Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles Forever

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Turtles Forever)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles Forever
Ohjaaja Roy Burdine
Lloyd Goldfine
Käsikirjoittaja Rob David
Matthew Drdek
Lloyd Goldfine
Tuottaja Lloyd Goldfine
Gary Richardson
Federick U. Fierst
Alfred R. Kahn
Norman J. Grossfield
Säveltäjä Ralph Schuckett
Pääosat Michael Sinterniklaas
John Campbell
Sam Riegel
Wayne Grayson
Darren Dunstan
Veronica Taylor
Marc Thompson
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö 4Kids Entertainment
Mirage Studios
Levittäjä Paramount Media Networks
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 21. marraskuuta 2009
Kesto 79 min (leikkaamaton)
73 (DVD)
70 (televisio)
Alkuperäiskieli Englanti
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles Forever on yhdysvaltalainen animaatioelokuva, joka esitettiin 21. marraskuuta 2009 The CW4Kids-kanavalla.[1] Se esitettiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa heinäkuussa 2009 San Diegossa pidetyssä Comic Conissa. Myöhemmin julkistettiin elokuvan ilmestyvän teattereissa ympäri Yhdysvaltoja 29. lokakuuta 2009, mutta 4Kids Entertainment ja Mirage Studios eivät päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksesta Fathom Entertainmentin kanssa. Tämän myötä elokuvan teatteriesitys peruttiin.[2] Elokuva esitettiin uudestaan kolmeen osaan leikattuna samalla CW4Kids kanavalla 28. marraskuuta.[3] 6. kesäkuuta 2010 Turtlesien uusi omistaja Nickelodeon ilmoitti julkaisevansa elokuvan DVD:lle 24. elokuuta 2010.[4] Elokuva toimii myös 2003 Turtles sarjan finaalina.

Elokuvassa Utrom Silppuri Ch’rell aloittaa suunnitelmansa tuhota todellisuuden, joka tunnetaan nimellä ”Turtle Prime”. Se on alkuperäkohta, jossa kaikki eri versiot Turtleseista ovat peräisin. Ch’rellin tarkoituksenaan on tuhota jokainen versio pahimmista vihollisistaan Turtleseista. Ch’rell saa apuunsa muun muassa toisen Silppurin ja hänen kätyrinsä Bebopin ja Rocksteadyn, sekä Krangin ja hänen Technodrome. Sitä vastoin uudet Turtlesit tapaavat aikaisemmat versionsa historian varrelta ja liittoutuvat keskenään taistellakseen arkkivihollisiaan vastaan.[5]

Elokuvaa ei ole esitetty Suomessa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hunni kohtaa yllättäen Turtlesit kesken ryöstökeikkaansa laboratoriossa. Tapahtuma päätyy uutisiin ja Tikku olettaa heidän olleen huolimattomia, mutta kukaan Turtleseista ei myönnä olleensa ulkona koko päivän. Donatello tarkentaa kuvaa ja huomaa heidän kyllä muistuttavan itseään, mutta ovat hyvin erilaisia. Hunni kohtaa Purppuralohikäärmeiden kanssa salaperäiset Turtlesit ja ihmettelee keitä he oikein ovat. Samaan aikaan uudet Turtlesit saapuvat paikalle auttamaan vanhoja Turtleseja. Michelangelo ihmettelee heidän vöitään, joissa jokaisella on omat kirjaimet. Räjähtävän taistelun päätteeksi vanhemmat Turtlesit kiittävät ja ovat lähdössä pois, mutta Raphael vaatii vastauksia siitä keitä he oikein ovat. Vanhemmat Turtlesit suostuvat kertomaan heti lounaan jälkeen ja suuntaavat kohti pitsapaikkaa. Turtlesit ovat ihmeissään siitä miten he liikkuvat muiden ihmisten keskellä päivää. Vanhojen Turtlesit joutuvat kuitenkin pakenemaan pitseriasta poliisien saapuessa paikalle ja he törmäävät pakoreitillään Mestari Tikkuun, ihmetellen tämän ulkonäköä. Tikku on puolestaan ihmeissään että Turtleseilta näyttävät hahmot tuntevat hänet. Leonardo kertoo Raphaelin huomautuksesta ettei mikään ole ollut normaalia suuren räjähdyksen jälkeen. Tikku kehottaa heitä kertomaan tarinansa siitä mitä tapahtui, jolloin Leonardo aloittaa kertomalla kuinka he taistelivat Silppuria vastaan Technodromessa estääkseen häntä saamasta erästä mutaatioliejua. Päättääkseen taistelun Donatello sai idean lähettää aine siirtymälaitteen kautta sinne mistä se tuli, mutta ninjarobottien yllätyshyökkäyksen vuoksi laite räjähti ja siirsi heidät toiseen ulottuvuuteen. Tikun mielestä heidän tehtävä on selvä, etsiä Technodrome ja lähettää toisesta maailmasta tulleet Turtlesit omaan aikaansa.

