Tri. N. Gin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tri. N. Gin
Pelisarja Crash Bandicoot
Ensimmäinen peli Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back
Luoja Naughty Dog
Ääninäyttelijä
(englanti)
Brendan O'Brian (1997–1999)
Corey Burton (2001, 2017–)
Quinton Flynn (2003–04)
Nolan North (2005–2008)
Ääninäyttelijä
(suomi)
Petri Hanttu (Crash of the Titans, Crash: Mind over Mutant)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Tri. N. Gin on videopelihahmo ja toissijainen vihollinen Crash Bandicoot -pelisarjassa.

Tri. N. Gin on kyborgi, joka on ammatiltaan puolustusteollisuusfyysikko. Hän toimii pelisarjassa usein eräänä päävastuksista. Hän on Tri. Neo Cortexin oikea käsi ja uskollinen apuri (korvaten Tri. Nitrus Brion), sekä auttaa häntä luomaan monia aseita ja muita epämiellyttäviä välineitä (vaikka hän työskenteli ilman Cortexia Crash Twinsanityssä). Hänen persoonallisuutensa ja ulkoasunsa pohjautuvat tyypilliseen häiriintyneen kätyrin stereotypiaan.

Mielikuva ja luominen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jason Rubinia pidetään tri. N. Ginin keksijänä. Tri. N. Ginillä on päässään toimiva ohjus, joka aktivoituessaan aiheuttaa hänelle päänsärkyä. Myös Jason Rubin kärsi kroonisesta päänsärystä. N. Ginin nimi on sanaleikki sanasta "engine", joka tarkoittaa englanniksi moottoria, viitaten hänen fyysikon työhönsä.

Ääninäyttelijä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naughty Dog -kaudella N. Ginin ääntä on kuvailtu jossakin määrin nasaaliseksi. Ääni on digitaalisesti muunneltu sisällyttämään toinen, kimeä ääni, joka kaikuu hänen tavallisessa puheessaan, antaen äänelle robottimaisen vaikutelman. Tällä kaudella hänen ääninäyttelijänään toimi Brendan O'Brien, joka ääninäytteli myös toisia sarjan henkilöitä Naughty Dog -kaudella. Crash Bandicoot: The Wrath of Cortexissa N. Giniä ääninäytteli Corey Burton (joka toimi myös N. Tropyn äänenä samaisessa pelissä), jolloin robottimaista efektiä hänen äänessään ei ollut. N. Giniä ääninäytteli Quinton Flynn Crash Nitro Kartissa ja Crash Twinsanityssä. Jälleen kerran, robottimainen efekti hänen äänessään on läsnä, mutta huomattavasti vaimeampana kuin aikaisemmin. Nolan North ääninäytteli N. Giniä peleissä Crash Tag Team Racing ja Crash of the Titans. Kazuhiro Nakata dubbasi japaniksi hänen äänensä Crash Bandicoot 2:sta Crash Twinsanityyn ja Mitsuru Ogata (joka myös dubbasi japaniksi Nitrus Brion äänen samaisessa sarjassa) dubbasi hänen äänensä japaniksi Tag Team Racingissä.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

N. Gin tottelee Tri. Neo Cortexin jokaista käskyä kyselemättä, toisin kuin esimerkiksi Tiny Tiger, Koala Kong ja Dingodile. N. Gin toimii Cortexin oikeana kätenä, korvaten Tri. Nitrus Brion ensimmäisen Crash-pelin jälkeen. Nitrus Brion tapaan N. Gin ei ole yhtä impulsiivinen kuin Cortex tai Uka Uka. Hän harkitsee toimintaansa ennen siihen ryhtymistä. Tämä johtaa usein kiistoihin Cortexin kanssa, kuten näytetään pelien Crash Bandicoot 2: Cortex Strikesa Back ja Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex alkuvideoissa, joissa jälkimmäisessä hän pohtii, onko Crash Bandicoot liian voimakas heidän päihitettäväkseen. Tri. Neo Cortex ottaa kuitenkin välillä N. Ginin ehdotukset harkintaan.

