Tuomo Lassila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuomo Lassila
Henkilötiedot
Syntynyt1965
Ammatti muusikko
Muusikko
Tyylilajit metalli
Soittimet rummut, huilu, lyömäsoittimet
Yhtyeet Stratovarius, Conquest, Kiki ja Luonnonlapset

Tuomo Ollinpoika Lassila[1] (s. 1965 Helsinki, Suomi) on suomalainen muusikko. Hän valmistui Sibelius-Akatemian lyömäsoitinlinjalta vuonna 1997 ja soittaa nykyisin lyömäsoittimia Lohjan kaupunginorkesterissa. Nuoruudessaan Lassila on opiskellut myös huilunsoittoa Helsingin Konservatoriossa.

Vuosina 1984–1995 Lassila soitti rumpuja Stratovarius-yhtyeessä, jonka yksi perustajajäsenistä hän oli. Alun perin hän toimi myös Stratovariuksen laulajana, kunnes Timo Tolkki liittyi yhtyeeseen. Hän levytti yhtyeen kanssa neljä albumia. Timo Tolkki erotti Lassilan ja kosketinsoittaja Antti Ikosen Stratovariuksesta vuonna 1995. Hänen mukaansa Lassila ja Ikonen eivät jaksaneet panostaa yhtyeeseen tarpeeksi ja käydä treeneissä niin usein kuin olisi ollut tarpeellista.[2] Stratovariuksesta lähdettyään Lassila on levyttänyt myös Conquest- ja Tekniikan Ihmeet -yhtyeiden kanssa. Hän soitti myös Timo Tolkin sooloalbumilla Classical Variations and Themes ollessaan vielä Stratovariuksen jäsen. Vuodesta 2002 Lassila on soittanut Kiki ja Luonnonlapset -yhtyeessä.

Lassila oli mukana rumpalina myös Tolkin sooloprojektissa Avalon – albumilla Angels Of The Apocalypse vuonna 2014.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuomo Lassilan sanoitustuotanto Suomen äänitearkistossa (1901–1999)
  2. Timo Tolkki: REVOLUTION RENAISSANCE - TIMO TOLKKI INTERVIEW revolution-renaissance.com. www.revolution-renaissance.com. Viitattu 16.3.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.