Sillä välin toisesta maailmasta tullut Silppuri yrittää saada Technodrome käyntiin, mutta epäonnistuu ja saa samalla tietää olevansa toisessa ulottuvuudessa. Turtlesit löytävät nopeasti Technodromen, mutta joutuvat saman tien hyökkäyksen kohteeksi Silppurin paikannettua heidät. Kaikki kahdeksan Turtlesia taistelevat nyt Rocksteadya ja Bebopia, sekä useita ninjarobotteja vastaan. Taistelun päätyttyä Silppuri saa jälleen tuskailla tilannettaan entisestään, kun Krang saapuu paikalle, joka pilkkaa Silppurin kyvyttömyyttä. Silppuri kuitenkin huomaa, että jos tässä ulottuvuudessa on kahdeksan Turtlesia ehkä on myös toinen Silppuri ja päättää samalla paeta paikalta. Löydettyään Silppurin kylmiöstä hän pettyy sen olevan vain joku pieni vaaleanpunainen olento, eikä vihamielinen roisto. Silppuri alkaa kuitenkin riitelemään jälleen Krangin kanssa, kun he eivät onnistu herättämään kylmiössä olevaa Silppuria, joka kuitenkin herää eloon ja ihmettelee kuka uskaltaa kutsua itseään Silppuriksi. Vanhempi Silppuri saa suostuteltua uudemman Silppurin tekemään yhteistyötä hänen kanssaan ja esittelee hänelle Technodromea. Uudempi Silppuri on kuitenkin kiinnostunut vain siirtymälaitteesta, jota Krang yrittää saada korjattua. Saatuaan valmiiksi he esittelevät laitteen, joka kuitenkin menee oikosulkuun ja räjähtää. Yhtäkkiä paikalle saapuu Karai, joka kertoo olevansa uuden Silppurin tytär ja sanoo Technodromen olevan nyt Jalkaklaanin omistuksessa, jonka teknologian avulla hän saisi elvytettyä isänsä. Samaan aikaan kaikki Turtlesit etsivät pakettiautollaan Technodromea, mutta saavat yllätyshyökkäyksen Hunnilta, joka haluaa vanhempien Turtlesien omistaman mutaatioaineen. Raju taistelu päättyy kuitenkin Turtlesien voittoon, mutta Tikku loukkaantuu taistelun aikana jolloin he palaavat kotiin viemäristön kautta.

Sillä välin taistelussa mutatoitunut Hunni suostuu tekemään yhteistyötä Silppurin kanssa vaikka hän pettyi vuosia sitten saadessaan selville sen olleen muukalaisolento. Uudempi Silppuri asettaa Karain vastuuseen Tecknodromen korjauksen valvomisesta, jossa vanhempi Silppuri ja Krang ovat työläisinä. Karain mielestä laitteen teknologia on outoa ja robottijalkaninjat ovat heikkoja ja kömpelöitä, lähes piirrosmaisia. Mutta korjausten tullessa valmiiksi Karai vakuuttaa sen olevan juuri sopiva laite jolla Silppuri voi toteuttaa suunnitelmansa. Silppuri opettelee sillä välin moniuniversumista ja käskee myöhemmin Hunnia suorittamaan pienen tehtävän. Samalla Turtlesit yrittävät vanhojen Turtlesien avulla luoda siirtymälaitteen kepistä ja muista kummallisista osista päästäkseen omaan maailmaansa hakemaan tarvittavat laitteet päihittääkseen Technodromen. Hunni kuitenkin löytää Turtlesien piilopaikan ja hyökkää heidän kimppuunsa ja kertoo Silppurilta terveisiä. Taistelun päätteeksi he löytävätkin itsensä vanhojen Turtlesien maailmasta. Uudet Turtlesit miettivät mitä Hunni tarkoitti oikean Silppurin paluulla ja tajuavat Utromin Ch'rellin palanneen takaisin. Vanhemmat Turtlesit ihmettelevät kuka tämä ruotsalaiselta kuulostava hahmo on, jolloin Michelangelo hermostuu että eivätkö he ota mitään tosissaan. Vanhempi Leonardo sanoo niiden olevan oikeassa ja matkaavat kohti omaan kotiinsa, jossa heidän Tikkunsa toivottaa tervetulleiksi kaikki Turtlesit.

