Transformers: The War Within

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Transformers: The War Within on Dreamwaven sarjakuva, joka sijoittuu Transformers-universumiin. War Withinia julkaistiin vuosina 2002–2004 kolme minisarjaa, joista viimeinen jäi keskeneräiseksi.

Transformers: The War Within on kirjoittajalegenda Simon Furmanin luoma ja kirjoittama uusi tarinakokonaisuus, joka esittelee uuden Transformers alkuversion. Kyseessä ei missään tapauksessa ole uusiksi pistetty alku, vaan ns "rinnakkaistodellisuuden" alkutaival, mitä kirjoittaja on ennenkin harrastanut. The War Withiniä pidetään yhtenä parhaimmista, ellei parhaimpana Transformers-sarjakuvana.

The War Within on aikaisempia sarjakuvia synkempi ja mystisempi. Ensimmäisessä osassa, The War Within, seurataan uuden Autobot-johtajan, Optimus Primen ensimmäisiä vaiheita Autobottien johtajana ja tämän alaisten negatiivista suhtautumista uuteen johtajaansa. Taustajuonena koko sarjassa toimii Cybertronin salaperäinen, unohtunut alkuperä, mistä Megatron on saamassa selville asioita, pala palalta. Mukana on paljon vanhoja tuttuja hahmoja, Cybertron-ulkonäöillään.

Osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The War Within[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Optimuksesta tulee Prime.

Megatron on aloittanut kapinan hyökkäämällä Autobottien kimppuun ja aiheuttaen sisällissodan. Megatron on myös onnistunut tappamaan Autobot johtajan Sentinel Primen. Vanhojen neuvosto valitsee uudeksi Primeksi arkistonhoitaja Optronixin, josta tulee Optimus Prime, keskellä sisällissodan pahinta vaihetta. Optimus Primella on aluksi uskottavuusongelmia joukkojensa silmissä, edeltäjiensä kuoltua. Myöskään Primen päätös jättää Cybertron ei saa Autobotteja ilahtumaan. Tarina keskittyy suurimmaksi osaksi Optimuksen matkaan, planetan ytimessä, missä hän kohtaa niin Decepticon-salamurhaajat, Megatronin, kuin myös paljon uusia tietoja Matrixista. Samaan aikaan Starscream kaappaa vallaan itselleen ja yrittää tuhota Autobotteja, huonolla menestyksellä. Optimus ja Megatron näkevät Matrixin avulla otteita heidän mahdollisesta tulevaisuudestaan, ja siitä mikä vuosien varrella tulee muuttumaan. Lopulta Grimlockin opastamana Optimus käy taistoon Megatronia vastaan ja voittaa tämän, mutta ei ilmeisesti pysty tappamaan tätä. Lopussa Optimus pitää kädessään levykettä, jonka asentaessaan itseensä, hän saisi kaikkien aikaisempien Primien muistot ja kokemukset itselleen ja hänestä tulisi entistä viisaampi ja kokemusta saaneempi. Optimus päättää kuitenkin heittää levykkeen avaruuteen ja toteaa valitsevansa oman tiensä.

Tekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Dark Ages[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Grimlock kohtaa Fallenin.

Alussa Optimus ja Megatron katoavat taistelun aikana avaruusportista ja heidän oletetaan kuolleen. Samaan aikaan Cybertronille ilmestyy valtava, liekehtivä ja ikivanha, erittäin salaperäinen transformeri, joka käyttää nimeä Fallen. Decepticonien ja Autobotten välisen sodan aikana salaperäinen Fallen värvää itselleen kolme apuria, Decepticonit Bludgeon, Mindwipe ja Bugly. Fallenin tarkoitus on herättää jotain muinaista Cybertronin ytimestä. Siihen hän tarvitsee tiettyjen "potentiaalisten" kipinöitä. Nämä potentiaaliset ovat Jetfire, Grimlock, Hot Spot ja Decepticon Blitzwing, joiden yhteisenä piirteenä näyttää olevan jotain kaukaista Cybertronin historiassa. Decepticonien johtaja Shockwave ja Autobottien johtaja Prowl liittoutuvat ja järjestävät pelastusoperaation, tarkoituksenaan myös pysäyttää Fallen, suunnitelmineen.

Tekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Ages of Wrath[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Omat joukkonsa muodostanut Starscream yrittää eliminoida sekä Autobottien että Decepticonien ylimmän johdon, mutta suunnitelmiin tulee muutos. Starscream onnistuu eliminoimaan ikivanhat, viisaat Autobot neuvoston jäsenet ja Decepticon Motormaster salamurhaa Grimlockin. Samaan aikaan Megatron tekeekin yllättävän paluunsa, käyttämällä salaperäisiä kloonisotureita apunaan.

Sarjakuva loppui kuitenkin kesken, kustannusyhtiö Dreamwaven tehtyä konkurssin, eikä sarjan päätöstä ole koskaan nähty.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]