Turun Naisvoimistelijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Turun Naisvoimistelijat (TNV) on turkulainen vuonna 1906 perustettu voimisteluseura. Seura on Suomen viidenneksi suurin voimisteluseura, käsittäen noin 1 900 jäsentä.[1] Turun Naisvoimistelijat on Suomen Voimisteluliiton Svolin jäsen.

Sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Naisvoimistelijoiden liikunta- ja toimistotila Energym sijaitsee Turussa Vähäheikkilän asuinalueella. Energymissä on kolme voimistelusalia: Energialähde, Satumaa ja Joutsenlampi. Energymin lisäksi TNV järjestää liikuntaa liikuntahalleissa ja kouluissa ympäri Turkua.

Kilpailutoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Naisvoimistelijoilla on kilpailutoimintaa joukkuevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa ja tanssissa. Valmennusryhmät ovat edustaneet seuraa paikallisissa, alueellisissa ja valtakunnallisissa kisoissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Kilta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden kilta on perustettu 3.11.1951 ja se on järjestyksessä Suomessa kilta numero 5. Killan tarkoituksena on jäsenten välisen ystävyyden säilyttäminen ja jäsenten kokonaisvaltaisen vireyden ylläpitäminen. Killan toimintamuotoja ovat mm. erilaiset liikuntaharjoitukset, retket, vapaamuotoiset tapaamiset ja kokoukset.

Killan jäseneksi voidaan kutsua vähintään viisi vuotta Svolilaisessa seurassa toiminut henkilö. Uskollisuuden Killan perustajajäseniä oli 62 ja tällä hetkellä kiltaan kuuluu 96 jäsentä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Turun Naisvoimistelijat Ry: TNV kotisivut 24.8.2010. Turun Naisvoimistelijat Ry. Viitattu 25.8.2010.
  2. Turun Naisvoimistelijat Ry: TNV Uskollisuuden kilta 19.4.2010. Turun Naisvoimistelijat Ry. Viitattu 25.8.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]