Sillä välin Hunni palaa Silppurin luokse Mestari Tikku mukanaan, jota Silppuri ihmettelee. Hunni kertoo että joutu Turtleseista eroon heidän luolansa romahdettua kasaan, mutta vakuuttaa että he tulevat paikalle niin kauan kuin heillä on Tikku hallussaan. Samalla Turtlesit keräävät hullunkuriset tavaransa ja ovat valmiita matkaamaan takaisin uudempien Turtlesien universumiin. Yhtäkkiä Silppuri ilmestyykin vanhempien Turtlesien universumiin Technodromen avulla. Suuren taistelun päätteeksi Silppuri kertoo siepatuille Turtleseille huomaamastaan moniulotteisesta universumista, jossa on useita Turtleseja. Samalla Silppuri selittää että ainoa keino päästä kaikista eroon on tuhota koko universumi. Pitkän etsinnän jälkeen Silppuri löytää koordinaatiot ”Turtle Prime” universumiin, jonne hän matkaa jättäen loput Turtlesit tuhon partaalle. Kaikki kahdeksan Turtlesia kuitenkin selviää löytäen itsensä uusien Turtlesien universumista, jossa he tapaavat Aprilin ja Caseyn. Kaikki kahdeksan Turtlesia alkavat riidellä kummankien Silppurin aiheuttaneen sotkun. Ryhmä kuitenkin sopii riitansa ja miettivät miten he pääsevät "Turtle Prime" universumiin, jolloin vanhempi Leonardo huomaa kertoa että Technodrome jättää tietynlaiset jäljet. Samalla he huomaavat kuinka heidän universuminsa alkaa kadota. He matkaavat Purppuralohikäärmeiden rikospaikalle hakemaan tarvittavat laitteen päästäkseen universumiin. He joutuvat kuitenkin kohtaamaan Hunnin, joka hävityn taistelun päätteeksi suostuu antamaan laitteen Turtleseille ennen kuin heidän universuminsa katoaa lopullisesti.

Hetkellisen vaikeuksien jälkeen he päätyvät ”Turtle Primeen”, jossa he kohtaavat sarjakuvamaailman Turtlesit, jotka ihmettelevät ketkä kaikki heitä imitoivat Turtlesit ovat. Lyhyen tappelun päätteeksi he suostuvat keskustelemaan keskenään, kun Leonardo varoittaa heidän Silppurinsa tulleen tähän universumiin tuhotakseen sen, jotta koko universumi katoaisi. Kaikki 12 Turtlesia löytävät Silppurin Technodromen ja suuntaavat kohti taistelua. Samalla he saavat selville Karain kerrottua pelastaneensa Turtlesit tuholta, huomattuaan Silppurin universumin tuhoamissuunnitelman olevan tuhoksi kaikille. Silppuri osoittautuu heille kaikille olevan liian paha vastus tämän uuden kehon myötä. Hän saa myös lopulta taistelun päätteeksi napattua sarjakuvaversiot ja tuhoaa heidät, mutta huomaa että kaikki ympärillään mukaan lukien Silppuri itse on tuhoutua. Karai huomauttaa ettei tuhoisi niitä koska silloin heidän olemassaolo ei olisi mahdollista. Silppuri kuitenkin päättää tuhota sarjakuvaversiot vaikka se tarkoittaisi itsensä tuhoamista. Vanhemmat Turtlesit kuitenkin onnistuvat räjähtävillä heittotähdillään häiritsemään Silppuria, joka ihmeen kaupalla tuhoutuu Technodromen laserin myötä Rocksteadyn ja Bebopin ansiosta ja ”Turtle Prime” selviää vakavien seurauksien jälkeen. Lopuksi kaikki palaavat omiin universumeihinsa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo 1984 Mirage sarjakuvat 1987 TV-sarja 2003 TV-sarja
Leonardo Adam Caroleson Dan Green Michael Sinterniklaas
Donatello Clay Adams Tony Salerno Sam Riegel
Raphael Sean Schemmel Sebastian Arcelus Greg Abbey
Michelangelo Bradford Cameron Johnny Castro Wayne Grayson
Mestari Tikku David Wills Darren Dunstan
April O'Neil Rebecca Soler Veronica Taylor
Casey Jones Marc Thompson
Silppuri David Wills Load Williams Scottie Ray
Karai Karen Neill
Hunni Greg Carey
Krang Bradford Cameron
Bebop
Rocksteady Johnny Castro

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Catch the World Premier of the "Turtles Forever" Movie on 11.21.09--- only on The CW4Kids TV!! (Arkistoitu – Internet Archive) 4kids.tv 4.11.2009 Viitattu 5.11.2009 (englanniksi)
  2. SPECIAL ANNOUNCEMENT (Arkistoitu – Internet Archive) 30.9.2009 Viitattu 3.10.2009 (englanniksi)
  3. The CW4Kids mainos 21.11.2009 Viitattu 23.11.2009 (englanniksi)
  4. Nickelodeon announces a DVD release of the recent post-2003-series telefilm "Teenage Mutant Ninja Turtles Forever" (Arkistoitu – Internet Archive) 6.8.2010 Viitattu 10.6.2010 (englanniksi)
  5. Teenage Mutant Ninja Turtles (2003) Episode Summary Turtles Forever (07x30) (Arkistoitu – Internet Archive) TVRage Viitattu 9.8.2009 (englanniksi)