Tunneilmasto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tunneilmasto on termi, jota käytetään kuvaamaan esimerkiksi työyhteisön ilmapiiriä ja työntekijöiden yhteishenkeä.

Tunneilmasto-sanan taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunneilmasto vaikuttaa työntekijöiden halukkuuteen tehdä töitä ja työnteon tehokkuuteen. Voidaan sanoa että yritys tai työyhteisö, jossa on positiivinen tunneilmasto tuottaa tehokkaammin, kuin työyhteisö, jonka tunneilmastossa on negatiivisia vaikutteita. Tätä käsitettä on alettu käyttää uuden vuosituhannen alkupuolella. Se on tullut kielenkäyttöön helpottamaan kommunikointia yhteisön ilmapiiristä ja tunteista. Esimerkiksi työn tehokkuuden parantamiseen erikoistuneet konsultit käyttävät "tunneilmasto" -termiä taajaan. Myös yhteisön joiden toimissa on tunteilla suuri merkitys ovat ottaneet termin omakseen. Näitä voivat olla esimerkiksi seurakunnat tai päiväkodit ja varhaiskasvattajat.

Tunneilmasto muissa kielissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunneilmasto-sanalle ei ole suoranaista käännöstä esimerkiksi englannin kielessä, mutta alan konsultointiin erikoistuneet yritykset käyttävät muun muassa termejä Conflict management, Dispute resolution, Emotion management, Organizational behaviour.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Herranen: Tunteva työyhteisö syyskuu 2004. Aktantti. Arkistoitu 28.9.2007. Viitattu 12. maaliskuuta 2007. Willem Mastenbroek: Organizational behaviour 2000. Holland consulting group. Arkistoitu 11.6.2007. Viitattu 12. maaliskuuta 2007.

Tämä psykologiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.