012 10. heinäkuuta 2012 25. joulukuuta 2013
10. Tuulirannan kirous 23. tammikuuta 2012 12. heinäkuuta 2012 26. joulukuuta 2013

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]