N. Ginin käytös muuttuu häiriintyneemmäksi Crash Nitro Kartissa ja Crash Twinsanityssä, joka ilmenee helposti alkavana kikattamisena. Crash Twinsanityn poistetussa kohtauksessa on viittauksia siihen, että hän olisi jonkinasteisesti ihastunut Crashin siskoon, Cocoon. Kohtauksessa Cortex naamioi itsensä Cocoksi, ja joutuu N. Ginin kidnappaamaksi. Mitään viittausta tähän ihastumiseen ei kuitenkaan näytetä Twinsanityn lopullisessa versiossa. Crash Tag Team Racingissa, Tri. N. Gin kuvataan masokistiseksi, itsetuhoiseksi ja naishulluksi, joka alkaa helposti huutaa, nyyhkyttää ja kikattaa. N. Gin myös alkaa tehdä aseita tarkoitukseen epätyypillisistä tavaroista, kuten pörröisistä tohveleista. Pelin eräässä vaiheessa hän pyytää Crashia ostamaan hänelle balettiasun, jotta hän tuntisi itsensä kauniiksi. Crash of the Titanssissa selviää epäsuorasti, että N. Ginillä on George-niminen veli.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tri. N. Gin on tanakka, punahiuksinen (mustat hiukset Crash Tag Team Racingissä ja tummansiniset Crash of the Titans -pelissä) kyborgi, jolla on jäljellä vain puolet hänen oikeista kasvoistaan. Hänellä on samanlainen asu kuin Cortexilla. Lisäksi hänellä on lukuisa määrä pultteja joka puolella takkiaan. Hänen silmäänpistävin ominaisuutensa on iso ohjus, joka törröttää hänen päänsä oikealta puolelta. Ohjusonnettomuuden jälkeen N. Gin muunsi sen ylläpitojärjestelmäksi, joka muutti melkein puolet hänen kasvoistaan metalliksi. Ohjus on yhä toimiva. Sen luultiin aktivoituvan vain kun N. Gin on vihainen tai stressaantunut, mutta kuten Tag Team Racingissa paljastettiin, hän voi aktivoida ohjuksen tahdon voimalla, useimmiten tasapainottamaan hänen ajokkiansa Tag Team Racingissa. Silmä hänen ei-mekaanisella puolella päätään on jotenkuten pieni, mutta hänen toinen silmä on suurehko, pyöreä ja siinä on pieni pupilli (mutta Nitro Kartissa, hänen mekaanisen puolensa silmä oli musta, jossa oli punainen pupilli). N. Gin on hieman lyhyempi kuin Cortex, mutta Tag Team Racingissa hän on yhtä pitkä kuin Cortex. Samaisessa pelissä, N. Ginin iho on harmahtava, toisin kuin vaaleanpunainen/keltasävyinen kuten aiemmissa peleissä. Crash of the Titans -pelissä N. Ginin iho ja hiukset ovat sinertäviä ja silmä hänen mekaanisella puolellaan on suurempi. Lukuun ottamatta edellä mainittuja erilaisuuksia N. Gin näyttää samalta kuin aiemmissa peleissä. Twinsanity -pelissä Ginillä oli vihreä iho.

Kun Tri. N. Gin oli lapsena Academy of Evilissä, hänellä oli päähän juuttunut paperilennokki. Tämä ennakoi ohjusta, joka jäi hänen päähänsä myöhemmin, kuten paljastettiin lukitussa konseptikuvaekstrassa Crash Twinsanityssa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niin kuin muiden sarjan hahmojen kanssa, N. Ginin tarkkaa ikää on vaikea määritellä. Lukitussa konseptikuvaekstrassa Crash Twinsanityssä N. Ginin näytetään käyvän samaa koulua kuin Neo Cortex ja Nitrus Brio, joten hänen ikänsä saattaa olla sama kuin Cortexin ja Nitrus Brion. N. Ginin Peter Lorre-aksentti ja polkkateema Crash of the Titans -pelissä vihjaa, että hänellä saattaisi olla itävaltalaiset sukujuuret, vaikka mitään todisteita tästä ei ole muissa sarjan peleissä. Ennen liittoutumistaan Tri. Neo Cortexin kanssa hän oli tunnettu fyysikko puolustusteollisuudessa, Budjettileikkauksen vuoksi yksi hänen ohjusprojekteistaan meni pieleen, minkä vuoksi yksi ohjuksista jäi hänen päähänsä. Sen jälkeen hän stabilisoi ohjuksen ja tuli yhdeksi Cortexin kätyreistä vuosi ensimmäisen Crash Bandicoot -pelin tapahtumien jälkeen.

Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Backissä samalla kun hän auttoi Cortexia ymmärtämään mestarikristallin voimia, N. Gin paljasti että 25 orjakristallia tarvitaan mestarikristallin lisäksi käyttämään sen voimaa ihmiskunnan orjuuttamiseksi. Kun Cortex sai Crashin tuomaan kristallit hänelle, Tri. N. Gin yritti ottaa ne toiseksi viimeisenä pomona pelissä. Kuitenkin, N. Ginin robotin heikkona kohtina toimivat aseet rikkoutuivat kun Crash tuhosi ne Wumpa-hedelmillä, saaden robotin rikkoutumaan ja räjähtämään, jättäen N. Ginin leijumaan avaruuteen. Jotenkin hän pääsi Cortexin avaruusasemalle ennen viimeistä pomotaistoa, kuten Cortex kertoi ennen hänen taistelua.

Crash Bandicoot 3: Warpedissa N. Gin palasi toiseksi viimeiseksi pomoksi. Uka-Ukan ja Cortexin käskyjen alaisena hänet oli lähetetty tuhoamaan Bandicootit hänen uudella kaksivaiheisella robotilla, joka aluksi on panssarin peitossa. Kun kaikki panssarin aseet on tuhottu, panssari muuttuu taistelualukseksi jossa on suuret laukaisualustat. Taistelun jälkeen N. Gin jää taas leijumaan avaruuteen.

