Tupla-karate juustolla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tupla-karate juustolla
Wheels on Meals
Ohjaaja Sammo Hung
Käsikirjoittaja Edward Tang
Gwing-Gai Lee
Tuottaja Leonard Ho
Raymond Chow
Säveltäjä Chris Babida
Siu-Lam Tang
Kuvaaja Arthur Wong
Yiu-Tsou Cheung
Francisco Riba
Leikkaaja Peter Cheung
Valmistustiedot
Valmistusmaa Hongkong
Tuotantoyhtiö Orange Sky Golden Harvest
Levittäjä Orange Sky Golden Harvest
Netflix
Amazon Video
Kesto 104 minuuttia
100 minuuttia
Alkuperäiskieli Yue-kieli
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Tupla-karate juustolla, myös nimellä Lohikäärmeet vauhdissa (engl. Wheels on Meals, Japanissa nimellä Spartan X) on vuonna 1984 ensi-iltansa saanut elokuva, jonka ohjasi Sammo Hung. Elokuvan pääosassa ovat Jackie Chan, Sammo Hung ja Yuen Biao. Elokuva sai vuonna 1985 jatko-osan First Mission.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Thomas (Jackie Chan) ja David (Yuen Biao) ovat serkukset, jotka kuljettavat pakettiautolla pikaruokaa Barcelonassa. Ruoan toimittaa Thomas, joka ryntää ympäri aukiota rullalaudalla. Pyöräjengin häätämisen jälkeen he jatkavat liiketoimintaa normaalisti.

He menevät vierailulle mielisairaalaan, sillä Davidin isä on siellä ja törmäävät Sylviaan joka on Davidin isän tyttöystävä. Thomas kannustaa Davidia pyytämään tätä treffeille.

Myöhemmin pakettiautolla jolla ruokaa tarjoillaan Thomas törmää Sylviaan joka esittää olevansa prostituoitu. Oikeasti Sylvia on kuitenkin taskuvaras ja ryöstää miehen makuuhuoneessa ja juoksee pakettiautolle.

Sekä Thomas että David ovat ihastuneet häneen. Mutta annettuaan tämän pysyä näiden asunnossa sinä yönä he heräävät ja huomaavat että heidän rahansa ovat kadonneet. Seuraavana päivänä he törmäävät Mobyyn (Sammo Hung), kömpelöön yksityisetsivään, joka seuraa myös Sylviaa. Myöhemmin he tajuavat, että rikollisjengi yrittää ryöstää Sylvian. David, Thomas ja Moby voittavat rikolliset itämaisella taistelulla. Lopussa Sylvia etsii kesätyötä ja Moby pyytää heitä liittymään yksityisetsiviin. Thomas ja David kieltäytyvät.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.