Alkuperäinen jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Wrath of Cortexissa N. Gin on osallistunut Uka-Ukan tapaamiseen, ja kertoo Crunch Bandicootin, Cortexin uuden superaseen, salaisuuden. Pelin loppuajan hän on esteenä joissakin tasoissa.

Crash Twinsanityssä, N. Gin on ensimmäisessä pomona, ohjaten Mecha-Bandicootia tavoitteena tuhota Crash. Kun kaikki sen aseet on tuhottu, se iskee maahan reiän ja putoaa rotkoon. Myöhemmin N. Gin nähdään oman taistelualuksensa kapteenina. Pian sen jälkeen hän yrittää tuhota Crashin jälleen ohjuksilla, välillä heittäen TNT-laatikon. Pian sen jälkeen areena tuhoutuu, aiheuttaen sen että N. Gin lentää TNT-laatikkokasaan, josta taas aiheutuu suuri räjähdys joka upottaa taistelualuksen. Viimeiseksi hänet nähdään liittoutuneena N. Tropyn ja N. Brion kanssa, yrittäen varastaa Pahiskaksosten aarteet. Mutta Spyro ajaa heidät pois.

N. Gin ilmestyy jälleen pomovastuksena Crash of the Titans -pelissä. Hänellä on armeija Tuomiapinoiksi kutsuttuja palvelijoita, joilla kaikilla on pieni ohjus kiinni päässään, kuten N. Ginillä. Crash: Mind over Mutant -pelissä Cortex oli jättänyt N. Ginin tarkkailemaan Crashin toimia. Tällä kertaa N. Ginin kätyreinä toimivat Rotnikot, jotka olivat edellisessä pelissä Cortexin omia kätyreitä.

Uusi jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crash Bandicoot 4: It’s About Timessa Cortexin ja N. Tropyn palattua toisesta ulottuvuudesta ja rakennettua kvanttirepeämiä avaava generaattori multiversumin valloittamiseksi, heavy metal -musiikista inspiroitunut N. Gin pyrki rakentamaan Cortexille uutta armeijaa romumetallista, jota löytyi radioaktiivisesta autiomaasta vuodesta 2084. Kun Crash Bandicoot, Coco Bandicoot ja kvanttinaamioihin kuuluva Lani-Loli saapuivat etsimään toista kvanttinaamiota, Akanoa, N. Gin oli löytänyt Akanon ensin ja tehnyt tästä voimanlähteen uuteen robottiinsa nimeltä W.O.M.P. (Weapon of Mass Percussion), joka käyttää rumpujen ja kaiuttimien näköisiä laitteita ampuakseen valoa hohtavia energiakiekkoja. Pyöräyttämällä N. Ginin kätyreitä kaiuttimia päin, Crash tai Coco voi tuhota ne ja sitten päästä hyppäämään rumpujen päälle pyöräyttämään aseen heikkoa kohtaa. N. Gin häviää, mutta Akano päätyy vahingossa kvanttirepeämään kautta Salty Wharfin ulottuvuuteen, vuoteen 1717. Pelin epilogissa N. Gin oli eronnut Cortexin palveluksesta ja vaihtanut heavy metalin jazz-musiikkiin.

Muissa peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

N. Gin on ohjattava hahmo kaikissa Crash ajopeleissä ja hänen autonsa on usein paras kiihtyvyydessä. Crash Nitro Kartissa hän on yksi Cortexin joukkueen ajajista, jonka ajajat ohjaavat punaisia ajokkeja. Eräässä vaiheessa hän miettii cyberneettisten haiden tekemistä uusiksi kätyreiksi Nashia vastaan ajon jälkeen. Crash Tag Team Racingissä, hän saa vakuutettua Cortexia auttamaan Von Cluthia kadonneiden voimajalokivien etsinnässä, jotta hän voisi käyttää Von Cluthin huvipuistoa uutena tukikohtana (vaikka Cortex myöhemmin väittää että hän keksi tämän idean itse).

N. Gin tekee cameo-roolin kahdessa juhlapelissä, ollen esteenä Ballistix-lajin tasossa "N. Ballism" Crash Bashissa ja näkymällä "Silhoutte Quiz" -minipelissä Crash Boom Bang!:ssä.

Crash Bandicoot: XS -pelissä, N. Gin on toinen pomo tässä pelissä, taistellen korkeuksissa samankaltaisella aluksella kuten Warped-pelissä. Myöhemmin hän yhdistyy Tri. Neo Cortexin, Tinyn ja Dingodilen kanssa, tullen Mega-Mix -nimiseksi hirviöksi. Sen jälkeen kun Mega-Mix jahtasi Crashia avaruus asemalla, Mega-Mix jäi avaruus asemalle, joka räjähti heidän jääden sinne.